26 Aralık 2012, Çarşamba 13:43:27

"EZAN OKUNURKEN UÇAK KALKMASIN!"

İran’da parlamentonun aldığı kararla ezan okunurken uçak kalkamayacağı iddia edildi.
  • terhavi namazlarında rotarlar hocasına göre değişir.1saat ta olur 1,5 saat ta.namazı hızlı kıldıran hocalar makbul olur.hocalarda da sahtekarlık kokmaya başladı.
  • Zaten ucak falan gavur icadi, deveye devam, ister bin,ister apronda kes
  • Peki tarifeli seferler ne olacak oradan kalkacak ve falanca h.alanından aktarma yapılacak , bütün alanlarda irandan gelecek uçaklarmı beklenecek ? İranın iç işidir bize laf düşmez ama uluslararası uçuş yapan firmaları bağlamamalı diye düşünüyorum.
  • Bence çok doğru bir uygulama. Bir zamanlar Osmanlıda da savaşta bile topluca namaz kılınıyormuş. Hatta -dinci kesimlerce lakırdısının edilmesine bile tahammül edilmez ancak- Çanakkale Savaşında bu yüzden ciddi oranda kayıplar verildiği söylenir. Namaz vakti uçuş, savaş, iş güç, aşk meşkte ne oluyormuş. İdeali namazını vaktinde kılacaksın, bahanesi olmaz ya yapamıyosan PUT GİBİ DİKİLECEKSİN "ama Anıtkabirde Atanın huzurunda değil". Değil mi ümmeti islam. Kaptan nerede diye sorana cevap uçağın arkasına da yazılır naMAZDA. Nasılsa THY min kadrosuda, kafasıda hazır. Moderatörden ricamız paylaşılması atlamnasın.. naMAZDA değilse.
  • YAKINDA BİZDE DE BAŞLAR. NE BİLEYİM BEN , UÇAK NİYE KALKMIYOR HALA DİYE SORULDUĞUNDA '' KAPTAN İKİNDİNİN SÜNNETİNİ KILIYOR , BİTER ON DAKİKAYA '' DİYE CEVAP ALIRSANIZ ŞAŞIRMAYIN HİÇ.
  • sorun şeriatın gelmesi falan değil. gelse ilk kaçacak olan sizlersiniz zaten. sorun bir dinin egemen olduğu coğrafyaların neden bu halde oluşu.
  • Zaten haber senin gibilerine konusuyo
  • islam düşmanlığı bu haberde ne kadar açık açık vurgulanıtor haber başlığına bakarmısınız
  • Hayir tahran ucuslarinda icki servisi yapilmiyor
  • Merak ediyorum, THY ve obur havayollari Iran ucuslarinda alkollu icki sunuyor mu?

Mehr ajansının bildirdiğine göre, uçaklar ezan okunurken –özellikle de sabah namazında- uçamayacağı iddia edildi.

İddiaya göre; uçaklarından ezandan 30 dakika sonra kalkmasının gerektiğini belirten yetkililer, böylece yolcuların ‘dini vazifelerini rahatça yerine getirilebileceğini’ ifade etti.

Ancak Mehr ajansının iddialarına cevap gecikmedi. AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; İran Sivil Havacılık Otoritesi, bu yönde bir kararları olmadığını belirterek haberi yalanladı. 

Konunun İslam Kültürü Grubu'na bağlı üyeler tarafından gündeme getirildiği öğrenildi.

"EZAN OKUNURKEN UÇAK KALKMASIN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

?? ~ 11 yıl önce
terhavi namazlarında rotarlar hocasına göre değişir.1saat ta olur 1,5 saat ta.namazı hızlı kıldıran hocalar makbul olur.hocalarda da sahtekarlık kokmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyidir, iyi ~ 11 yıl önce
Zaten ucak falan gavur icadi, deveye devam, ister bin,ister apronda kes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarife ? ~ 11 yıl önce
Peki tarifeli seferler ne olacak oradan kalkacak ve falanca h.alanından aktarma yapılacak , bütün alanlarda irandan gelecek uçaklarmı beklenecek ? İranın iç işidir bize laf düşmez ama uluslararası uçuş yapan firmaları bağlamamalı diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte budur ~ 11 yıl önce
Bence çok doğru bir uygulama. Bir zamanlar Osmanlıda da savaşta bile topluca namaz kılınıyormuş. Hatta -dinci kesimlerce lakırdısının edilmesine bile tahammül edilmez ancak- Çanakkale Savaşında bu yüzden ciddi oranda kayıplar verildiği söylenir. Namaz vakti uçuş, savaş, iş güç, aşk meşkte ne oluyormuş. İdeali namazını vaktinde kılacaksın, bahanesi olmaz ya yapamıyosan PUT GİBİ DİKİLECEKSİN "ama Anıtkabirde Atanın huzurunda değil". Değil mi ümmeti islam. Kaptan nerede diye sorana cevap uçağın arkasına da yazılır naMAZDA. Nasılsa THY min kadrosuda, kafasıda hazır. Moderatörden ricamız paylaşılması atlamnasın.. naMAZDA değilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 11 yıl önce
YAKINDA BİZDE DE BAŞLAR. NE BİLEYİM BEN , UÇAK NİYE KALKMIYOR HALA DİYE SORULDUĞUNDA '' KAPTAN İKİNDİNİN SÜNNETİNİ KILIYOR , BİTER ON DAKİKAYA '' DİYE CEVAP ALIRSANIZ ŞAŞIRMAYIN HİÇ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 11 yıl önce
sorun şeriatın gelmesi falan değil. gelse ilk kaçacak olan sizlersiniz zaten. sorun bir dinin egemen olduğu coğrafyaların neden bu halde oluşu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasasin atatürk diyene ~ 11 yıl önce
Zaten haber senin gibilerine konusuyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eysedo ~ 11 yıl önce
islam düşmanlığı bu haberde ne kadar açık açık vurgulanıtor haber başlığına bakarmısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru'ya ~ 11 yıl önce
Hayir tahran ucuslarinda icki servisi yapilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 11 yıl önce
Merak ediyorum, THY ve obur havayollari Iran ucuslarinda alkollu icki sunuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
içki servisi iran ve arabistan uçuşlarında yasak
içki , ~ 11 yıl önce
tamam uçakta servis edilmesin çünkü alkolü içebilen de var içtimi kendini kaybeden de var.Ama uçağın irana gitmesi ile alkolün ne alakası var , iranda oteller ve iranlıların kendi evleri dahil içki tüketilmediğini söyleyebilirmisiniz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000