13 Ocak 2010, Çarşamba 07:25:54

"Erzurum'a kargo uçak seferleri başlatılmalı"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 2008 yılında başgösteren küresel finans krizinin 2009 yılında etkisini azaltmakta birlikte sona ermediğini ifade etti...
  • bagajmi,civcivmi,elektronikmi ne tasiyacak kargo ucaklari:)
  • Tamam. Başlatsınlar. Düzenli olarak nereden ne kadar kargo getirilecek ve oraya ne kadar kargo gönderilecek. Biraz istemiş olmak için olmuş yanılmıyorsam.
  • Erzurumun kargoluk ihrac edecek ne gibi urunleri var? Yoksa sadece istemek icinmi istiyorlar bu "kargo" alanini?

Yücelik, Erzurum Havalimanı'nın kargo uçak iniş ve kalkışına müsait duruma gelmesinin de lojistik faaliyetleri tetikleyeceğini vurguladı.

ETSO Başkanı Yücelik, yaptığı açıklamada, önceki yıl baş gösteren küresel krizin 2009 yılında etkisini azalttığını kaydetti. Kriz nedeniyle işsizliğin artıp, üretimin azaldığına vurgu yapan Yücelik, "Yıllardan beri coğrafi ve iklimsel etkenler başta olmak üzere; ekonomik krizleri aşmaya çalışan Erzurum tüccarı ve sanayicisi 2009'da da ayakta durabilmenin mücadelesini verdi. Önemli anlamda tüketim ekonomisine endeksli olan şehrimiz, birtakım yatırım ve girişimlerle canlılığı sağlamaya çalışıyor. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na yönelik hazırlıklar şehre psikolojik bir hareket getirmiştir. Bu hareketlenmenin bir lokomotif olarak kullanılması mümkün." ifadelerini kullandı.

Ekonomik kriz nedeniyle işletmelerin yeni yatırım yapmadıklarını, ortak bulma ya da küçülme yolunu tercih ettiklerini anlatan Yücelik şöyle ifade etti: "Genel anlamda tasarruf ve küçülme ile krizin etkileri en aza indirilmek isteniyor. Ancak Aşkale Çimento örneği dikkat çekici. Aşkale Çimento, kriz döneminde yatırım ve istihdamını artırarak kendini korumasını bildi. Aşkale Çimento bu dönemde Erzincan ve Gümüşhane'de yeni birer tesis açarken, Van Çimento'yu satın alma yöntemiyle bünyesine kattı."

İşletmelerin bu yıl da krizden etkileneceğini düşündüklerini vurgulayan Yücelik, Erzurum'un lojistik hizmetler üssü de olması gerektiğini dile getirdi. Bu durumda istihdamın artacağını ve bölge ekonomisine ivme kazandırılacağını dile getiren Yücelik, "Erzurum'da son yıllarda firmaların depo ve iletişim merkezlerini yaygınlaştırması sıkıntıları nispeten azaltıyor. Bölgenin merkezi Erzurum'da lojistik yatırımların artırılması, teşvik edilmesi ve bürokratik engellerin bir an önce ortadan kaldırılması kaçınılmazdır. Erzurum Havalimanı'nın kargo uçak iniş ve kalkışına müsait bir duruma gelmesi, lojistik faaliyetleri tetikleyecektir. Böylece tedarikçiler de bölgeye daha rahat sevkiyat yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Zaman

"Erzurum'a kargo uçak seferleri başlatılmalı"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bagajmi,civcivmi,elektronikmi ne tasiyacak kargo ucaklari:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamam. Başlatsınlar. Düzenli olarak nereden ne kadar kargo getirilecek ve oraya ne kadar kargo gönderilecek. Biraz istemiş olmak için olmuş yanılmıyorsam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Erzurumun kargoluk ihrac edecek ne gibi urunleri var? Yoksa sadece istemek icinmi istiyorlar bu "kargo" alanini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000