22 Ekim 2009, Perşembe 12:42:19

Erdoğan devreye girdi, tazminatlar yükseldi...

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 2007 yılında 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında yolcu yakınlarına sigorta şirketi tarafından önerilen tazminat bedelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle yükseltildi.
  • bi de başbakan yaptık ama her işte o var.ya bu ülkede kanun yok ya bu çok haddini aşmış.siz değerlendirin.teröristler cirit atıyor gazilerimiz protezini atıyor.lanet olsun böyle siyasete.alın sizin olsun.
  • 13:44 ne demek istiyorsun erdoganin baska isi yok ki girer tabi var gel konya türkiyeyi sat
  • erdogan bu, her isin icine girer :)

30 Kasım 2007 tarihinde Worldfocus şirketine ait MD-83 tipi yolcu uçağı, İstanbul-Isparta seferini yaparken Keçiborlu ilçesi Türbetepe mevkiinde düşerek 7'si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Uçak kazasında yolcu yakınlarına önerilen düşük bedelli tazminat rakamları üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. 20'ye yakın yolcu yakınına daha önce sigorta şirketi tarafından ön görülen tazminat bedelleri Başbakan Erdoğan'ın girişimi sonucu kararını değiştirdi. Tazminat miktarı uluslararası standartlar düzeyine çıkarıldı ve 2 Kasım'dan itibaren ödeme taahhüdünde bulunuldu. Sigorta Şirketi, uçak kazasında hayatını kaybedenler için ödenecek tazminat bedellerini belirlemiş ve yaklaşık bir yıl önce yolcu yakınlarına bu bedelleri alma önerisinde bulunmuştu. Ancak belirtilen tazminat bedellerinin uluslararası standartların altında olması yolcu yakınlarının avukatını harekete geçirmişti. Kazada hayatını kaybeden 20'ye yakın yolcu yakınının vekaletini üstlenen Avukat Hasan Kaşıkara, Sigorta şirketi ve yurt dışındaki Reasür Sigortalar firmasının Elçin Hukuk Bürosu yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonunda yolcu yakınları lehinde bir karara varıldığını duyurdu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yolcu yakınları için girişimlerde bulunduğunu belirten Av. Kaşıkara, başlattıkları mücadeleden kendi lehleri yönünde bir karar çıktığını söyledi. Kaşıkara, "Sayın Başbakanımızın yolcular lehine verdiği talimat ve girişimleriyle kısa zamanda olayı sonuçlandırdık. Sigorta şirketi de bu girişim sayesinde miktarı artırdı" dedi.

2 KASIM'DAN İTİBAREN ÖDENECEK

Sigorta şirketlerinin avukatları Elçin Hukuk Bürosu yetkilileri, yaklaşık 20 yolcu yakınının vekaletini alan Av. Hasan Kaşıkara'ya 2 Kasım'dan itibaren belirlenen miktarlarda tazminat ödemesi yapacağı yönünde taahhütte bulundu.

Yolcu yakınları arasında yer alan Şerafettin Tokgöz de, böyle bir kararın çıkmasında etkin rol oynayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Bu durumdan sadece Türk hukukuna güvenenlerin yararlandığını belirten Tokgöz, şöyle konuştu: "Türk hukukuna güvenimiz tam. Kaza sonrası birçok avukat geldi. Hatta Amerika'dan da avukatlar geldi ve bizimle görüşme talebinde bulundular. Ancak, bizi en iyi Türk avukatlarının temsil edebileceğini düşündük. Bu doğrultuda 20 yolcu yakını vekaletini Av. Hasan Kaşıkara'ya verdik. İki yıldır etkin bir hukuk savaşı veriyoruz ve ilk zaferimizi aldık. Sigorta şirketinin daha önce bize teklif ettiği komik bedeller, uluslararası standartlara yükseltildi. Para peşinde değiliz, sadece suçluların bedel ödemesinden yanayız."

Erdoğan devreye girdi, tazminatlar yükseldi...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bi de başbakan yaptık ama her işte o var.ya bu ülkede kanun yok ya bu çok haddini aşmış.siz değerlendirin.teröristler cirit atıyor gazilerimiz protezini atıyor.lanet olsun böyle siyasete.alın sizin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
13:44 ne demek istiyorsun erdoganin baska isi yok ki girer tabi var gel konya türkiyeyi sat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
erdogan bu, her isin icine girer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000