13 Ekim 2008, Pazartesi 07:55:46

Erbil Havaalanı'nı Gül mü açacak?

Kürt yönetiminin, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak amacıyla Erbil Uluslararası Havaalanı’nın açılışını yapması için Cumhurbaşkanı Gül'e teklif götürdüğü ve Gül'ü beklediği bildirildi.
  • AKP GÜNEYDOĞU VE DİYARBAKIRDAN OY ALABİLMEK İÇİN GÜNEYDOĞU DA HER OLANA GÖZ YUMUYOR AMA ORADA ASKERLERİMİZ ÖLÜYOR ..YAZIK OLUYOR BU VATANA ..AKP YE OY VERMİŞTİM AMA PİŞMANIM..ARTIK OYLAR OSMAN PAMUKOĞLU PAŞA MA .....
  • Butun oylarimiz artik Osman pasamiza , artik Radikal cozum istiyoruz , adama baksana gidip dusmanin havaalanini acacak ! Radikal cozumden baska care yok , bu isin kardesligi kalmadi artik
  • Başta ATLASJET sahibi ve yöneticileri olmak üzere , SHGM Ali ARIDURU ve diğer izin veren her kimse ERBİL ve SÜLEYMANİYE den kürt bayrağı taşıyarak alana giren ve uçağa binen yolcuları taşıyanlar, taşınmasına müsade edenler UTANMALILAR..Para uğruna , şehid kanlarını hiçe sayanlar , Tüerk olduklarını unutup nerdeyese Kürt bayrağı taşıyıp şaklabanlık yapacak seviyeye düşenler UTANMALILAR !!
  • İST- ERL - İST uçuşlarından biliyorum o meydanda Tuhaf bir paçavra bayrak asılı neden bu bayrak diye sordugumda nerdeyse tutuklanıyordum ordakilere göre bağımsız bir meclisi olan bağımsız bir toprak dediler bu haber aslaa inanmam diyenler gitsinler görsünler ,TURKİYE NEREYE ÇEKİLMEK İSTENİYOR ! Saygılarımla
  • Nerede tavrımız. O havaalanı bir gün Türk silahlı kuvvetlerine karşı kullanılabilir. Her havalanı askeri bir tehdit içerir.

Kürt yönetiminin Türkiye'ye kara operasyonu dahil her türlü desteği sağlama sözü verdiği öne sürüldü. Kürt yönetiminin, Türkiye’yle iyi ilişkiler kurmak için Erbil Uluslararası Havaalanı’nın açılışını yapması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teklif götürdüğü ve Gül'ü beklediği bildirildi.
Bu teklif, Cumhurbaşkanlığı’nca da doğrulandı. Türkiye'den bir heyetin birkaç gün içinde Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani’yle buluşarak PKK sorununu masaya yatıracağı öğrenildi.

Yurtseverler Birliği'nin yayın organı Kurdistani Nwe gazetesine makale yazan KYB Ankara Temsilcisi Behroz Galali, Gül'ün ekim ayında Bağdat'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini, Şiilerin kutsal kenti Necef ile Kürtlerin yönetim merkezi Erbil'i de ziyaret edeceğini ileri sürdü.

Galali, Erbil Havaalanı’nın yapımının tamamlandığını, açılışını yapması için Gül'e teklif götürüldüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Sever, daveti doğrulayarak, "Kesinleşmiş tarih yok, ama Gül Bağdat’a gidecek.  Erbil teklifi ise değerlendiriliyor” dedi.

Milliyet'in KDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Aktütün baskınının yapıldığı gün  Ankara'da bulunan KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizai, Dışişleri ile temasa geçti. Dışişleri'ndeki görüşmede Dizai, kendilerinin de PKK’dan rahatsız olduklarını aktardı.

K. Irak'a heyet

Dışişleri yetkilileri de Kürt yönetimiyle doğrudan görüşme için bir heyeti Irak'a göndermeyi kararlaştırdı. Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik ve Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun  Başbakan Neçirvan Barzani ile PKK sorununu masaya yatıracağı öğrenildi.

ABD'deki başkanlık yarışını Demokratların kazanması durumunda Türkiye'nin baskılarını artırmasından endişelenen Kürt yönetimi, Türkiye'ye kara operasyonu dahil her türlü konuda destek vereceği mesajını Türk Dışişleri’ne iletti. Türk yetkililerle yapılacak görüşme sonrası Kürt yönetiminin PKK'yı bölgede 'terör örgütü' olarak ilan etmesi bekleniyor.

‘Barzani gelecek’

Bu arada, Türk heyetinin Irak'ta Kürt yönetimiyle yapacağı görüşme öncesi, Başbakan Neçirvan Barzani'nin iki güne kadar Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.  Galali, "Resmi bir davet üzerine Bölgesel Hükümeti Başbakanı, önümüzdeki iki gün içerisinde Türkiye’yi ziyaret edecek" dedi.

Milliyet

Erbil Havaalanı'nı Gül mü açacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

VATANSEVER ~ 16 yıl önce
AKP GÜNEYDOĞU VE DİYARBAKIRDAN OY ALABİLMEK İÇİN GÜNEYDOĞU DA HER OLANA GÖZ YUMUYOR AMA ORADA ASKERLERİMİZ ÖLÜYOR ..YAZIK OLUYOR BU VATANA ..AKP YE OY VERMİŞTİM AMA PİŞMANIM..ARTIK OYLAR OSMAN PAMUKOĞLU PAŞA MA .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OSMAN PAMUKOGLU! ~ 16 yıl önce
Butun oylarimiz artik Osman pasamiza , artik Radikal cozum istiyoruz , adama baksana gidip dusmanin havaalanini acacak ! Radikal cozumden baska care yok , bu isin kardesligi kalmadi artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 16 yıl önce
Başta ATLASJET sahibi ve yöneticileri olmak üzere , SHGM Ali ARIDURU ve diğer izin veren her kimse ERBİL ve SÜLEYMANİYE den kürt bayrağı taşıyarak alana giren ve uçağa binen yolcuları taşıyanlar, taşınmasına müsade edenler UTANMALILAR..Para uğruna , şehid kanlarını hiçe sayanlar , Tüerk olduklarını unutup nerdeyese Kürt bayrağı taşıyıp şaklabanlık yapacak seviyeye düşenler UTANMALILAR !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAY OF OCTOBER ~ 16 yıl önce
İST- ERL - İST uçuşlarından biliyorum o meydanda Tuhaf bir paçavra bayrak asılı neden bu bayrak diye sordugumda nerdeyse tutuklanıyordum ordakilere göre bağımsız bir meclisi olan bağımsız bir toprak dediler bu haber aslaa inanmam diyenler gitsinler görsünler ,TURKİYE NEREYE ÇEKİLMEK İSTENİYOR ! Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 16 yıl önce
Nerede tavrımız. O havaalanı bir gün Türk silahlı kuvvetlerine karşı kullanılabilir. Her havalanı askeri bir tehdit içerir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000