21 Nisan 2015, Salı 16:55:01

EL AL UÇAĞININ LASTİKLERİ PARÇALANDI

İsrailli El-Al Havayolları'nın Tel Aviv-Prag seferini yapacak yolcu uçağının kalkış sırasında lastikleri parçalandı, uçak kısa bir süre sonra geri döndü.
  • Ani gazda tekerlek takimlari bosa donuyormuş ve hasar aliyormus ,ucagida arkadan itişli yaptiniz ya helal olsun.Bu heralde ucagi sadece havada goren bir kisinin yorumu olsa gerek.Takipçilere tekrar hatirlatmak isterim ki,siteye yorum yapanlarin buyuk bir bolumunun havacilikla uzaktan yakindan ilgisi yok.
  • Sorun lastik ise sonra neden inilecek meydana değil de kalkış yapılan meydana dönülür? İniş her iki meydanda da riskli olduktan sonra neden yola devam edilmez? Kalkılan meydana dönülür? Sebebi nedir? Bilmediğim için soruyorum.
  • Kaplama lastikl ler iceri alinirken kapaklarin kenari veya hazne duvarinda siyirmis
  • Cok sukur
  • Çok enteresan bir yorum ani gaz açışıyla tekerleklerin takside Boşa Dönmesi. Böyle birşey yok Tekerleklere güç veren yada dönü sağlayan. Tekerler %90 iniş esnasındaki ilk temas esnasında aşınır.
  • Uçağın arka tekeri araba gibi motordan çekişli değildir. Burada lastikler önceden kaplama yapılarak yenilenmiş görünüyor. Yani şirket tam tasarruf ile giderlerini kısmaya çalışmış. Kaplama lastikler kesik veya kabarmadan dolayı atmış
  • dis kontrolu yaparken havaya mi bakmis acaba
  • Neden Türkiye havasahasına kadar uçmuşki mesafe çok uzun.
  • Yanlış lastik hava basıncı ihtimalı yuksek.Genelde lastik kaplamaları bu yuzden atar
  • Hic de uzulmedim

İsrailli El-Al Havayolları'nın Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkarak Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gidecek Boeing B737-800 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında lastikleri parçalanınca uçak geri döndü.

Kalkışı sırasında ana iniş takımlarındaki lastikleri hasar alan uçak, Türkiye üzerinden geri dönüş kararı aldı. 

Ben Gurion'a geri dönen uçak bakıma alınırken sefer de iptal edildi.



EL AL UÇAĞININ LASTİKLERİ PARÇALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Ani gaz ~ 9 yıl önce
Ani gazda tekerlek takimlari bosa donuyormuş ve hasar aliyormus ,ucagida arkadan itişli yaptiniz ya helal olsun.Bu heralde ucagi sadece havada goren bir kisinin yorumu olsa gerek.Takipçilere tekrar hatirlatmak isterim ki,siteye yorum yapanlarin buyuk bir bolumunun havacilikla uzaktan yakindan ilgisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 9 yıl önce
Sorun lastik ise sonra neden inilecek meydana değil de kalkış yapılan meydana dönülür? İniş her iki meydanda da riskli olduktan sonra neden yola devam edilmez? Kalkılan meydana dönülür? Sebebi nedir? Bilmediğim için soruyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lastik ~ 9 yıl önce
Basitçe anlatırsak; birinci neden yarılmış lastikle havada uçmak güvenli değildir, kopan lastik parçaları uçağa zarar verir, ayrıca uçak 737. 737'lerde uçağın tekerlekleri kalkıştan sonra uçağın içine alınmaz. Jantları ve lastikleri uçağın alt gövdesinin aerodinamiğini sağlarlar. İkincisi El-Al'ın ana üssü Tel-Aviv. Kendi teknisyenleri, yedek lastiği, diğer gerekn yedek parçaları orada elinde mevcut. Aynı tamir için Prag'ta ödeyeceği tutar daha fazla olur. Ama ikinci sebep birincinin yanında devede kulak kalır.
Kapanirken siyirmis ~ 9 yıl önce
Kaplama lastikl ler iceri alinirken kapaklarin kenari veya hazne duvarinda siyirmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maku ~ 9 yıl önce
Kapaklar derken?
maku ~ 9 yıl önce
kapağı koymuşsun ama kimse anlamamış.
Sıyırmış ~ 9 yıl önce
Bak şimdi şöyle yapıyorsun: Öncelikle her zamanki gibi uçak biletini alıyorsun, sonra havaalanında gözüne bir boeing 737 kestiriyorsun. Hah, işte o uçağın tekerleklerine ve o tekerleklerin bağlı olduğu demire (bak dikme demiyorum kafan karışmasın diye) bakıyorsun. etrafında kapak olmadığını görünce hemen şoför'e (bak pilotta demiyorum, havacılığa yabancısın, teknik olmasın diye) gidip birisinin kapakları çaldığını söylüyorsun. Pilot hafif tebessüm ederek siz değerli yolcusunu sakinleştiriyor ve kendi uçağınıza binip havacılık ile ilgili yeni şeyler öğrenmek üzere yolcu koltuğundaki yerinizi alıyorsunuz.
Kaptan ~ 9 yıl önce
Cok sukur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adaletterazisi ~ 9 yıl önce
niye cok sukur cokmu uzuldun
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok enteresan bir yorum ani gaz açışıyla tekerleklerin takside Boşa Dönmesi. Böyle birşey yok Tekerleklere güç veren yada dönü sağlayan. Tekerler %90 iniş esnasındaki ilk temas esnasında aşınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçağın arka tekeri araba gibi motordan çekişli değildir. Burada lastikler önceden kaplama yapılarak yenilenmiş görünüyor. Yani şirket tam tasarruf ile giderlerini kısmaya çalışmış. Kaplama lastikler kesik veya kabarmadan dolayı atmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 9 yıl önce
Arkadasim bilmiyorsan ilgisiz yorumlar yapip insanlari yanlis bilgilendirme istersen.Tum ucak lastikleri her firma tarafindan ayni metotlarla yenilenir,tasarruf amacli baska bir islem yapilamaz
Fk ~ 9 yıl önce
dis kontrolu yaparken havaya mi bakmis acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neden Türkiye havasahasına kadar uçmuşki mesafe çok uzun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. Ziya ~ 9 yıl önce
Haberde kısa süre sonra döndü diye geçiyor. Yakıt harcamak için bir süre uçmuş olabilir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yanlış lastik hava basıncı ihtimalı yuksek.Genelde lastik kaplamaları bu yuzden atar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hic de uzulmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokia3310 ~ 9 yıl önce
neye üzülmedin?insanların emergency durum yaşamasınamı?umarım seninle aynı mesleği paylaşmıyoruzdur.germanwingsin f/o'su ile psikolojin aynı gibi görünüyor
Elpida ~ 9 yıl önce
Insan değilsen ondandır. Öldüğün zaman geçer merak etme.
Hata ~ 9 yıl önce
Dusuncelerinden de sorumlusun olunce kabir azabin cok Uzun olur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000