03 Eylül 2010, Cuma 08:14:33

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN HAVACILIK ATAĞI

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 8 Nisan 2010 tarihli toplantısında, EÜ Ege Meslek Yüksek Okulunda ''Uçak Teknolojisi'' programının açılması kararını aldığını belirtti.
  • Yaralarınız var gıbı gozukuyor. Orda egıtım verıcek ınsanları ve nasıl egıtım verıceklerını bıle bılmıyorsunuz. Olur olmadık nasıl konusuyonuz buda ayrı bı soru ısaretı. Bu egıtımı gorucek olanlara( ornegın ben!!) destek yerıne köstek oluyosunuz.
  • "Karanlığa küfredeceğinize bir mum yakın" diyen arkadaşa sonuna kada katılıyorum. Arkadaşlar bardağa boş tarafından bakmayalım. En azından birşeyleri başarmak adına bir adım atılmış. Buna bu şekilde bakın. Üniversite veya Yüksek okulların görevi mezunlara iş bulmak değildir. Biz toplum olarak ta biraz hazırcıyız kolay yoldan hemen zengin olmak istiyoruz. Bu ülkede herkes kendini akıllı zannettiği için de olduğumuz yerde sayıyoruz. Yaptığınız eleştiriler bile yıkıcı. Biraz uzun vadeli duşunun arkadaşlar. Şunu da unutmayalım, yapılmış küçük işler, planlanmış büyük işlerden çok daha iyidir.
  • adamlar daha literatürü bilmiyor uçak teknikeri diye bir ünvan varda biz mi bilmiyoruz. 5 yıl shyo okuyanlar uçak teknisyeni ünvanını bile alamadan mezun oluyor. sen uçak teknikeri yetiştireceğim diyorsun. yüksek ücretlerle ve iş garantili mezun olacakları vaadiyle insanları kandırıyorsun. yazık insanların umutları ile oynamayın. okusunlar shy 66 uçak teknisyeni yönetmeliğini nasıl uçak bakım teknisyeni olunuyormuş
  • Karanlığa küfredeceğinize bir mum yakın.
  • havacılık sektorunde iş garantili olarak ,yüksek paralara iş bulacaklarmış.yalanınız batsın basiretsiz akademisyenler sizi.3500 teknisyene ihityaç duyulacakmış 5 yılda.zaten her yıl liseleri ,5 yıllık astronot sivil havacılık okullarını syarsan 300 ile 500 arasında eleman yetişiyor.bunlar neden işsiz o zaman.onlar iş bulmuşmu?
  • bir eksik ege kalmıştı, çok şükür !!! onlarda uyandı... talep nedir ? arz nedir ? kısa dönemli aşırı talep / uzun yıllar ortalaması nedir ? bunları bilmeden .... kısa dönemli aşırı talep için özel ( hazırlık prg,sertifika prg vb ) çözüm üretmek yerine kalıcı bölümler açmak .... yazık..

Yılmaz, şunları söyledi:

"İki yıl süreli ön lisans seviyesinde eğitim vermesi planlanan programda, temel derslerin yanı sıra uçak imalatı ve bakımıyla ilgili dersler bulunacak. ÖSYM'nin sınavıyla programa 30 öğrenci alındı. Türkiye'deki havacılık sektöründeki önemli kuruluşlar, uçak imalatı yapan çok uluslu şirketler, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Gaziemir Belediyesi, programa eğitim konusunda destek veriyor. Uçak teknolojisi programında yetişecek iki yıllık uçak teknikerleri havacılık sektörüne iş garantili olarak ve yüksek paralarla atılacaklar. İlerideki yıllarda programın fakülteye dönüşmesi için çaba göstereceğiz."       

32 PROGRAMDA 7 BİN ÖĞRENCİ

EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, 32 programda yaklaşık 7 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti. Uçak teknikeri olacak öğrencilerin, yüksek havacılık bilgi ve donanımıyla eğitim göreceğini dile getiren Prof. Dr. Güneş, şunları kaydetti:   

"Türkiye'nin ileri teknolojideki ara, nitelikli elemanlarını yetiştireceğiz. Uçak sektöründe 5 yıl içinde 3 bin 500 teknik elemana ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü bize önemli destek veriyor. Burada öğrencilerimize uçak gövdesi, uçak motoru, uçak elektroniği ve uçak elektriği konusunda eğitim vereceğiz. Binanın donanımının büyük bir bölümünü kendi bünyemizdeki bölümlerde ürettik."

Okulun 6 Ekimde eğitime başlayacağını bildiren Prof. Dr. Güneş, Hava Kuvvetleri Komutanlığının,okulda kullanılmak üzere 35 kalem malzeme vermeyi taahhüt ettiğini açıkladı.

Eğitim tesisinin binasını yaptıran Eroğlu ailesi adına inceleme gezisine katılan Yılmaz Eroğlu da 3 dönüm alana kurulan binaya 1.7 milyon lira harcadıklarını, babalarının adının eğitim kurumunda yaşatılmasıyla ailesinin büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

(NTVMSNBC)

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN HAVACILIK ATAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yaralarınız var gıbı gozukuyor. Orda egıtım verıcek ınsanları ve nasıl egıtım verıceklerını bıle bılmıyorsunuz. Olur olmadık nasıl konusuyonuz buda ayrı bı soru ısaretı. Bu egıtımı gorucek olanlara( ornegın ben!!) destek yerıne köstek oluyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Karanlığa küfredeceğinize bir mum yakın" diyen arkadaşa sonuna kada katılıyorum. Arkadaşlar bardağa boş tarafından bakmayalım. En azından birşeyleri başarmak adına bir adım atılmış. Buna bu şekilde bakın. Üniversite veya Yüksek okulların görevi mezunlara iş bulmak değildir. Biz toplum olarak ta biraz hazırcıyız kolay yoldan hemen zengin olmak istiyoruz. Bu ülkede herkes kendini akıllı zannettiği için de olduğumuz yerde sayıyoruz. Yaptığınız eleştiriler bile yıkıcı. Biraz uzun vadeli duşunun arkadaşlar. Şunu da unutmayalım, yapılmış küçük işler, planlanmış büyük işlerden çok daha iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar daha literatürü bilmiyor uçak teknikeri diye bir ünvan varda biz mi bilmiyoruz. 5 yıl shyo okuyanlar uçak teknisyeni ünvanını bile alamadan mezun oluyor. sen uçak teknikeri yetiştireceğim diyorsun. yüksek ücretlerle ve iş garantili mezun olacakları vaadiyle insanları kandırıyorsun. yazık insanların umutları ile oynamayın. okusunlar shy 66 uçak teknisyeni yönetmeliğini nasıl uçak bakım teknisyeni olunuyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Karanlığa küfredeceğinize bir mum yakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılık sektorunde iş garantili olarak ,yüksek paralara iş bulacaklarmış.yalanınız batsın basiretsiz akademisyenler sizi.3500 teknisyene ihityaç duyulacakmış 5 yılda.zaten her yıl liseleri ,5 yıllık astronot sivil havacılık okullarını syarsan 300 ile 500 arasında eleman yetişiyor.bunlar neden işsiz o zaman.onlar iş bulmuşmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir eksik ege kalmıştı, çok şükür !!! onlarda uyandı... talep nedir ? arz nedir ? kısa dönemli aşırı talep / uzun yıllar ortalaması nedir ? bunları bilmeden .... kısa dönemli aşırı talep için özel ( hazırlık prg,sertifika prg vb ) çözüm üretmek yerine kalıcı bölümler açmak .... yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000