25 Eylül 2010, Cumartesi 11:21:24

ECAC ÜYELERİ "İLK ADIM" İÇİN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLDİ

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC)’ın Havacılık Eğitim Başkanlığını yürüten Türkiye, “Eğitim Organizasyonları Ağı” oluşturulması için harekete geçti.
  • notamları lise mezunu hiçbir havacılık eğitimi almamış insanlar tarafından yazıldığına ve çekildiğine kendim bizzat şahit oldum. Ne eğitiminden bahsediliyor. SHGM'de çalışan kaç uzman kaç personel var bir açıklansın. İşler nasıl yürüyor orada anlamak mümkün değil. Ali Bey kendi alanında çığır açtı çok önemli işlere imza attı ancak kurumunda yeterli personel yok bu konuda bir çalışması da yok sanırım. Uzman ve kaliteli personeliniz yoksa herşey boş.
  • çalışan personeline de köpek gibi davranmasın önce
  • Sivil Havacılık ilk önce kendi bünyesinde yeterli personele ulaşsın....
44 üyesi bulunan ECAC’ın Havacılık Eğitim Başkanlığı’nı Türkiye nezdinde yürüten Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, üye ülkelerin Sivil Havacılık Otoritelerini “Eğitim Organizasyonları Ağı”nın oluşturulması çerçevesinde İstanbul’a davet etti.
 
ECAC Eğitim Başkanı Dr. Ali Arıduru’nun ev sahipliğinde Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirilen “ECAC Havacılık Eğitimi Konferansı” sonucunda yayımlanan İstanbul Deklarasyonu’nda Eğitim Organizasyonları Ağı’nın kurulmasına yönelik karar yer almıştı.
 
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada “Sivil Havacılık Eğitim ve Bakım Merkezi” olmasına yönelik projesi çerçevesinde İstanbul Deklarasyonu’nda bu kararın yer almasını sağlayan ECAC Eğitim Başkanı Dr. Ali Arıduru başkanlığında yapılan toplantıda, bu kararın vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi istendi.
 
ECAC’ın eğitim alanındaki gelecek politikasını belirlemek amacıyla oluşturulan Üst Düzey Grup toplantısında, Avrupa ülkelerinde yapılacak eğitim ihtiyaçları anketinin kapsamı ve içeriği görüşüldü. Toplantı’da Avrupa çapında oluşturulacak Eğitim Organizasyonları Ağı’nda ECAC ismi ve logosunun kullanılmasına ve bu ağda yer alacak eğitim kurumlarının ECAC onaylı havacılık eğitim kurumları olarak faaliyette bulunması imkanının değerlendirilmesine karar verildi.
 
ECAC Eğitim Başkanı Dr. Arıduru, toplantıda yaptığı konuşmada, sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havcılık güvenliği çerçevesinde yürütülmesinin ancak yetişmiş insan kaynağı ile mümkün olabileceğini kaydetti.
 
Yeterli insan kaynağının oluşturulmasındaki en önemli unsurun eğitim olduğunu söyleyen Dr. Arıduru, “Küresel havacılık sisteminde eğitimin kalitesi ancak uluslar arası işbirliği ile yükseltilebilir. Türkiye olarak bizim bu konuda üç yıldır yürüttüğümüz çalışmalar var. Türkiye’nin Bakım ve Eğitim Merkezi olması çerçevesinde 7 tane bölgesel işbirliği oluşumunu hayata geçirdik. Türk Sivil Havacılığındaki gelişmeler ve ülkemizin geleceğin en önemli transit havacılık merkezlerinden biri olacağı yönündeki öngörüler çerçevesinde eğitim bizim odak noktamız olmuştu.  Bu çalışmalardan ötürü ECAC da bizi Avrupa Eğitiminin Odak Noktası seçerek çok önemli bir görev ve misyon yükledi. Şu anda bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli hedefimiz Eğitim Organizasyonları Ağı’nın bir an önce oluşturularak, ECAC onaylı eğitim kurumları aracılığı ile Avrupa’da standart bir havacılık eğitim seviyesinin sağlanmasıdır.” şeklinde konuştu.
 
Avrupa çapında geçerli olacak ECAC Havacılık Eğitimi Politikası’nın oluşturulabilmesini teminen çalışmalarını sürdürecek olan Üst Düzey Grubun bir sonraki toplantısının, Eylül ayı sonunda üye ülkelere gönderilecek anket sonuçlarını analiz etmek üzere Kasım ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.
ECAC ÜYELERİ "İLK ADIM" İÇİN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
notamları lise mezunu hiçbir havacılık eğitimi almamış insanlar tarafından yazıldığına ve çekildiğine kendim bizzat şahit oldum. Ne eğitiminden bahsediliyor. SHGM'de çalışan kaç uzman kaç personel var bir açıklansın. İşler nasıl yürüyor orada anlamak mümkün değil. Ali Bey kendi alanında çığır açtı çok önemli işlere imza attı ancak kurumunda yeterli personel yok bu konuda bir çalışması da yok sanırım. Uzman ve kaliteli personeliniz yoksa herşey boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çalışan personeline de köpek gibi davranmasın önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil Havacılık ilk önce kendi bünyesinde yeterli personele ulaşsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000