05 Ekim 2012, Cuma 13:43:56

DÜŞEN UÇAKTAN BÖYLE KURTARILDILAR

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 50 kişilik bir ekibin görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği düşen bir uçaktaki yangın söndürülerek yaralılar UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı...
  • Protokol bitsede gitsek havasında. Eyy güzel ülkem ya kimlere kaldı tiplere bak.
  • adamlar sanki aırbus tan uçak sipariş edecek yakmak için kısıtlı imkanlarla hurda malzemelerden vede demirci ustası olmayan adamlar tarafından yapılan uçak ne bekliyordunuz. saman yak olmaz ,minibüs yak olmaz ,maket uçak yak olmaz ,nöörsün adamlar daha parlak fikriniz varsa söyleyinde onu yapsınlar bari,neyse kervan yürüyor her halukarda?
  • Adamlar yinede uçak yapmış geçenlerde tokatta munubusyakmislardi havaalaninda
  • Geçen hafta çinde benzer bi tatbikat vardı suya iniş tatbikatı ordakine bile bahane bulmuştu bazıları bu gerçeğini aratmayan uçak ne böyle yaa???
  • airbus 319 arkadaşım burunda yazıyor ya nası görmezsin :D
  • Saman ve lastik birleşiminin ortaya çıkardığı ısı ve sıcaklık kerosene çok yakın olduğu için ülkemizde yapılan bu doğru uygulamayı kutlamak gerekir. Uçağın hangi tipte olduğunu tam anlayamadım ben Embarer sanki? :)

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarında bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta; Kapadokya Havalimanı ARFF ekipleri, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan toplam 50 kişi görev aldı.

Kapadokya Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, Gülşehir İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çoşkun ve Jandarma Komutanı Jan. Başçavuş Salih Bulut’un da izlediği tatbikatta, senaryo gereği XYZ Havayollarına ait A-319 tipindeki İstanbul-Nevşehir seferini yapan yolcu uçağı iniş esnasında pistten çıktı. Maket uçağın pistten çıkması sonrasında çıkan yangın ile birlikte havalimanında alarm verildi. Alarmın ardından olay yerine gelen Havalimanı ARFF ve Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaparken, olay yerine gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipleri uçak enkazındaki yaralıları patlama tehlikesine karşı olay yerinden uzaklaştırdı. Yangın kısa sürede söndürülürken, UMKE ekipleri de ilk müdahaleyi yaptığı yaralıları sağlık kuruluşlarına yönlendirdi.

Daha sonra havalimanında yaklaşık 45 dakika süren tatbikata katılan personele ikramda bulunuldu.

Kapadokya Nevşehir Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, yaptığı açıklamada, her yıl rutin olarak yaptıkları uçak kazası ve yangın tatbikatını bu yıl ilk kez gece gerçekleştirdiklerini söyledi. Şerit, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek görev alan personele teşekkür etti.

DÜŞEN UÇAKTAN BÖYLE KURTARILDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Protokol ~ 12 yıl önce
Protokol bitsede gitsek havasında. Eyy güzel ülkem ya kimlere kaldı tiplere bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bekliyordunuz ~ 12 yıl önce
adamlar sanki aırbus tan uçak sipariş edecek yakmak için kısıtlı imkanlarla hurda malzemelerden vede demirci ustası olmayan adamlar tarafından yapılan uçak ne bekliyordunuz. saman yak olmaz ,minibüs yak olmaz ,maket uçak yak olmaz ,nöörsün adamlar daha parlak fikriniz varsa söyleyinde onu yapsınlar bari,neyse kervan yürüyor her halukarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Freebird ~ 12 yıl önce
Adamlar yinede uçak yapmış geçenlerde tokatta munubusyakmislardi havaalaninda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçeğini aratmadı mı? ~ 12 yıl önce
Geçen hafta çinde benzer bi tatbikat vardı suya iniş tatbikatı ordakine bile bahane bulmuştu bazıları bu gerçeğini aratmayan uçak ne böyle yaa???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim/rumuz ~ 12 yıl önce
airbus 319 arkadaşım burunda yazıyor ya nası görmezsin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fth ~ 12 yıl önce
Saman ve lastik birleşiminin ortaya çıkardığı ısı ve sıcaklık kerosene çok yakın olduğu için ülkemizde yapılan bu doğru uygulamayı kutlamak gerekir. Uçağın hangi tipte olduğunu tam anlayamadım ben Embarer sanki? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000