26 Ağustos 2008, Salı 08:33:03

Düşen uçak kara listede miydi?

Bişkek’te önceki akşam düşen uçağın, AB’nin kara listesinde olduğu haberleri ortalığı karıştırdı. Yetkililer inceleme komisyonu kurdu...
  • Uçak Boeing 737-200
  • Kırgızistandaki kazadan sonra bir sürü haber kaynağında kazayla ilgili haberleri okudum, izledim ve hiçbirinin uçak tipinde detaylı açıklamaya yer vermediğini gördüm. Uçağın 737 modelinin hangi serisi olduğunu merak ediyorum ancak türkiye medyasında nedense bu zor! bilgiye erişebilen olmamış. Fark yaratmayı öğrenmeniz lazım birbirinizden copy paste le olmaz bu işler sayın medya...
  • Bunu bu kadar sormaya, tartışmaya gerek yok. Google'a EU Airline Blacklist yazın, zaten çıkıyor karalistenin resmi dökümanı ve içinde ITEK Air da var... Bu haberleri kim yazıyor Allah aşkına?
  • Tanıdığım bir kişi geçen hafta Bişkek'te bir özel havayolunu denetlemeye gitmişti ve bu şirkete de uğramıştı. Bana kendisi şunu belirtti; şirket içinde bakım ve güven (safety) ile ilgili tek bir bilgisayar kullanılmamaktadır ve bana gösterilen bakım raporların bir kısmı 2003 yıl tarihinin silinip kurşunkalem ile 2008 yılı eklendiğini gördüm. Başka yorumum yok.

Kırgızistan Ulaşım ve İletişim Bakanı Nurlan Suleymanov, Bişkek’teki Manas Havaalanı yakınında önceki akşam meydana gelen uçak kazasıyla ilgili inceleme komisyonu kurulduğunu açıkladı. Suleymanov dün basın toplantısı düzenleyerek uçağın kara kutularının bulunarak Moskova’ya gönderilmek üzere başsavcılığa iletildiğini söyledi. Uçağın düşüş sebebini Kırgızistan Sivil Havacılık Birimi’yle Rusya Sivil Havacılık Komitesi’nin ortaklaşa araştıracağını söyleyen Suleymanov, kazanın terörle bir ilgisi olmadığını düşündüklerini belirterek, Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşüş nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Marat Mambetov yedi kişilik mürettebatla dokuz Kırgız ve dokuz İranlı yolcu olmak üzere toplam 25 kişinin kazadan kurtulduğunu söyledi. Mambetov, 18 kişinin hastanede tedavi altında bulunduğunu ve bunlardan üçünün durumunun çok ağır olduğunu belirtti.

Olay yerinden morga 65 ceset torbası getirildiğini ve  kimlik tespiti yapılmaya başlandığını belirten Mambetov, ölenler arasında, kaza sırasında uçağın düştüğü tarlada bulunan birkaç kişinin de olabileceğini söyledi. Dün basında çıkan haberlerde uçağın ait olduğu şirketin AB’nin kara listesinde olduğu ve Avrupa semalarında uçmasına izin verilmediği belirtildi. Bunun üzerine uçağın sahibi olan İtek-Air Genel Müdürü Vera Pereligina, uçaklarında herhangi bir teknik sorun olmadığını belirterek 114 yolcu kapasitesine sahip uçakta yedi kişilik mürettebatla 83 yolcu bulunduğunu söyledi. Kırgız Sivil Havacılık Birimi Müdürü Alik Askarov da 1979 yapımı uçağın kontrollerinin geçen ay yapıldığını söyledi.

Düşen uçak kara listede miydi?

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
Uçak Boeing 737-200

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tony Montana ~ 16 yıl önce
Kırgızistandaki kazadan sonra bir sürü haber kaynağında kazayla ilgili haberleri okudum, izledim ve hiçbirinin uçak tipinde detaylı açıklamaya yer vermediğini gördüm. Uçağın 737 modelinin hangi serisi olduğunu merak ediyorum ancak türkiye medyasında nedense bu zor! bilgiye erişebilen olmamış. Fark yaratmayı öğrenmeniz lazım birbirinizden copy paste le olmaz bu işler sayın medya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataman ~ 16 yıl önce
Bunu bu kadar sormaya, tartışmaya gerek yok. Google'a EU Airline Blacklist yazın, zaten çıkıyor karalistenin resmi dökümanı ve içinde ITEK Air da var... Bu haberleri kim yazıyor Allah aşkına?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Tanıdığım bir kişi geçen hafta Bişkek'te bir özel havayolunu denetlemeye gitmişti ve bu şirkete de uğramıştı. Bana kendisi şunu belirtti; şirket içinde bakım ve güven (safety) ile ilgili tek bir bilgisayar kullanılmamaktadır ve bana gösterilen bakım raporların bir kısmı 2003 yıl tarihinin silinip kurşunkalem ile 2008 yılı eklendiğini gördüm. Başka yorumum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000