30 Kasım 2010, Salı 08:04:16

Düşen uçak Araplara aitmiş...

Geçtiğimiz Pazar günü Pakistan'ın Karaçi kentinde düşen Rus yapımı kargo uçağının Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) bir şirkete ait olduğu bildirildi.

Ilyushin IL-76 model uçağının Fujeyra Emirliği'nden Karaçi'ye gitmek üzere kalktığı ve bu limanda kargo yükledikten sonra Sudan'ın başkenti Hartum'a gitmek üzere tekrar havalandığı öğrenildi.

BAE medyasında yer alan haberlere göre düşen uçak, Şarja Uluslararası Serbest Bölgesi'nde yer alan Euro Asian Hava Hizmetleri adlı şirket tarafından Vision Air'den kiralandı. Euro Asian Hava Hizmetleri'ndeki bir yetkili, uçağın kendileri tarafından işletildiğini ve Fujeyra'dan kalktığını doğruladı. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, uçağın kargo yüklemesi için Karaçi'de durduğunu ve kaza olduğunda Hartum'a doğru uçmakta olduğunu ifade etti.

Yüklemenin ardından kargo uçağı yerel saat ile gece yarısı 01.45'te Hartum'a gitmek üzere Karaçi Uluslararası Havaalanı'ndan kalktı. Uçakta kargo malzemesi olarak çadır olduğu tahmin ediliyor. Yetkili, soruşturma devam ettiğinden dolayı daha fazla bilgi vermesinin mümkün olmadığını ve kazanın nedeni ile ilgili de bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Pakistan sivil havacılık otoritesine göre kaza, uçak Karaçi'den kalktıktan saniyeler sonra meydana geldi. Ölü sayısı 12 olarak tahmin edilirken uçağın binalara çarpmasından dolayı sayının artmasından endişe ediliyor. Uçaktaki sekiz kişinin hepsi, uçağın çakıldığı inşaat halindeki binada uyuyan işçilerden de dördü hayatını kaybetti.

Karaçi yerel hükümet yetkilisi Mesut Rıza, GEO News'e verdiği demeçte, 'pilotun uçağı daha az kalabalık bir yere düşmesini sağlamak için gayret gösterdiğini zannettiklerini ve eğer uçak kalabalık konutların olduğu bölgeye düşseydi durumun çok daha kötü olacağını' söyledi.

Bu kazanın son dört ay içerisinde Pakistan'daki üçüncü uçak kazası olduğu kaydedildi.

Düşen uçak Araplara aitmiş...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000