21 Ağustos 2018, Salı 16:55:14

Dünyanın yüzde 5'i Türkiye'den uçtu

Geçen yıl, dünyada uçakla seyahat eden yolcuların yaklaşık yüzde 4,7'si, Avrupa'dakilerin ise yaklaşık yüzde 8,9'u Türkiye'deki havalimanlarından yapılan seferlerle taşındı.
  • 3. hava limanı yıllar önce açılmalıydı. Geçte olsa bu hava limanı sayesinde İstanbul'un uluslararası hava trafiğindeki mükemmel konumundan tam olarak istifade edebileceğiz. Her büyük projeye ısrarla karşı çıkan muhalif kafalar Türkiye'ye yıllar kaybettirdi.
  • Biz olmasak bunların biri bile inemezdi!
  • O şirket iyi yönetilseydi şimdiki sıkıntıları olmazdı. Çok üzgünüm ama işletmeyi yüksek notla bitirmiş yeni mezun bir yönetici koyun, bu hataları yapmaz ve daha fazla uçururdu.
  • Qnca bunlari paylasirlar operasyonun nasil yurudugunu gormezler ayt freni patlamis kamyon gibi yalan iftira gunu kurtarma otel cilesi biktikk tek istedgmiz duzen disiplin bizdeki gibi yaptirimlar herkese olsn bir ucucu
  • Kimse krizden dövizden pahallılıktan bahsetmesin bana hikaye anlatmasın . Uçaklar dolu oteller dolu restoranlar full otobüslerde yer yok Istanbul çıkışlı yollarda traffikten yol alınmıyor . Turizm merkezlerine trafikten 10 km kuyruk . Bu nasıl ekonomik kriz birileri anlatsın bana en uygun uçak biletleri tavan yapıyor mesela İzmir 50 dakikalık mesafe 400 500 tl yer yok eeeee motorin 6.5 tl benzin 7 tl yollardaki istasyonlarda yakıt sıkıntısı çekiliyor neymiş efendim kriz var . Hayırlı bayramlar
  • Devam ucan birisiyim isimden dolayi aynen 250 milyon ucsana yaraya merhem olmaz ulkemizin sorunu doviz girdisi ulkede olan doviz cok az 220 milyar $ bu sene odememiz imkansiz 40 milyar $ oderiz 180 milyar$ %. 25 faizle gecikmeli ucaklar yere bos inmez ve gelen turist 50 milyon olursa ve kaliteli o zaman yirtariz bir not yahu turist sayarken bulgari gurcuyu saymayin birde bulgari o zaman belli olur
  • Peki biz ne zaman ucacagiz? Ne zaman Avrupa'ya vizesiz tatile gidebilecegiz? Ne zaman gorucegiz dunyanin nimetlerini? Neeee zamaaannnnn??????
  • tabii ucarlar tatile gelirler takilirlar giderler. dolar 6 euro 7. zaten tr ye gelmeyen ruh hastasi sayiliyor almanyada.
  • Pilotlar olarak katar ve emirates’e gidiyoruz. Hostesleri pilot koltuguna alin haha
  • Dünyayı uçursan ne döviz, faiz hali ortada, ekonomi bitik halde, işsizlik oranı yüzde yirmiden fazla, ithalatta rekor kırılıyor, dünyadan ambargo yiyecek hale geldik, vatandaş tarihte olmadığı kadar çok borçlandırılıyor, herşey ateş pahası olmuş, suç patlama yapmış, adalet ara ki bul, bunlar hala boşa hava peşinde.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, 2017'de, Türkiye'deki havalimanları merkezli iç ve dış hat seferleriyle taşınan yolcu sayısı 193 milyon 576 bin 844 olarak hesaplandı.

Geçen yıl, Türkiye'deki havalimanları merkezli uçuşlarla iç hatta 109 milyon 511 bin 390, dış hatta 83 milyon 533 bin 953, transitte ise 531 bin 501 yolcu taşındı.

2017 yılında Türkiye'de en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında birinci sırada Atatürk Havalimanı yer aldı. Bu havalimanında geliş gidiş seferleriyle 64 milyon 106 bin 14 yolcu misafir edilirken yoğunluğu gittikçe artan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 31 milyon 386 bin 38 yolcu ağırlandı.

Antalya Havalimanı iç ve dış hatta geçen yıl 25 milyon 872 bin 451, Ankara Esenboğa Havalimanı 15 milyon 817 bin 158, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise 12 milyon 824 bin 310 yolcuya ev sahipliği yaptı.

Geçen yıl, Türkiye'deki tüm havalimanlarından, yolcuların iç ve dış hat seyahatleri için 1 milyon 500 bin 457 geliş-gidiş seferi icra edildi.

Türkiye'deki havalimanlarından 2017'de 1 milyon 272 bin 341 ticari sefer yapıldı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından yayımlanan raporda, geçen yıl dünyada 4,1 milyar yolcunun uçaklarla seyahat ettiği belirtildi. Yolcular, 37 milyon seferlik hava trafiğiyle 2017 boyunca dünyanın çeşitli yerlerine gidebildi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) verilerinde, geçen yıl Avrupa'daki toplam uçuş sayısının 10,6 milyon olduğu kaydedildi. Kıtada, geçen yıl 2 milyar 170 milyon yolcu uçakla seyahat etti.

AVRUPA SEFERLERİNİN YÜZDE 14'Ü TÜRKİYE'DEN

Bu verilere göre geçen yıl dünyada uçakla seyahat eden yolcuların yüzde 4,7'si Türkiye'deki havalimanlarını kullandı. Avrupa'da seferlerle seyahat eden yolcular baz alındığında, bunların yüzde 8,9'unun Türkiye'deki havalimanlarından icra edilen uçuşlarla taşındığı belirlendi. Dünyada, geçen yıl düzenlenen 37 milyon seferin yaklaşık yüzde 4'ü Türkiye'deki havalimanlarından yapıldı.

Avrupa'daki seferler baz alındığında uçuşların yüzde 14'ü Türkiye havalimanlarından gerçekleştirildi.

Dünyanın yüzde 5'i Türkiye'den uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iga ~ 6 yıl önce
3. hava limanı yıllar önce açılmalıydı. Geçte olsa bu hava limanı sayesinde İstanbul'un uluslararası hava trafiğindeki mükemmel konumundan tam olarak istifade edebileceğiz. Her büyük projeye ısrarla karşı çıkan muhalif kafalar Türkiye'ye yıllar kaybettirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 6 yıl önce
Biz olmasak bunların biri bile inemezdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ~ 6 yıl önce
Egodan olecek millet
Türk Pilotu ~ 6 yıl önce
O şirket iyi yönetilseydi şimdiki sıkıntıları olmazdı. Çok üzgünüm ama işletmeyi yüksek notla bitirmiş yeni mezun bir yönetici koyun, bu hataları yapmaz ve daha fazla uçururdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucaktan ~ 6 yıl önce
Qnca bunlari paylasirlar operasyonun nasil yurudugunu gormezler ayt freni patlamis kamyon gibi yalan iftira gunu kurtarma otel cilesi biktikk tek istedgmiz duzen disiplin bizdeki gibi yaptirimlar herkese olsn bir ucucu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 6 yıl önce
Kimse krizden dövizden pahallılıktan bahsetmesin bana hikaye anlatmasın . Uçaklar dolu oteller dolu restoranlar full otobüslerde yer yok Istanbul çıkışlı yollarda traffikten yol alınmıyor . Turizm merkezlerine trafikten 10 km kuyruk . Bu nasıl ekonomik kriz birileri anlatsın bana en uygun uçak biletleri tavan yapıyor mesela İzmir 50 dakikalık mesafe 400 500 tl yer yok eeeee motorin 6.5 tl benzin 7 tl yollardaki istasyonlarda yakıt sıkıntısı çekiliyor neymiş efendim kriz var . Hayırlı bayramlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti'ye ~ 6 yıl önce
Parası olanlar haricinde millet 12 ay taksitle borçlanarak tatile çıkıyor ve bunu marifet sanıyor sizler de herkes de para var sanıyorsunuz. Ayrıca neredeyse 1 sene evvelden şimdikinden daha ucuza rezervasyon yaptıranlar da var. Tabii döviz artışı sebebiyle yurtdışından gelen gurbetçiler ve yabancılar da.
Musti'ye cevaba ~ 6 yıl önce
Bütün rezervasyonlar mı borçlanarak yapılıyormuş? Taksit imkanı olduktan sonra parası olan da taksitliyi tercih edebiliyor. Milletin refah seviyesi yükselmiş durumda. Eğer öyle olmasa Musti"nin dediği gibi her yer ve özellikle yollar ağzına kadar dolu olmazdı. Bırakın İzmir'i, hemen hemen hiçbir yerde boş yer yok.
Musti'ye cevaba cevap ~ 6 yıl önce
Nerenle okuyorsun ne anlıyorsun ? Orada ne yazıyor sen ne diyorsun. Bütün rezervasyonlar borçlanarak yapılıyor mu yazıyor? Önce iyi oku anlamaya gayret et sonra yorum yapmaya çalış...
Çarpıtma ~ 6 yıl önce
Sana mi soracaktım yorum yapmak icin. Konuyu çarpıtma. Bak dönüşler de başladı. Milletin durumu gordugun gibi gayet iyi. Herkes cok sukur tatilini yapabiliyor. Bundan rahatsizligin var gibi yazmışsın. Sen bunu anlamaya gayret et asıl.
Çarpıtma'ya ~ 6 yıl önce
Bu kafayla yorum yaparsan soracaksın tabii. Millet tatile gidiyor diye herşey iyi mi? İyiyse niye döviz, faiz yüksek? Gerçi bütün rezervasyonlar borçla yapılıyor sananlar anlamazlar boşa nefes tüketmemek lazım.
Bankaci ~ 6 yıl önce
Devam ucan birisiyim isimden dolayi aynen 250 milyon ucsana yaraya merhem olmaz ulkemizin sorunu doviz girdisi ulkede olan doviz cok az 220 milyar $ bu sene odememiz imkansiz 40 milyar $ oderiz 180 milyar$ %. 25 faizle gecikmeli ucaklar yere bos inmez ve gelen turist 50 milyon olursa ve kaliteli o zaman yirtariz bir not yahu turist sayarken bulgari gurcuyu saymayin birde bulgari o zaman belli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz ??? ~ 6 yıl önce
Peki biz ne zaman ucacagiz? Ne zaman Avrupa'ya vizesiz tatile gidebilecegiz? Ne zaman gorucegiz dunyanin nimetlerini? Neeee zamaaannnnn??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GH ~ 6 yıl önce
Tek derdin vize olsun. Bi kruvasan bi kahve ile kahvaltı yapsan Türk parasıyla 70 lira.
BahriStuttgart ~ 6 yıl önce
tabii ucarlar tatile gelirler takilirlar giderler. dolar 6 euro 7. zaten tr ye gelmeyen ruh hastasi sayiliyor almanyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine de ~ 6 yıl önce
Pilotlar olarak katar ve emirates’e gidiyoruz. Hostesleri pilot koltuguna alin haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 6 yıl önce
Dünyayı uçursan ne döviz, faiz hali ortada, ekonomi bitik halde, işsizlik oranı yüzde yirmiden fazla, ithalatta rekor kırılıyor, dünyadan ambargo yiyecek hale geldik, vatandaş tarihte olmadığı kadar çok borçlandırılıyor, herşey ateş pahası olmuş, suç patlama yapmış, adalet ara ki bul, bunlar hala boşa hava peşinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamsın ~ 6 yıl önce
Adamsın hislerime tercüman olmuşsun...
Bor içinde olanlar ~ 6 yıl önce
Şu anda istanbulda kımse kalmadı uçaklar full gidip geliyor madem bukadar perişan ve bitik haldeyiz insanlarımız neden tatıle gıdıyorlar neden hala avrupaya bıle tatile gidicek kadaz durumları iyi burdan manipülasyon yapmayın herkez ekonomist ve sosyolog ülkemizde biliyormusunuz güzel ülkemizde günde 6 milyon ekmek israf oluyor biraz susun artık!
airbook ~ 6 yıl önce
helal yazdıklarına, kelimesi kelimesine haklısın.
Menşei Amerikan ~ 6 yıl önce
Senin dünyan Amerikan.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000