14 Mayıs 2009, Perşembe 08:25:54

Dünya havacılığı krizle başedemiyor

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü Eurocontrol’ün yayınladığı son istatistiklere göre Avrupa hava trafiğinde, 2009 yılının ilk çeyreğinde geçen yıldan bu yana %8 düşüş yaşanıyor.
  • Allah hiçbirini başımızdan eksik etmesin. Amin
  • Amerika'lı bankacıların yaptığı gibi yapıp, başarılı Türk meslektaşlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilirler. Ulaştırma Bakanı, SHGM ve THY gibi Türk sivil havacılığına yön veren başarılı yöneticiler sayesinde kriz Türkiye'yi teğet geçecektir inşallah. Hamdolsun...

Yıllardır büyümeye en büyük katkı sağlayan Ticari Havacılık, bir yıl öncesi ile karşılaştırıldığında neredeyse %20 düşüş gösteriyor.

Eurocontrol, EBAA (Avrupa Ticari Havacılık Birliği) ve IAOPA’nın(Uluslararası Hava taşıtı Sahipleri ve Pilotları Birliği Konseyi) 11 Mayıs günü İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenledikleri ortak basın toplantısında hem 2009 yılına ait bir senelik bilgi ve istatistikleri içeren kitaplarını tanıttılar hem de bu zor dönemin Ticari Havacılık üzerindeki etkisini tartıştılar.

Toplantıda konuşan EBAA Başkanı ve CEO’su Brian Humphries “ Havacılık (ulaşımı) ticareti her zaman olduğu gibi güçlü kalacaktır. Bu durum havacılık topluluğu ve ticaret için önemli bir araçtır.Bir kere kar etmeye başlanırsa sektör de canlanacaktır”

IAOPA İkinci Başkan Yardımcısı Martin Robinson “ Genel havacılık, Ticari Havacılık gibi hava sahası ve havaalanlarına erişim ile birlikte faaliyetlerde hız ve sürekli esneklik gerektiriyor.Bir boyut tümüne uymamakta ve bu kriz, sektörün geleceğinin küçük operatörler için uygun olmayan önlemlerle olumsuz etkilenmemesi için tam zamanında yapılan bir hatırlatmadır” dedi.

Tartışmanın kapanışında Yardımcı Direktör Eurocontrol'dan Alex Hendriks “Tek Avrupa Gökyüzü Hava Trafik Yönetimi Araştırma Programının (SESAR) da dahil olduğu çözümler yeni çağın doğuşunu temsil ediyor.Büyüme için yapılan planlar yavaşlamamalı. Bununla beraber Eurocontrol, EBAA ve IAOPA ile ortak çalışmalar yürüterek şeffaf ilişkiler yarattılar ve Ticari ve Genel Havacılığın adil şekilde temsil edilmesini sağlamaktalar'' diye konuştu.

ABHaber

Dünya havacılığı krizle başedemiyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Allah hiçbirini başımızdan eksik etmesin. Amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amerika'lı bankacıların yaptığı gibi yapıp, başarılı Türk meslektaşlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilirler. Ulaştırma Bakanı, SHGM ve THY gibi Türk sivil havacılığına yön veren başarılı yöneticiler sayesinde kriz Türkiye'yi teğet geçecektir inşallah. Hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000