04 Kasım 2010, Perşembe 08:31:20

DÜNYA "BOMBA" ALARMINDA

Havalimanındaki şüpheli bir nesne güvenlik personelini teyakkuza geçirdi. Yolcuların uçaklara binme işlemlerini durduran güvenlik yaptığı incelemelerde paketin tehlikesiz çanta olduğunu belirledi.

İskoçya'nın Glasgow Havalimanı'nda bulunan şüpheli paketin ''tehlikesiz'' bir çanta olduğu belirlendi.

Komiser Ruaraidh Nicolson yaptığı açıklamada, "Sözkonusu 'paket' bir çantaymış ve tehlikeli olmadığı anlaşılmış.Yanlış alarm olmasına rağmen, havalimanı güvenlik personelinin aldığı önlemler yerinde olmuş"dedi.

Havalimanının güvenlik personeli, "şüpheli bir nesne" görmesi üzerine, önlem olarak yolcuların uçaklara binme işlemlerini durdurarak, havalimanının bazı bölgelerini tahliye etmişti. Alarm boyunca havalimanını açık tutulurken, uçaklar piste inişine izin verilmişti.

İskoçya'nın güneybatısında yer alan havalimanı, Haziran 2007'de başarısız bir suikast girişimin hedefi olmuştu.

Hafta başında, Yunanistan'ın başkenti Atina'da polis, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye yönelik bir bombalı paket ele geçirmiş, Almanya'da da polis, Yunanistan'dan Başbakan Angela Merkel'e yollanan bir paketi imha etmişti. Yunan polisi, ayrıca, Atina'da bazı ülkelerin büyükelçiliklerine gönderilen sekiz paket ele geçirmiş, bu paketlerden üçü infilak etmiş, ancak hiç kimse zarar görmemişti.

DÜNYA "BOMBA" ALARMINDA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000