02 Mayıs 2009, Cumartesi 08:24:02

Dreamliner göklere çıkmaya hazırlanıyor

ABD'nin havacılık devi Boeing, uzun bir süredir ertelenen yeni projesi Boeing Dreamliner'ın test uçuşuna başlanacağını bildirdi.
  • A380 yolcu başına maliyette daha verimli bir uçak. Airbus, Emirates gibi firmaların şikayetlerinin devamını getirtmezse bu "drimlaynır" olayı, "drim" olarak kalır gibi geliyor...

İlk uçağın teslimatının 2010 yılında gerçekleştirilmesi planlanırken, ilk test uçuşuna ise Haziran ayında başlanacağı kaydedildi.

ABD'nin 1 numaralı havacılık firması Boeing, yeni projesi olan Boeing Dreamliner (787) için beklenen son adımı nihayet atacak. 2 yıldan fazla bir süredir yapılması planlanan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü gerçekleştirilemeyen test uçuşlarına Haziran ayında başlanacağını duyuran Boeing 787 programı proje mühendisliği şefi Mike Delaney, gerekli sertifikaların hazırlanması için işleyen sürecin yüzde 60'ının tamamlandığını ifade etti.

Dreamliner'ların test uçuşu programı kapsamında 6 uçak kullanılacak ve bunlardan 4'ü Rolls Royce, 2'si ise General Electric tarafından tasarlanan motorlarla 3 bin saatten fazla uçuş gerçekleştirecek.

Bugüne kadar 900'e yakın sipariş alan Boeing Dreamliner'lar orta uzunlukta ve geniş gövdeli yapısı ile tarihte en fazla talep gören geniş gövdeli uçak unvanına sahip oldu. Her biri 200 milyon dolara mal olan Dreamliner'ların ilk müşterisi ise Japon havayolu şirketi All Nippon olacak.

Boeing 767'lerin yerini alacak olan Dreamliner'lar yüzde 20'ye varan yakıt tasarrufu nedeniyle oldukça ilgi çeken bir tasarım oldu.

Dreamliner göklere çıkmaya hazırlanıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
A380 yolcu başına maliyette daha verimli bir uçak. Airbus, Emirates gibi firmaların şikayetlerinin devamını getirtmezse bu "drimlaynır" olayı, "drim" olarak kalır gibi geliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000