08 Ocak 2012, Pazar 16:01:18

DİYARBAKIR'DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003 tarihinde meydana gelen ve 75 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları 9. anma töreninde bir araya geldi.
  • Ulaştırma bakanı 9 yıldır diyarbakıra sivil ve uluslar arası bir havaalanı yapılacak dedi. deyiş o deyiş pratikte hiç bir gelişme yok diyarbakıra her başbakan ve ulaştırma bakanı geldiğinde sivil havaalanı çalışmasına en yakın zamanda başlanacak deniliyor fakat sadece söylemde kalıyor maalesef
Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin anısına her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl da hüzünlü geçti. Diyarbakır Havaalanı girişinde düzenlenen anma töreninde kazada ölenlerden bir kaçının fotoğrafının etrafında mum yakılarak karanfiller bırakıldı. Ercan Demirkol ve 75 insanın anısına yazılı siyah çelengin bırakıldığı anma törenine katılanlar hüzünlü anlar yaşadı.

Kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden Süleyman Demirkol, ölenlerin ailesi adına bir açıklama yaptı. Demirkal, evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, "İçerisinde 75 insanın yanıp hayatını kaybettiği uçak kazasının 9. yıldönümüdür. Biz yine burada evlatlarımızı anıyoruz. Acılarımız hiç bir zaman bitmemiştir. Allah ana ve babalara evlat acısı göstermesin. Evlat acısı kadar zor bir şey yoktur. Allah ciğerimizi yakmış, başka anne babaların ciğerini yakmasın. Ciğerimizi yakanların da Allah ciğerini yaksın" dedi.

Anma törenine katılan aileler Diyarbakır'da sivil havaalanı yapılmasını talep etti.

THY'nin İstanbul- Diyarbakır seferini yapan yolcu uçağı, 8 Ocak 2003 tarihinde Diyarbakır Havaalanı'na inişe geçtiği sırada düşmüş ve kazada 75 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı.
DİYARBAKIR'DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ulaştırma bakanı 9 yıldır diyarbakıra sivil ve uluslar arası bir havaalanı yapılacak dedi. deyiş o deyiş pratikte hiç bir gelişme yok diyarbakıra her başbakan ve ulaştırma bakanı geldiğinde sivil havaalanı çalışmasına en yakın zamanda başlanacak deniliyor fakat sadece söylemde kalıyor maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000