14 Ocak 2016, Perşembe 14:58:33

Diyarbakır uçağında silah krizi

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İstanbul’dan Diyarbakır’a sefer yapan yolcu uçağında silah olduğu ihbarı hareketli saatler yaşanmasına neden oldu
  • Nasıl olacak sanıyorsunuz. Polis polisi aramıyor milletvekilleri bakanlar Vip den geçerken aranmıyor sonra da silah uçağa nasıl girdi oluyor. Daha neler neler
  • eksik bilgi ve yanlis haber. ucagin kargo bolumunde silah zaten tasinabiliyor. kargodaki silahlarla ilgili bir olay bu.sanki kabine canta dolusu silah sokulmus gibi anlatilmis haber.
  • Uçağa silahla binmeye çalışan ilk polis bunlar değil.polisim ben diyerek kuralları çiğneyemezsin. Bende çok operasyona gittim ama her seferinde silahlarımızı havalanı polisine teslim ettik. Kanun ve nizamlara uymayan kolluk kuvvetlerini sivil vatandaştan daha çok cezalandıracaksın.
  • Yalan yanlış bi haber. Gerçeği yansıtmıyor. Silahlar uçağın içinde değildi.
  • Uçuş emniyeti havacılığın neresinde? Sanırım artık o günler geride kaldı.Şirket isminin önemi yok.Çünkü uçuş emniyeti şirket isimleri üzerinden yürümez.Kabin ve cockpit ekibinin aldıkları eğitimlerin Fos çıktığı ve artık uçuş emniyetinin kalmadığının ispatıdır.Yolcu ve bagajlar indirilmeliydi!
  • Rezalet, devletin 6 degerli "Özel" memurunu bogcaci gibi ellerine silah dolu canta verip göreve göndermesi RESMI REZALET !!!
  • Ozel timcinin silahini ALMAYACAKSIN KARDESIM. Devletin en nadide memurlarindan o insanlar. Adamlar olumle kucaklasmak icin goreve gidiyor. Memleketin en onemli polisleri askerleri. Ne diye kurcalarsin osunu busunu... adam daha ne olsun yaw. Ulen ah beee ABD de Avrupada bu adamlar kontrole bile girmiyor. Sen ozel timcine bu muameleyi yaparsan ne terorrist biter bu ulkede ne patlayan bombalar.. ah be 1990 lar nasil ozluyorum. Nefes alamazdi o terorrisr nefessss
  • 12 E No' lu koltuğa çantayı kim koydu?
  • ucakdan dogru ceza evine. gunluk haberi tutuklama hakkinda. ceza evleri dolmaya basliyor, polis, mahkemeler fln cok mesgul. iyi mesayeler
  • göreve gidecekmiş ikna edecekmiş bu kafayla yaptığın görevi de Allah bilir nasıl yapıyorsundur... Sonra da bombalar patlar... interpolun aradığı adamlar antalyada cıkar. cıkar da cıkar... sizi güvenlikten geciren kankanıza da helal olsun... ülke güvenliği bunların sivri zekasına kaldığı için bu durumda olabilir miyiz... disiplin yok, lakayıt kişisel kararlar...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İstanbul’dan Diyarbakır’a sefer yapan yolcu uçağında silah olduğu ihbarı hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. İhbar üzerine yapılan aramada, bir çantada paketlenmemiş silah bulununca, emniyet mensubu olduğu iddia edilen çantanın sahibiyle birlikte 7 kişi uçaktan indirildi.

Olay, saat 19.00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İstanbul-Diyarbakır seferi yapacak olan bir havayolu şirketine ait uçakta meydana geldi. İddiaya göre, uçuş için pistte sıra bekleyen uçaktaki kabin görevlilerine, havalimanındaki görevliler tarafından bir yolcunun çantasında çok sayıda tabanca olduğu ihbar edildi. İhbar üzerine uçağın 12E numaralı koltuğuna gelen görevliler, yolcunun çantasında inceleme yaptı. Yapılan incelemede görevliler, çantanın içerisinde çok sayıda tabanca buldu. Bunun üzerine çantanın sahibini araştıran görevliler, bir süre sonra yolcuya ulaştı.

Kabin görevlileri çantanın sahibi yolcuya, tabancaların paketlenmediği için uçuş sırasında oluşan basınçtan dolayı patlama etkisi oluşturabileceğini söyledi. Yolcu ise kendisinin emniyet mensubu olduğunu belirterek, görevlilere uçağın dışında konuşmak istediğini ifade etti. Görevlilerle birlikte piste inen yolcu, uçaktaki 6 arkadaşıyla birlikte görev için Diyarbakır’a gittiğini söyleyerek 20 dakika boyunca görevlileri ikna etmeye çalıştı. Ancak görevliler izin vermeyince çantanın sahibi yolcu, 6 arkadaşı ile birlikte uçaktan indirildi.

Uçak yaklaşık 45 dakika sonra Diyarbakır’a uçtu.

SİLAHLAR ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE AİT

Bu arada Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, silah dolu çantanın Sivas'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen ve buradan da Diyarbakır'a gitmek isteyen özel harekat polislerine ait olduğu, sözkonusu silahların Sivas'tan uçağa alındığı öğrenildi. Yolcuların güvenlik kontrolüne girmeden İstanbul'da bir uçaktan diğerine aktarma yaptıkları, özel harekat polislerinin Sivas'tan İstanbul'a gelirken silahları Anadolujet'e ait uçağa nasıl soktuklarının bilinmediği kaydedildi.

 

Diyarbakır uçağında silah krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

TGS personeli ~ 8 yıl önce
Nasıl olacak sanıyorsunuz. Polis polisi aramıyor milletvekilleri bakanlar Vip den geçerken aranmıyor sonra da silah uçağa nasıl girdi oluyor. Daha neler neler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
eksik bilgi ve yanlis haber. ucagin kargo bolumunde silah zaten tasinabiliyor. kargodaki silahlarla ilgili bir olay bu.sanki kabine canta dolusu silah sokulmus gibi anlatilmis haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disiplinsizlik ve işgüzarlık ~ 8 yıl önce
Uçağa silahla binmeye çalışan ilk polis bunlar değil.polisim ben diyerek kuralları çiğneyemezsin. Bende çok operasyona gittim ama her seferinde silahlarımızı havalanı polisine teslim ettik. Kanun ve nizamlara uymayan kolluk kuvvetlerini sivil vatandaştan daha çok cezalandıracaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Yalan yanlış bi haber. Gerçeği yansıtmıyor. Silahlar uçağın içinde değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 8 yıl önce
Sokağa çıkma yasakları ve canlı bombalarda gerçeği yansıtmıyor değil mi ?
Uçuş Emniyeti ~ 8 yıl önce
Uçuş emniyeti havacılığın neresinde? Sanırım artık o günler geride kaldı.Şirket isminin önemi yok.Çünkü uçuş emniyeti şirket isimleri üzerinden yürümez.Kabin ve cockpit ekibinin aldıkları eğitimlerin Fos çıktığı ve artık uçuş emniyetinin kalmadığının ispatıdır.Yolcu ve bagajlar indirilmeliydi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 8 yıl önce
Arkadas haberi dogru duzgun okumadan yorum yapmayin allah askina... Haberi sonuna kadar dogru duzgun okursan sayet durumun tespitine muteakip yolcularin ve cantanim ucaktan indirildigini anlarsin... Cahil
ÖZEL KOMEDI ~ 8 yıl önce
Rezalet, devletin 6 degerli "Özel" memurunu bogcaci gibi ellerine silah dolu canta verip göreve göndermesi RESMI REZALET !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gudubet ~ 8 yıl önce
Ozel timcinin silahini ALMAYACAKSIN KARDESIM. Devletin en nadide memurlarindan o insanlar. Adamlar olumle kucaklasmak icin goreve gidiyor. Memleketin en onemli polisleri askerleri. Ne diye kurcalarsin osunu busunu... adam daha ne olsun yaw. Ulen ah beee ABD de Avrupada bu adamlar kontrole bile girmiyor. Sen ozel timcine bu muameleyi yaparsan ne terorrist biter bu ulkede ne patlayan bombalar.. ah be 1990 lar nasil ozluyorum. Nefes alamazdi o terorrisr nefessss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japon Gudubet ~ 8 yıl önce
İmzaladığın Uluslararası Antlaşmaları unutma!
? ~ 8 yıl önce
90'larda teror yok muydu? nefes alamazdi dedigin teror o zamanlar ne zarar verdi bu ulkeye haberin yok galiba! nerede yasiyordun o zamanlar???
Bir düşünen ~ 8 yıl önce
O görevliler, devlete ait, özel uçaklarla gönderilseler ya o görev yerlerine. Verdiğimiz vergilerle alınan, bakılan, işletilen saltanat uçakları da bir işe yarasalar. Lüzumsuz zevâtı taşıyacaklarına.
Fo ~ 8 yıl önce
Olayı kişisel algılıyorsun ama vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.Bu görevlerde kurallarla yazılır.Uçağın içine silah yüklenmez.Kargo bölümüne yüklenir.Unutmaki o uçakta seninde akraban o uçakta olabilir ve silahı olan bir kişi, birisi ile tartışıp silahına sarılabilir.
12E No'lu Koltuk ~ 8 yıl önce
12 E No' lu koltuğa çantayı kim koydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grbt ~ 8 yıl önce
ucakdan dogru ceza evine. gunluk haberi tutuklama hakkinda. ceza evleri dolmaya basliyor, polis, mahkemeler fln cok mesgul. iyi mesayeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunlar ~ 8 yıl önce
göreve gidecekmiş ikna edecekmiş bu kafayla yaptığın görevi de Allah bilir nasıl yapıyorsundur... Sonra da bombalar patlar... interpolun aradığı adamlar antalyada cıkar. cıkar da cıkar... sizi güvenlikten geciren kankanıza da helal olsun... ülke güvenliği bunların sivri zekasına kaldığı için bu durumda olabilir miyiz... disiplin yok, lakayıt kişisel kararlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergencik ~ 8 yıl önce
Belli ki senin dunyadan haberin yok bebe. Klavyeden atmak tutmak konusmak kolay. Bir gun kulaginin dibinden gecsin izliler o zaman hatirlarsin bu laflarini ben ne comezmisim diye. Adamlar ozel timci heey neyin aramasi sinirlamasi konusuyorsun sen? Bu adamlar senin kafandaki gibi sinirlandirildigi icin iste bugunlerde teror yatak odana kadar girdi anlayamiyorsun degil mi?
çıkarma! ~ 8 yıl önce
Antalya'dan mı çıkar, İstanbul'dan mı çıkar bilinmez ama; Hürriyet Gazetesi'den Dinçer GÖKÇE'nin hafta başı yayınladığı haber ile bu habere bağlı geçmişte yapılan haberleri oku! Havalimanlarının içinde bulunduğu durumu görün.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000