08 Ağustos 2010, Pazar 10:22:16

DİKKAT! OYUNUZU KULLANMADAN GİTMEYİN

Anayasa değişikliği referandumu için gümrüklerde oy verme işlemi devam ediyor. Fakat yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlara yetkililerden önemli bir uyarı geldi.
  • Bu sayflarda bu konuya birkaç kez değindim; Yurtdışında oturan yurttaşların gümrüklerde oy kullanmasının her açıdan yanlış olduğunu söyledim. Yurtdışına çıkanlar hava alanlarında çeşitli stresten geçtıkten sonra uçaklarına binebiliyor durum böyleyken yeni bir stress durumu yartmanın ne yararı var ki? Yurttaşının oy kullanmasını GERÇEKTEN istiyorsan onların en rahat bir şekilde oy kullanmalarını sağla devlet olarak. Örneğin Konsolosluk ve Elçiliklerde.
Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya çıkış yapacak olan bir vatandaş, sandık görevlilerinden bazılarının oy için sırada bekleyen kişilere, "Beklemenize gerek yok. Sistemde problem oluştu. Oyunuzu yurtdışında temsilcilikte kullanın." dediğini bildirdi. Kendisiyle birlikte Almanya'da oy kullanabileceğini düşünen birçok kişinin havalimanında oy kullanmaktan vazgeçip uçağa yöneldiğini anlatan vatandaş, "Burada da kullanamayacağımızı öğrenince şaşırdım. Şimdi tekrar Türkiye'ye uçak bileti bakıyorum. Vatandaşlarımız oyunu kullanmadan çıkış yapmasınlar." uyarısında bulundu.

Sadece gümrük kapılarında ve havalimanlarında oy verme işleminin gerçekleştirildiğini hatırlatan yetkililer, "Konsolosluklarda şu an böyle bir uygulama yok. Belki daha sonrakiseçimveya benzeri referandumda mümkün olabilir." diyerek vatandaşları ikaz etti.Referandumiçin oy verme işlemi sırasında pasaportta TC kimlik numarasının yer alması veya TC kimlik numaralı nüfus cüzdanının ibraz edilmesi gerekiyor.

(Samanyoluhaber.com)
DİKKAT! OYUNUZU KULLANMADAN GİTMEYİN

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sayflarda bu konuya birkaç kez değindim; Yurtdışında oturan yurttaşların gümrüklerde oy kullanmasının her açıdan yanlış olduğunu söyledim. Yurtdışına çıkanlar hava alanlarında çeşitli stresten geçtıkten sonra uçaklarına binebiliyor durum böyleyken yeni bir stress durumu yartmanın ne yararı var ki? Yurttaşının oy kullanmasını GERÇEKTEN istiyorsan onların en rahat bir şekilde oy kullanmalarını sağla devlet olarak. Örneğin Konsolosluk ve Elçiliklerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000