24 Ekim 2015, Cumartesi 13:46:11

DİKKAT | Cihazlarınızı ayarların! Uçağınızı kaçırabilirsiniz!

Dünya ülkeleri 25 Ekim'de saatlerini 1 saat geri alacak. Türkiye'de ise saatler, 1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle 8 Kasım günü geri alınacak. Elektronik cihazlarınız saatlerini otomatik olarak, bir saat geri alabilir. İşte bilgisayarınız ve akıllı telefonlarınızda yapmanız gereken ayarlar.
  • Yine de geç kaldık:))
  • airport yanilttin bizi.. iphoneda tarif ettiginiz gibi yapmamiza ragmen kendini ayarlamis saat, ucusa gec kaldik iyimi? tam bilmeden paylasmayin arkadasim soyle seyler.
  • Olay 1haftada yeni saate adapte olamamak degil. dogu bolgelerinde gün ışığı gitmeden seçimin tamamlanması için böyle bi uygulama yapiyorlar. Ayrıca bütün akilli telefonlar patladi ofomatik ayarını kapattığımız halde saatleri 1saat geri aldı.
  • Madem kafanıza göre değiştireceksiniz, bari tamamen kaldırın bu uygulamayı. Neredeyse her sene tüm dünya ile senkron olması gereken saat geçişini değiştirerek zaten anlamsız hale getiriyorsunuz. Bu iş için fazladan harcanan emek ve zaman kaybı da cabası.
  • Bu millet 1 hafta da saat değişikliğine adapte olamıyorsa vallahi yine de iyi ayakta kalıyoruz şu dünyada. Böyle kepazelik olmaz. Utandım resmen
  • Lokal yolcular hadi neyse de transit gelen yolcularla nasil ugrasicaz? Kabin ekibi inise gecmeden once yolculari konu hakkinda mutlak uyarmasi gerekir. Neyse... Zaten torpilli rizeli tgs calisanlari yuzunden ucaklarini kaciracak yolcular Simdiden soyleyeyim de ilerde sikinti olmasin. Hep tgs'nin torpilli rizeli calisanlari yuzunden saatler boyle!!!
  • Sonunda Airporthaberin faydalı bir bilgi paylaştığını gördüm... teşekkürler
  • sunex bonusları yattı mı?
  • Degerli yorumcu genclik sizi tebrik ediyorum saatin geri alinmasinin ertelenmesini de ulkenin geriligine yani hukumete bagladiniz.. ama asil geriligin sizdeki beyinde oldugundan habersizsiniz.. lutfen biseyleri sadece elestirmek icin elestirmeyin.
  • Tgsye alım varmı arkadaşlar?

Türkiye, 1 Kasım 2015 pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle, saatleri bu yıl geç geri alacak. Dünya ülkeleri ise 25 Ekim 2015'de saat 04.00 itibariyle saatleri geri alacak.

ELEKTRONİK CİHAZLARA DİKKAT
Türkiye'nin saatleri dünya ülkelerinden farklı olarak 8 Kasım'da geri alacak olması elektronik cihazlarda karışıklığa yol açabilir. Microsoft, bu duruma çözüm bulmak adına küçük bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncellemeyi indirdiğinizde 25 Ekim günü saat 04.00'te saatler geri alınmayacak. Cihaz, Türkiye'ye uygun olarak geri alma işlemini 8 Kasım günü gerçekleştirecek.

AKILLI TELEFONLAR İÇİN DE ÇÖZÜM VAR
Hayatın vazgeçilmez parçaları haline gelen akıllı telefonlar için de çözüm var. iPhone kullanıcıları, "Ayarlar, Genel, Tarih ve Saat" bölümündeki otomatik ayarla özelliğini devre dışı bırakarak saatlerin geri alınmasını engelleyebilecek.

Android kullananlar ise, "Ayarlar, Tarih ve Saat" bölümünden, "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını pasif duruma getirerek çözüme ulaşabilir.

DİKKAT | Cihazlarınızı ayarların! Uçağınızı kaçırabilirsiniz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

:) ~ 9 yıl önce
Yine de geç kaldık:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
airport yanilttin bizi.. iphoneda tarif ettiginiz gibi yapmamiza ragmen kendini ayarlamis saat, ucusa gec kaldik iyimi? tam bilmeden paylasmayin arkadasim soyle seyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gun Isigi ~ 9 yıl önce
Olay 1haftada yeni saate adapte olamamak degil. dogu bolgelerinde gün ışığı gitmeden seçimin tamamlanması için böyle bi uygulama yapiyorlar. Ayrıca bütün akilli telefonlar patladi ofomatik ayarını kapattığımız halde saatleri 1saat geri aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilişim ~ 9 yıl önce
Madem kafanıza göre değiştireceksiniz, bari tamamen kaldırın bu uygulamayı. Neredeyse her sene tüm dünya ile senkron olması gereken saat geçişini değiştirerek zaten anlamsız hale getiriyorsunuz. Bu iş için fazladan harcanan emek ve zaman kaybı da cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
Bu millet 1 hafta da saat değişikliğine adapte olamıyorsa vallahi yine de iyi ayakta kalıyoruz şu dünyada. Böyle kepazelik olmaz. Utandım resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 9 yıl önce
Lokal yolcular hadi neyse de transit gelen yolcularla nasil ugrasicaz? Kabin ekibi inise gecmeden once yolculari konu hakkinda mutlak uyarmasi gerekir. Neyse... Zaten torpilli rizeli tgs calisanlari yuzunden ucaklarini kaciracak yolcular Simdiden soyleyeyim de ilerde sikinti olmasin. Hep tgs'nin torpilli rizeli calisanlari yuzunden saatler boyle!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 9 yıl önce
Sonunda Airporthaberin faydalı bir bilgi paylaştığını gördüm... teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bonus? ~ 9 yıl önce
sunex bonusları yattı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil havaci ~ 9 yıl önce
Degerli yorumcu genclik sizi tebrik ediyorum saatin geri alinmasinin ertelenmesini de ulkenin geriligine yani hukumete bagladiniz.. ama asil geriligin sizdeki beyinde oldugundan habersizsiniz.. lutfen biseyleri sadece elestirmek icin elestirmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin ama.. ~ 9 yıl önce
Haklisin ama sen de onlarin beyninin seviyesini elestirmeye calisirken o seviyeye dustun gecmis olsun..
Haklisin ama.. ~ 9 yıl önce
Haklisin ama sen de onlarin beyninin seviyesini elestirmeye calisirken o seviyeye dustun gecmis olsun..
Mantik. ~ 9 yıl önce
O zaman neden zamani her yil oldugu gibi diger ulkelerle ayni anda degistirmiyoruz, bunun nasil bir mantigi var? Neden secim sebebiyle boyle yapiliyor?
Başka ~ 9 yıl önce
Neyle alakası var? Hep seçim mevzusu yüzünden değil mi?
Rezalet ~ 9 yıl önce
Ya ne olacağıdı ? 1 haftada 1 saat değişikliğine adapte olamıyor millet. E iş mi peki bunu ertelemek ? Ballahi kepaze olduk dünyaya. Bunun da sebebi bellidir
Rezalet ~ 9 yıl önce
Sezarın hakkı sezara. Aferin iyi düşünmüşsünüz. Begendim
DSAFAS ~ 9 yıl önce
BUTUN DUNYA UYGULARKEN BIZIM SACMA SAPAN ISE ELEŞTIRI YAPMAMIZ MI BEYINDEKI GERILIK? YOKSA 25 EKIMDEN ITIBAREN SECIME DAHA 1 HAFTA OLDUGU HALDE SAATLERI GERI ALMAMAK MI GERILIK ? BIR SORGULA OZ ELESTIRI YAP ISTERSEN
SENIN GIBI ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Tgs ~ 9 yıl önce
Tgsye alım varmı arkadaşlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DSFA ~ 9 yıl önce
LA OLUUUMMM YOK LA YOK

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000