08 Ekim 2015, Perşembe 13:50:14

DHMİ müdürü savunmasını verdi

Milas Bodrum Havalimanı’ndaki enerji dönüşüm ihalesine fesat karıştırdığı iddia edilen Teknik Hizmetler Müdür Vekili Ersin Köksal savumasını verdi.
  • Başmüdürlük binası ısıtma soğutma sistemi ihalesinde, ihaleye gelen firmalara söylenen markalar ile yaptırılan farklıydı. Ve yine ihaleyi alan 4t firması fahiş fiyatla ihaleyi almış kurum zarara uğratılmıştır. Yine aynı şebeke tarafından.
  • Sınavsız havalimanı müdür ataması oluyor açıktan atama ile ama artık havalimanı müdür yardımcılığı kadrosuna da atama yapılmaya başlanmış. Yeni yönetmelikle memurlar artık havalimanı müdür yardımcılığı sınavına giremeyecek fakat ekonomist istatistikçi ve mütercim direkt müdürlük sınavına girecek . Kişiye özel sipariş ilemi yapılıyor atama ve yönetmelik dhmi de. Almayın mazlumların ahını çıkar aheste aheste
  • Tabii abileri OrBir in bunların hepsinden haberi olmaması muhal değil...
  • Yeni Genel Müdürümüz gerçekten bu kuruma gelmiş en muhterem genel müdürdür.Kesinlikle bu kurumu değiştirecektir.En güzel projesi DHMİ nin yurtdışına açılması projesidir bu proje eğer gerçekleşirse yeni Genel Müdürümüz Havacılık tarihine damga vuracaktır.Allah yardımcısı olsun.
  • he canim he, annesinin sirketinin ihale gireceginden haberi yokmus...utanmadan dalga gecer gibi savunma veriyor! memleketin her kurumu her yoneticisi curumus,kokusmus,bitmis maalesef ! bu arkadaslara sorsan hepsi dininde,imaninda,memlekte hizmet askiyla yanip tutusan,bir lokma bir hirkaci ! adamlardir! ya oyle olmasalar ne olurdu mazallah! caydirici ve agir cezalarin olmadigi memlekette hersey boyle olur,normaldir!
  • Artık Orhan Birdal yok. Gelsin de ağa babanız kurtarsın sizi. Asıl dananın kuyruğu seçimlerden sonra kopacak. Müfettişler gece gündüz çalışacak. Yeni genel müdür adam gibi adam.
  • Icf. Havalimani. Teknik depetman lsleri nasil veriyor pek yakinda
  • görünen köyde devede kulak misali bir örnek bu sadece asıl trilyon dolarları nasıl iç edilmiş milletin bunları bilmesi daha iyi olur...ayrıyeten ne kadar komik değilmi annesinin ortağı oldugu şirketin ihaleye katıldığını bilmiyormuş arkadaş...puhahahahaaaaa cocuklar guler deki adam gibi evet yanlış yaptım bir daha yapmıcam cezan ne ise cek ...
  • Bu tür sızdırma/kumpaslar bir Ekiz operasyonu gibi görükmektedir.
  • kamu ihale yasasının akp iktidara geldikte sonra kaç kere değiştiğini bilen var mıdır acaba; 113,155,160... bilen var mı.. neden acaba, bal tutanlar parmalarını yalayıp, devletin malını denizden çıkan balık olarak görenler için mi... kendilerini domuzdan farklı görüp bu benzetmede kendilerini domuza benzetmek istemedikleri için mi...yemeyen domuz da siz nesiniz, yeyin bakalım, nasıl olsa hesap sorulacağı günler de gelecek "hırsızlardan"

Milas Bodrum Havalimanı’ndaki enerji dönüşüm ihalesine fesat karıştırdığı iddia edilen Teknik Hizmetler Müdür Vekili Ersin Köksal savumasını verdi.

Hakkında müfettiş raporu hazırlanan ve ihaleye fesat karıştırdığı iddiası hakkında savunması istenen Köksal, iddiaları reddden bir savunma sundu.

'İHALEYE KİMLERİN KATILACAĞINI BİLMİYORDUM'

Annesi ile ilgili iddiarı reddeden Köksal; 'Annemin en son hali yüzde 26 oranında hissesi bulunan (daha sonradan 10.07.2015 tarihinde hissesini satmış ve bu şekilde bir ilgisi kalmamıştır. 4T Teknik ismindeki şirketin üç ihaleyi aldığı doğrudur. Ancak ben hangi firmaların ihaleye gireceğini daha önceden bilmiyordum. Bu firmada annemin herhangi bir müdürlük veya yönetimde bir yetkisi yoktur. Annemin hissesi bulunan bir şirketin ihalaye katılamayacağını bilmiyordum. Ayrıca hangi firmanın ihaleye katılacağını bilmem mümkün buunmamaktadır' ifadelerini kullandı.

Köksal savunmasında şu ifalere yer verdi:

'İlgili yazınızda benim 'ihaleye fesat karıştırdığım' iddia edilmektedir. Ancak yapmış olduğum fiil, böyle bir kastım olmadığı için ihaleye fesat karıştırma değildir. Yazınızdan sonraki araştırmalarımda TCK.'da yarar sağlama şartının olmadığını gözlemledim. Yarar sağlama sadece bir artırım sebebi olarak sayılmıştır. Ancak önceki 765 syl. TCK'ya baktığımda yarar sağlama ve kurumun zarara uğratılması bir şart olduğunu tetkik ettim. Benim veya annemin bir haksız yarar sağlama durumum, kamumunun böyle bir zararı olmamıştır.

Kanun suçun oluşması için hileli davranış'ı aramaktadır. Benim veya annemin, 4T şirketinin ihalelere katılması için herhangi bir hileli davranışımız olmamıştır. Ancak yazınız konusu ihalelere herşey açık ve aleni olmuş herhangi bir hileli davranış veya kandırma düzen olmamıştır. 

Açıkladığım nedenlerle benim ne bir suç işleme kastım ve ne de bu yönde fiilerim mevcuttur. Kurumumuzda 1998 yılından beri kurum yararı için gayretle çalışmalarımın, almış olduğum ödül ve sicil notlardan da anlaşılacağı üzere ilk göreve başladığımdan bu yana birçok başarılı projeyi imalatı ve üretimi kurum kaynak ve imkanları ile yapıp, kurumumuzun kaynaklarını boşa harcatmadım. Kanunun suç olarak nitelenen maddi unsurların oluşmamasını da dikkate alarak savunmamın kabulünü ve Cumhuriyet Savcılığı neticesinin bekletici mesele yapılmasını arz ederim''

©AirportHaber

DHMİ müdürü savunmasını verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

milashan ~ 8 yıl önce
Başmüdürlük binası ısıtma soğutma sistemi ihalesinde, ihaleye gelen firmalara söylenen markalar ile yaptırılan farklıydı. Ve yine ihaleyi alan 4t firması fahiş fiyatla ihaleyi almış kurum zarara uğratılmıştır. Yine aynı şebeke tarafından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mazlum ~ 9 yıl önce
Sınavsız havalimanı müdür ataması oluyor açıktan atama ile ama artık havalimanı müdür yardımcılığı kadrosuna da atama yapılmaya başlanmış. Yeni yönetmelikle memurlar artık havalimanı müdür yardımcılığı sınavına giremeyecek fakat ekonomist istatistikçi ve mütercim direkt müdürlük sınavına girecek . Kişiye özel sipariş ilemi yapılıyor atama ve yönetmelik dhmi de. Almayın mazlumların ahını çıkar aheste aheste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşbilir Adam ~ 9 yıl önce
Tabii abileri OrBir in bunların hepsinden haberi olmaması muhal değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Genel Müdür ~ 9 yıl önce
Yeni Genel Müdürümüz gerçekten bu kuruma gelmiş en muhterem genel müdürdür.Kesinlikle bu kurumu değiştirecektir.En güzel projesi DHMİ nin yurtdışına açılması projesidir bu proje eğer gerçekleşirse yeni Genel Müdürümüz Havacılık tarihine damga vuracaktır.Allah yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suc ve ceza ! ~ 9 yıl önce
he canim he, annesinin sirketinin ihale gireceginden haberi yokmus...utanmadan dalga gecer gibi savunma veriyor! memleketin her kurumu her yoneticisi curumus,kokusmus,bitmis maalesef ! bu arkadaslara sorsan hepsi dininde,imaninda,memlekte hizmet askiyla yanip tutusan,bir lokma bir hirkaci ! adamlardir! ya oyle olmasalar ne olurdu mazallah! caydirici ve agir cezalarin olmadigi memlekette hersey boyle olur,normaldir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birdal ~ 9 yıl önce
Artık Orhan Birdal yok. Gelsin de ağa babanız kurtarsın sizi. Asıl dananın kuyruğu seçimlerden sonra kopacak. Müfettişler gece gündüz çalışacak. Yeni genel müdür adam gibi adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 9 yıl önce
İnşallah, Beklentimiz o yönde personel olarak.İlk gün vermiş olduğu mesajı unutmasın.
Serhat -Turgay. Ltd ~ 9 yıl önce
Icf. Havalimani. Teknik depetman lsleri nasil veriyor pek yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 9 yıl önce
görünen köyde devede kulak misali bir örnek bu sadece asıl trilyon dolarları nasıl iç edilmiş milletin bunları bilmesi daha iyi olur...ayrıyeten ne kadar komik değilmi annesinin ortağı oldugu şirketin ihaleye katıldığını bilmiyormuş arkadaş...puhahahahaaaaa cocuklar guler deki adam gibi evet yanlış yaptım bir daha yapmıcam cezan ne ise cek ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKİZ ~ 9 yıl önce
Bu tür sızdırma/kumpaslar bir Ekiz operasyonu gibi görükmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKİZ'E ~ 9 yıl önce
Bu bir "böcek öldüren böcek" operasyonudur.
bal tutanlar... ~ 9 yıl önce
kamu ihale yasasının akp iktidara geldikte sonra kaç kere değiştiğini bilen var mıdır acaba; 113,155,160... bilen var mı.. neden acaba, bal tutanlar parmalarını yalayıp, devletin malını denizden çıkan balık olarak görenler için mi... kendilerini domuzdan farklı görüp bu benzetmede kendilerini domuza benzetmek istemedikleri için mi...yemeyen domuz da siz nesiniz, yeyin bakalım, nasıl olsa hesap sorulacağı günler de gelecek "hırsızlardan"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000