19 Ekim 2015, Pazartesi 16:30:41

Davutoğlu: "Düşürülen İHA Rus yapımı"

Başbakan Davutoğlu, geçen Cuma günü Suriye sınırında düşürülen insansız hava aracının Rus yapımı olduğunu açıkladı, "Esed rejimine, PYD'ye ya da başka unsurlara ait olabilir" dedi.
  • Amerika da İnsansız Hava Aracı kullanıcılarını çok ciddi kayıt altına almak üzere çalışmalar başlatılmış ve izinsiz kullanımında ciddi yaptırımlar getirmişlerdir. (para cezası) Sportif amaçlı uçuşlarda dahil olmak üzere SHGM'nin bu konuda uzman olan kişilerle yola devam ederek Türkiye'de çok ciddi güvenlik problemleri yaşamadan konuya ilişkin bir birim ve denetim mekanizması oluşturması gerekmektedir.
  • Davutoglu gidecek yerine Binali Yildirim gelecek. Hayatim boyunca Davutoglu kadar beceriksiz bir basbakan gormedim. Varligi Ak Partiye zarar ama esas zarar Turkiye'ye.
  • DÜŞÜRDÜK DEDİKLERİ LEYLEK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ İNSANSIZ HAVA ARACI (!) OYUNCAK ÇIKTI RUS SAVUNMA BAKANLIĞI ve GN.KURMAY BAŞKANLIĞI KIÇIYLA GÜLDÜ TENEKE PARÇASINA. KUŞ LASTİĞİ İLE VURULSA 5 PARÇAYA AYRILACAK ALETİ F16 VURUYOR BOYASI BİLE ÇİZİLMİYOR Dibe Vurdukça İyice Sıyırdılar.
  • Kiziroglu hocam bu görüntünle korku saliyorsun 7 cihana
  • Sıkı ise rus uçağı olsa da düşürürdük desene. Sıkar ama
  • ne iha sı... benim evde yaptığım maket uçak bile ondan daha büyük ... dünyayı güldürdük yine..
  • Bir modelle ne gündem yarattınız amk. Bir sürü asker, subay da bununla uğraştı.
  • IHA nasıl 3 defa uyardınız bunu açıklasanızda ruslar dahil bütün dünya öğrense:) insansız insansız!!
  • Sanki bişeylerin alt yapısı hazırlanıyor gibi geldi bana.

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında geçen Cuma günü Türk hava sahasını ihlâl ettiği gerekçesiyle düşürülen insansız hava aracının Rus yapımı olduğunu açıkladı.

Rusya'nın İHA'nın kendilerine ait olmadığını açıkladığını belirten Davutoğlu, "Bu İHA, Esed rejimine de ait olabilir, PYD'ye veya başka unsurlara da ait olabilir" dedi.

Türk savaş uçakları, Suriye sınırında dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürmüştü.

Haberin duyulmasının hemen ardından Rusya'dan yapılan açıklamada, "Tüm insansız hava araçlarımız planlandığı gibi faaliyetlerini sürdürmektedir" denilmiş, ABD'li bir yetkili ise Reuters'e yaptığı açıklamada, düşürülen insansız hava aracının Ruslara ait olabileceğini söylemişti.

Davutoğlu: "Düşürülen İHA Rus yapımı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

xx ~ 9 yıl önce
Amerika da İnsansız Hava Aracı kullanıcılarını çok ciddi kayıt altına almak üzere çalışmalar başlatılmış ve izinsiz kullanımında ciddi yaptırımlar getirmişlerdir. (para cezası) Sportif amaçlı uçuşlarda dahil olmak üzere SHGM'nin bu konuda uzman olan kişilerle yola devam ederek Türkiye'de çok ciddi güvenlik problemleri yaşamadan konuya ilişkin bir birim ve denetim mekanizması oluşturması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burkay ~ 9 yıl önce
Davutoglu gidecek yerine Binali Yildirim gelecek. Hayatim boyunca Davutoglu kadar beceriksiz bir basbakan gormedim. Varligi Ak Partiye zarar ama esas zarar Turkiye'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülelim ~ 9 yıl önce
DÜŞÜRDÜK DEDİKLERİ LEYLEK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ İNSANSIZ HAVA ARACI (!) OYUNCAK ÇIKTI RUS SAVUNMA BAKANLIĞI ve GN.KURMAY BAŞKANLIĞI KIÇIYLA GÜLDÜ TENEKE PARÇASINA. KUŞ LASTİĞİ İLE VURULSA 5 PARÇAYA AYRILACAK ALETİ F16 VURUYOR BOYASI BİLE ÇİZİLMİYOR Dibe Vurdukça İyice Sıyırdılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onlar gülmüyor ~ 9 yıl önce
O ebatta bir havba aracının tesbit edilip düşürülmesi yabana atılacak bir şey değildir. Radar reaksiyonunu ölçmek için bir deneme olabilir.
Beşuş ~ 9 yıl önce
Kiziroglu hocam bu görüntünle korku saliyorsun 7 cihana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkarrr ~ 9 yıl önce
Sıkı ise rus uçağı olsa da düşürürdük desene. Sıkar ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iha mı ~ 9 yıl önce
ne iha sı... benim evde yaptığım maket uçak bile ondan daha büyük ... dünyayı güldürdük yine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
model ~ 9 yıl önce
Bir modelle ne gündem yarattınız amk. Bir sürü asker, subay da bununla uğraştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyarmak? ~ 9 yıl önce
IHA nasıl 3 defa uyardınız bunu açıklasanızda ruslar dahil bütün dünya öğrense:) insansız insansız!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 9 yıl önce
Sanki bişeylerin alt yapısı hazırlanıyor gibi geldi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000