02 Ağustos 2016, Salı 12:10:55

Darbe girişimi 3. havalimanını etkilemedi

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı inşaatı, 15 Temmuz darbe girişimi sürecine rağmen aksama olmadan hızla devam ediyor. İnşaatın en önemli bölümü olan ana terminal binasının ortaya çıkan silueti, havadan görüntülendi.
  • Anladık üstyapı şahane ilerliyor. Peki altyapı? Raylı sistemin ilk terminalin açılışına yetişmesi imkansız gibi gözüküyor. Nasıl olacak? Nasıl gidip gelecek bu kadar insan?
  • Airport haber ekibi birde esb, dlm, bjv ve zafer havalimanlarının dış hat trafik rakamları ile garanti edilen rakamlarını haber etseniz.
  • haydi türkiye seninle gurur duyuyorum ben almanya dan katiliyorum 3 havalimani almanlarida gececeyis insallah 3 büyük havaalanina tebrik ediyorum onlardan yapanlardan Allah razi olsun tesekkürler türkiye haydi türkiye basdir türkiye 3 havaalanina Cabuk bitirin hemenle baslayalim ucuslariniza
  • Bu havaalani yuzunden ulkenin basina gelmeyen kalmadi. bir an evvel bitse de ustunden dikkatler dagilsa. Bir nukleer savas cikmadigi kaldi.
  • Burayı yapıyorsunuz yapmasına da buraya ulaşım için metro, tramvay veya banliyö yapar insan yoksa Sabiha gökçen gibi otobüslerde sürünmeye devam ederiz.
  • Özellikle yabancıların ne oyunlar oynadığını gördüğümüz bu günlerde, bu havalimanına kurulacak sistemlerin kimlere verildiği açıklanmalı. Yerli vurgusuyla yapımına başlanan bu dev projenin yerli olup olmadığına dair ciddi şüpheler var, haberler dolanıyor.
  • adamlar yapiyor.. milyar dolarlik havuz yapmis adam..
  • Bugün de 3. Havalimanı güzellememizi yaptık inşallah maşallah.
  • Osmangaziyi gördük,günde 40000 araç garanti verilirken 4000 de kaldı,devlet garantisinde olduğu için hazineden karşılanıyor,delidumrul misali oldu yani geçende 2 geçmeyenden 5 gayme,Bunuda biz öderiz ya sıkıntı yok devlet garantisi var mı bilmiyorum da öderiz yani :)))
  • 1. Faz bitsin ikinci faza gerek kalmayacak.. Maalesef O kadar yolcu gelmez gecmez istanbul dan.. Dev gibi olacagina islevsel Olsun.. Pist ve park yeri sayisi yeterli olsun..

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı inşaatı, 15 Temmuz darbe girişimi sürecine rağmen aksama olmadan hızla devam ediyor. İnşaatın en önemli bölümü olan ana terminal binasının ortaya çıkan silueti, havadan görüntülendi.

Türkiye bir yandan darbe girişimleri ve terörle mücadele ederken, bir yandan da uluslararası ölçekteki dev projelerini tamamlıyor. 3. Havalimanı’ndaki inşaat çalışmaları, 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan sürece aldırmadan hızla devam ediyor.

76 milyon 500 bin metrekarelik dev inşaat alanını kapsayan ve tamamlandığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak olan 3. havalimanının en önemli bölümü olan silueti ortaya çıkmış ana terminal binası havadan görüntülendi. Yıllık yolcu kapasitesi 101.5 milyon olan Atlanta Havalimanı’nı geride bırakacak olan 3. Havalimanı, tüm bölümler tamamladığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesi ile hizmet vermeye hazırlanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğine çare olacak 3. Havalimanı çalışmaları 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde devam ediyor. İnşaatın en önemli bölümü olan ana terminal binası da planlanan şekilde yükselmeye başladı. Havadan kaydedilen görüntülerde 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden ana terminal binasının meydana çıkmaya başladığı görülüyor.

Personel sayısı 30 bine çıkacak

Dünyanın 12 ülkesinden işçinin çalıştığı havalimanı inşaatında en çok yabancı personel ise Vietnam ve Pakistan uyruklu vatandaşlardan oluşuyor. Dünyanın en büyük şantiyelerinden 3. Havalimanı'nda ilk bölümün 2018'in başına yetiştirilmesi için 12 ülkeden 17 binin üzerinde personel, çalışmalarını sahanın farklı bölgelerinde eş zamanlı ve aralıksız olarak sürdürüyor. Devam eden çalışmalarda bin 500 ofis çalışanı, 14 bin 500'ünün de şantiye çalışanı olduğu belirtiliyor. Personel sayısının ise en yoğun çalışma döneminde 30 bine kadar çıkacağı belirtiliyor. Havalimanı, işletmeye açıldığında 100.000 kişiye yeni iş imkanı sağlarken, dolaylı etkilerle 1,5 milyon de kişiye gelir kaynağı olacak

3 binin üzerinde arı gibi çalışan iş makinesi

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, hali hazırda 2 bin 200 kamyon, 252 ekskavatör, 60 kule vinç, 57 greyder, 124 silindir, 101 dozer, 60 eklemli kamyon, 57 tekerlekli yükleyici, 23 mobil vinç, 70 beton mikseri, 18 beton pompası ile toplamda 3 bin 22 aracın çalıştığını vurguladı.















Darbe girişimi 3. havalimanını etkilemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Ulaşım Sorunu ~ 8 yıl önce
Anladık üstyapı şahane ilerliyor. Peki altyapı? Raylı sistemin ilk terminalin açılışına yetişmesi imkansız gibi gözüküyor. Nasıl olacak? Nasıl gidip gelecek bu kadar insan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dursun Apay ~ 8 yıl önce
Airport haber ekibi birde esb, dlm, bjv ve zafer havalimanlarının dış hat trafik rakamları ile garanti edilen rakamlarını haber etseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslan43 ~ 8 yıl önce
haydi türkiye seninle gurur duyuyorum ben almanya dan katiliyorum 3 havalimani almanlarida gececeyis insallah 3 büyük havaalanina tebrik ediyorum onlardan yapanlardan Allah razi olsun tesekkürler türkiye haydi türkiye basdir türkiye 3 havaalanina Cabuk bitirin hemenle baslayalim ucuslariniza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah ahh ~ 8 yıl önce
Türkiye Almanyayı geçti zaten..geçmişti daha doğrusu..
şaka mı ~ 8 yıl önce
Sistemlerin çoğunu almanlara veriyorlar. Adamlar deli gibi para kazanıyorlar, bu şekilde nasıl geçeceğiz onları Allah aşkına?
aslan43 ~ 8 yıl önce
Uzaktan ahkam kesmeye gelmez bu işler. Nasıl ulaşacaksın bu terminale gastarbeiter ? Ulaşım sıfır. Metro yok. Sırf yandaşlık yapayım diye yazı yazmaya değmez. Gülerler adama
YIH ~ 8 yıl önce
Bu havaalani yuzunden ulkenin basina gelmeyen kalmadi. bir an evvel bitse de ustunden dikkatler dagilsa. Bir nukleer savas cikmadigi kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Aynen. Sirf bu havalimani yuzunden ABD'de demokratlar secimi kaybedecek neredeyse, Trump kazanacak. Sebep? Turkiye havalimani yapip dunya lideri olmasin diye.
Havacılık sevdalısı ~ 8 yıl önce
Burayı yapıyorsunuz yapmasına da buraya ulaşım için metro, tramvay veya banliyö yapar insan yoksa Sabiha gökçen gibi otobüslerde sürünmeye devam ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 8 yıl önce
yapılmayacağını kim dedi tövbe est.
Kim kazanıyor ~ 8 yıl önce
Özellikle yabancıların ne oyunlar oynadığını gördüğümüz bu günlerde, bu havalimanına kurulacak sistemlerin kimlere verildiği açıklanmalı. Yerli vurgusuyla yapımına başlanan bu dev projenin yerli olup olmadığına dair ciddi şüpheler var, haberler dolanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
adamlar yapiyor.. milyar dolarlik havuz yapmis adam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Bugün de 3. Havalimanı güzellememizi yaptık inşallah maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oh ~ 8 yıl önce
Ben de tirnaklarimi yiyordum 1 haftadir neden 3. havalimani haberi yok diye. Kamyon sayilarini okuyunca rahatladim. Masallah.
nazar etme ne olur ~ 8 yıl önce
Bazıları laf üretir, bazıları eser üretir.
MIGHTY ~ 8 yıl önce
Osmangaziyi gördük,günde 40000 araç garanti verilirken 4000 de kaldı,devlet garantisinde olduğu için hazineden karşılanıyor,delidumrul misali oldu yani geçende 2 geçmeyenden 5 gayme,Bunuda biz öderiz ya sıkıntı yok devlet garantisi var mı bilmiyorum da öderiz yani :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Delidumrul esprisi komikmiş yalnız mevcut duruma uydu baya hakikaten :) Yalnız dikkate alınmayan şey bu tür yatırımlar öyle 1-2 ayda kar etmiyor tüh boşuna yapmışız denilecek şeyler değildir. O köprünün yapılması mecburiydi. Yaşadığımız olağanüstü günler atlatıldığında ne kadar gerekli ve işlevsel olduğu anlaşılacaktır.
2. Faz ~ 8 yıl önce
1. Faz bitsin ikinci faza gerek kalmayacak.. Maalesef O kadar yolcu gelmez gecmez istanbul dan.. Dev gibi olacagina islevsel Olsun.. Pist ve park yeri sayisi yeterli olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torun... ~ 8 yıl önce
Bir Zaman'lar Boğaz köprüsü açıldığında rahmetli Ecevit isyan etmişti arabalı vapurlar ne olacak, bu köpüre ne gerek vardı diye. Tam dedelerinin torunusun....
2. Faz ~ 8 yıl önce
Tamam hemen iptal ediyorum nasıl düşünemedik
Bir emekli ~ 8 yıl önce
Çok şom ağızlısınız. Bir gün de ağzınızdan olumlu şeyler çıksın ya Allah rızası için.
~ 8 yıl önce
O kadar yolcu geçer hatta o yolcudan fazlası da geçer ancak bir iki sene içinde ülkenin olmayan imajı yerin dibine battığı için 2.faz 3.faz vs. nin 5 -10 sene ertelenmesi lazım ki ancak yolcu sayısı sağlanabilsin. Ayrıca yakın gelecekte İran gibi yeni bir aktörün de katılması işimizi zorlaştıracaktır.
Dedemizin torunuyuz ~ 8 yıl önce
Bizler, Dedelerimizin torunuyuz. Dedelerimizin söylediklerinin de yaptıklarının da arkasındayız .3 sene önce yalaya yalaya bitiremediklerinize bugün ağza alınmayacak şeyler söyleyen siz firildaklar hangi kafayla ülke yonettiginizi görün diyeceğim ama onu bile kavrayacak temel zekadan mahrumsunuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000