25 Mart 2010, Perşembe 15:15:26

Danimarka uçak alım sürecini erteledi

Danimarka hükümeti ve Danimarka Halk Partisi, yeni F-16 savaş uçaklarının alımının iki yıl uzatılması konusunda dün anlaşmaya vardı. Bu mutabakatla birlikte, 2016'da alımı düşünülen uçakların tedariki 2018'e tehir edildi.
  • kardeş sen istediğin kadar iy geçin. komşuların senin topraklarına geçmişten beri göz dikiyordu. vaadedilmiş topraklar ülkemizi kapsıyor. kirli oyunlar bunun için oynanıyor. Allah ordumuza zeval vermesin.
  • Danimarka gibi bir ülkenin orduya bile ihtiyacı yok... Geçti o devirler artık. Keşke bizim de ihtiyacımız olmasa... İdeolojik anlamda demiyorum. Keşke komşularımızla iyi geçinebilsek, keşke kimseyi tehdit görmese de silaha harcayacağımız paralarla daha güzel şeyler yapabilsek.

Savunma konusunda varın bu yeni kararın, meclisteki diğer partilere de iletilirken, hükümet adına Savunma Gitte Lillelund Bech'in konuyla ilgili Danimarkalı Sosyal Demokratlar, Sosyalist Halk Partisi ve Liberal Parti yetkilileriyle bir araya geleceği öğrenildi.

Yeni savaş uçakların alınması 4 yıl sonrasına kalırken, Danimarka Genelkurmayı, bu zaman zarfında uçak motorlarının yenilenmesi hatırlatmasında bulundu.

Konuyu değerlendiren Berlingske Tidende gibi ulusal gazeteler, bu ertelemenin Savunma Bakanı için olumsuz bir puan ve başarısız olarak yorumlarken, Bakan'ın 10 gün önce verdiği röportajlarda, yazdan önce bir seçim yapma sözü verdiği hatırlatıldı.

Liberal Parti'nin savunma sözcüsü Karsten Nonbo'nun sözlerine de yer veren gazeteler, sözcünün, "Defalarca hayal kırıklığına uğratıldık." dediğini aktardı.

Hükümet yetkilileri, uçak satın alının ertelemesinin önümüzdeki yılık ekonomisini etkilemeyeceğini savunurken, ödemelerin de ertelemeye bağlı olarak ertelendiğini dile getirdiler.

Danimarka uçak alım sürecini erteledi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
kardeş sen istediğin kadar iy geçin. komşuların senin topraklarına geçmişten beri göz dikiyordu. vaadedilmiş topraklar ülkemizi kapsıyor. kirli oyunlar bunun için oynanıyor. Allah ordumuza zeval vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Danimarka gibi bir ülkenin orduya bile ihtiyacı yok... Geçti o devirler artık. Keşke bizim de ihtiyacımız olmasa... İdeolojik anlamda demiyorum. Keşke komşularımızla iyi geçinebilsek, keşke kimseyi tehdit görmese de silaha harcayacağımız paralarla daha güzel şeyler yapabilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000