31 Mayıs 2008, Cumartesi 17:41:28

Dalaman Havalimanı'ndan ünlüler geçiyor

Londra’nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson bir haftalık tatilini ailesiyle dünyaca ünlü koylarıyla Güney Ege’nin incisi Göcek’te yatında geçirdi. Gelecek yıl da tatil için Göcek’e geleceğini söyleyen Johnson bölgenin yeni turizm elçisi oldu.

Kaş, Kalkan, Fethiye, Göcek, Sarıgerme, Marmaris, Gökova ve Datça gibi, Türkiye’nin en çok bilinen uluslararası turizm destinasyonlarına hizmet eden ve yolcu sayısı bakımından 3’üncü büyük terminal olan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Türk kökenli Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’u ağırladı.

 

İlginç saç stili ve sözünü sakınmayan konuşma tarzıyla İngiliz siyasetinin en sempatik isimlerinden biri olan Johnson, ailesiyle birlikte dünyaca ünlü koylarıyla Güney Ege’nin cenneti Göcek’te bir hafta tatilini geçirdi. Yeşilin maviyle birleştiği doğal güzelliklerden oldukça etkilendiğini ifade eden Johnson önümüzdeki yıl bölgeyi ziyaret etmek için sabırsızlandığını belirtti.

 

Bölgede 15 bin yerleşik İngiliz var

 

Tatili süresince ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç’ten gezdiği yerler hakkında bilgi alan Johnson, bölgede yaşayan 15 bin yerleşik İngiliz’in sosyal hayata hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına şaşırdığını ve memnun olduğunu söylerken, yerel gazetelerinin ve derneklerinin olmasının bölgeye olan bağlılıklarının göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Ziyaret, bölgenin tanıtımı için olumludur

 

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Türk dostu Boris Johnson’u ağırlamaktan büyük onur duyduk” dedi. Bölgeye gelen turistlerin yüzde 60’ını İngilizlerin oluşturuyor. Bu nedenle Londra Belediye Başkanı’nın yapmış olduğu ziyaret bölgemizin tanıtımı bakımından da ayrı bir anlam ifade etmiştir” dedi.

 

Dalaman Havalimanı'ndan ünlüler geçiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000