06 Eylül 2010, Pazartesi 14:14:54

DALAMAN HAVALİMANI'NDA EROİN YAKALANDI

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde, yüklü miktarda eroin ele geçirildi.
  • Dalaman Hv.Lim. Özel Güv. Personelinin Çok iyi eğitim aldığı kanıtlanmış görünüyor. Tebrikler...

Dış hatlar terminalinden İngiltere'ye dört ayrı kurye ile kaçırılmak istenen toplam 29 kilo 520 gram eroin x-ray cihazına takıldı. Ele geçirilen eroinin İngiltere'de perakende satış miktarının yaklaşık 3 milyon TL değerinde olduğu açıklandı.

3 Eylül Cuma günü ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'nden İngiltere'ye çıkış yapan Litvanya uyruklu V.P. (33), Z.S. (20), R.B. (41) ve Letonya uyruklu R.A. (21) isimli zanlılar farklı saatlerde çıkış yaparken giden yolcu bölümündeki x-ray cihazına takıldılar. Havalimanı güvenlik görevlileri tarafından bavullarda uyuşturucu tespitinin yapılmasının ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekibi olay yerine geldi. Narkotik köpek ile yapılan aramada, ilk zanlının yakalanmasının ardından diğer üç zanlı da x-ray cihazına ve narkotik köpeğe takıldı. Valiz ağırlıklarının da standartların üzerinde olması, valizin taban döşemelerinin deforme olduğu ve yapıştırıcı izlerinin bulunması üzerine bavullarda yapılan aramada, oluşturulan gizli bölümlere yerleştirilen uyuşturucu ele geçirildi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Dalaman ATM Dış Hatlar terminalinde ele geçirilen toplam 29 kilo 520 gram eroin maddesinin Muğla'da son 18 yıl içinde yakalanan en büyük miktar olduğunu belirtirken, Türkiye'de havalimanı kanalıyla kaçırılmak istenen en büyük eroin miktarı olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Ay, yakalanan üç Litvanya ve bir Letonya uyruklu kuryenin kendi ülkelerinde işsiz olan kişiler olduğunu belirterek "Kendi ülkelerinde iş aramak için yerel gazetelere ilan vermişler. Uyuşturucu şebekesinin elemanları tarafından üç Litvanya uyruklu zanlıya kişi başına 500 Euro, Letonyalı zanlıya bin Euro malları İngiltere'ye kaçırmaları için ücret ödenmiş" dedi.

Uluslararası bir uyuşturucu örgütü tarafından gönderilen dört kuryenin de fakir ve işsiz olduğunu anlatan Ay, şöyle konuştu: "Profesyonel çalıştıkları tahmin edilen uluslararası uyuşturucu örgütü, kuryeleri para taşıyacaklarını söyleyerek 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde farklı uçaklarla İstanbul'a gönderilmişler. Bavullara zulalanmış eroin maddelerini İstanbul'dan İngiltere'ye çıkarmak istemişler fakat bunda başarılı olamayınca karayolu ile Dalaman'a gelmişler. Buradan da yine farklı saatlerde İngiltere'ye uçak biletleri alınmış. Dört zanlı birbirlerini yakalanana kadar tanımıyor ve her birinde de ayrı ayrı GSM operatörlerine ait telefon kullandırılmış. Olayın uluslar arası boyutu bulunduğu için Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı tarafından İngiltere, Litvanya ve Letonya güvenlik birimleri ile temasa geçildi. Uyuşturucu örgütünün çökertilmesi amacıyla işbirliği yapılıyor."

Uyuşturucu operasyonunda ayrıca Türkiye'den bir kişinin ve Nijerya uyruklu bir zanlının İstanbul'da kuryelere yardım ettikleri açıklandı.

DALAMAN HAVALİMANI'NDA EROİN YAKALANDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Dalaman Hv.Lim. Özel Güv. Personelinin Çok iyi eğitim aldığı kanıtlanmış görünüyor. Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000