28 Aralık 2014, Pazar 08:40:57

CUMHURBAŞKANINI PİLOTLARIN HATASI ÖLDÜRDÜ

Eski Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Traykovski'nin hayatını kaybettiğiuçak kazasında "7 pilot hatası" tespit edildi.
  • Bahsi gecen kişiler deneyimli pilot arkadaşlar. Akıl var mantık var pilot adam Hangi yükseklikte gideceğini bilir olduki bu adam alçaldi ve çok fazla alçalsın kule squak ve ident ile zaten uçağı takip ediyor, hadi bu pilotlar uyudu veya uçmayı bilmiyor oto pilotu neden devre dışı bıraksınlar yani söylenen yazılanlar bir pilot olarak bana çok saçma geliyor. Zaten meslektaşlarımda okuduklarında onlarada saçma gelecektir.
  • sabotajdir o sabotaaajj
  • Pilotlari bu hatalari yapmaya iten sebepler ne idi? Bunu izah edebilseler...

Eski Makedonya Cumhurbaşkanı Boris Traykovski'nin hayatını kaybettiği 26 Şubat 2004'te Bosna-Hersek'in Mostar kenti yakınlarında meydana gelen uçak kazasında pilot hatası olduğu tespit edildi.

Uçak kazasını yeniden araştırmak üzere kurulan uluslararası komisyon, iki yıl süren araştırmaların ardında kaza raporunu kamuoyu ile paylaştı. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen basın toplantısında raporu açıklayan Komisyon Başkanı Omer Kuliç, kazaya "7 pilot hatasının neden olduğunu" kaydetti.

Kuliç, raporun uçağın kara kutusu, pilotlar ile kule ve iki pilot arasındaki konuşmalara dayanarak hazırlandığını belirterek, söz konusu pilot hatalarına ilişkin şunları söyledi: "Öncelikle o sabah, Mostar'a uçmamaları gerekiyordu. Çünkü o gün hava şartları çok kötüydü. Dönemin Sırbistan ve Hırvatistan devlet başkanları, o toplantıya kötü hava şartları nedeniyle gitmemişti. İkinci olarak, pilotlar Mostar'daki havalimanına iniş için ellerindeki haritaya göre gerekli analizleri yapmadı. Kazaya ilişkin üçüncü hata ise pilotların kontrol kulesinin bulutlarla ilgili verdiği bilgiyi dikkate almamaları oldu. Dördüncü hata, Mostar'daki havalimanı ile sinyali kaybetmelerine rağmen başka bir havalimanına yönelmemeleri oldu. Pilotların beşinci hatası ise uçuş haritasında verilen yüksekliğin altına inmeleriydi. En büyük hatalardan biri ise otomatik pilotun devre dışı bırakılmasıydı.Yedinci ve ölümcül hata, kazanın meydana geldiği nokta için konulan 2 bin fit yüksekliğin altına inmeleri oldu".

Kuliç, kurulan komisyonun görevinin sadece kazayı araştırmak olduğunu ifade ederek, diğer konuların Bosna Hersek ve Makedonya'daki yargı organlarının sorumluluğunda olduğunu söyledi. Düzenlenen basın toplantısına komisyon üyeleri ve diğer araştırmacılar da katıldı.

CUMHURBAŞKANINI PİLOTLARIN HATASI ÖLDÜRDÜ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bahsi gecen kişiler deneyimli pilot arkadaşlar. Akıl var mantık var pilot adam Hangi yükseklikte gideceğini bilir olduki bu adam alçaldi ve çok fazla alçalsın kule squak ve ident ile zaten uçağı takip ediyor, hadi bu pilotlar uyudu veya uçmayı bilmiyor oto pilotu neden devre dışı bıraksınlar yani söylenen yazılanlar bir pilot olarak bana çok saçma geliyor. Zaten meslektaşlarımda okuduklarında onlarada saçma gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabotaaj ~ 9 yıl önce
sabotajdir o sabotaaajj

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi de ~ 9 yıl önce
Pilotlari bu hatalari yapmaya iten sebepler ne idi? Bunu izah edebilseler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Doğru tespit. Rapor bu hali ile bizim SHGM tarzı olmuş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000