03 Ocak 2017, Salı 11:01:44

Çukurova Havalimanı yapımı başlıyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini kazanan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu'nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile sözleşme imzaladığını belirtti.
  • ayranımız yok içmeye helikopterle gidecez içmaya :)
  • İhalenin verildiği şirketleri tanıyan bilen var mı ? Dünyada kaç tane havalimanı inşaatı yapmış ? Tecrübesi nedir ? Bunun da sonu hüsranla bitmesin as usual..
  • Yazıklar olsun!Adana gibi bir Büyükşehir'in 1937 den beri faaliyette olan havalimanını sırf siyasi oyunlarınız için Mersin'e taşıyorsunuz bu kadar Adana'ya düşmanlık olmaz eğer küçük olmasını bahane ediyorsanız adana havalimanında yapmak istediğiniz havalimanın 10 katı büyüklükte alan var hemde olacak masrafın 10 da biri maliyete yapılabiliyor yok Mersin'de de liman istiyorsanız yapın Silifke'ye bir havalimanı bırakın kardeşim ne istiyorsunuz bu Adana'dan.zaten tüm yatırımları kapattınız buraya.Göz göre göre Mersin'e kıyak yapılmaya çalışıldığı da ulu orta söyleniyor bu nasıl bir tutum.Adanalı bürokratlarda iş yoksa da adana halkı olarak nasıl G.antep yaptıysa bizim halkımız da havalimanına sahip çıksın.her bölgeye havalimanı yapılabilir fakat olanı kapatamazsınız hem de Türkiye'nin böyle bir kentinde...
  • Havalimani adana da iken mersine goturdunuz kusura bakmayin..antepteki havalimanini neden maraşa goturemediniz sorarim size.antebin lobisi çok guçlu de ondan.vermediler havalimanini..antep ile maraşa da ortak havalimani yaoilacakti yalniz havalimani maraş ilinin içinde olacakti antepliler ortaliği kaldirdilar ve proje yatti..şu an maraş havaliminina yeni terminal yapiliyor mevcut eskidi..
  • İki ay sonra bu şirket de batmasın bari.
  • TAV'a verseydiniz YID modeli ile cebinizden bu zor günlerde para çıkmazdı. Bu kadar kindar olmayın.TAV bu ülkenin gururudur.
  • bu sadece alt yapı için olan ihale sonucu mu acaba?
  • Benim bildiğim-duyduğum, nihayet sonuçlanan bu ihalenin "altyapılar" ihalesi olduğudur. Yine bilebildiğimce, Pist, taksirutlar, apron(lar), PAT sahaları yapımları, çevre güvenlik vb. Yani Terminal, Kargo Terminali, ATC Kulesi, İtfaiye vb. üst yapıların ihalesi dahi ortada yoktur!... Onun için bu havalimanında işler başladı, 3 yıla kalmaz uçak iner oraya diye kimse boşuna sevinmesin!...
  • Yaklaşmasını incirlikte ki askeri kontrolörler yapsın!! Zaten hali hazırda onlar yapıyor, hataya yaklaşmada askerlerde!!! Ayrıca konya,diyarbakır,kayseri,merzifon,malatya meydanlarınında kule+yaklaşma askerlerde! Malatya ve diyarbakır urfa,mardin vs. Meydanlarında yaklaşmasına bakıyor... DHMİ çalışıyor Türkiye uçuyor-:))

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini kazanan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu'nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile sözleşme imzaladığını belirtti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde sürecin tamamlandığını aktaran Elvan, şunları kaydetti:

"30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve 7 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak olan Çukurova Havalimanı Projesi'nde Yap-İşlet-Devret modelinden vazgeçilmiş ve havalimanının yapım işini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlenmişti. 16 Mayıs'ta Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapım ihalesine çıkıldı ve 19 firma havalimanının yapımına talip oldu. Ancak ihaleyle ilgili Kamu İhale Kurumuna itirazda bulunulmuş ve süreç uzamıştı. İtiraz süreci de geçen hafta bitti ve yeni bir firma belirlendi. Yeni firmaya 10 gün içinde itiraz gelmeyince süreç tamamlanmış oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ihaleyi 224 milyon 874 bin liralık teklifle kazanan Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu ile sözleşme imzaladı. Allah'ın izniyle en kısa sürede Çukurova Bölgesel Havalimanımızın inşaatına başlanacak. Mersinimize ve bölgemize hayırlı olsun. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız ve her birini tek tek takip ediyoruz."

Çukurova Havalimanı yapımı başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ayran ~ 7 yıl önce
ayranımız yok içmeye helikopterle gidecez içmaya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüklenici ~ 7 yıl önce
İhalenin verildiği şirketleri tanıyan bilen var mı ? Dünyada kaç tane havalimanı inşaatı yapmış ? Tecrübesi nedir ? Bunun da sonu hüsranla bitmesin as usual..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ekici ~ 7 yıl önce
Yazıklar olsun!Adana gibi bir Büyükşehir'in 1937 den beri faaliyette olan havalimanını sırf siyasi oyunlarınız için Mersin'e taşıyorsunuz bu kadar Adana'ya düşmanlık olmaz eğer küçük olmasını bahane ediyorsanız adana havalimanında yapmak istediğiniz havalimanın 10 katı büyüklükte alan var hemde olacak masrafın 10 da biri maliyete yapılabiliyor yok Mersin'de de liman istiyorsanız yapın Silifke'ye bir havalimanı bırakın kardeşim ne istiyorsunuz bu Adana'dan.zaten tüm yatırımları kapattınız buraya.Göz göre göre Mersin'e kıyak yapılmaya çalışıldığı da ulu orta söyleniyor bu nasıl bir tutum.Adanalı bürokratlarda iş yoksa da adana halkı olarak nasıl G.antep yaptıysa bizim halkımız da havalimanına sahip çıksın.her bölgeye havalimanı yapılabilir fakat olanı kapatamazsınız hem de Türkiye'nin böyle bir kentinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İncir reçeli ~ 7 yıl önce
İncirlik üssündendir belki adana yolcularını mersinle birleştirme fikri.
M.Demirel ~ 7 yıl önce
Havaalanı Çukurova havaalanıdır.Adana,Mersin havaalanı değil.Arada Türkiye'nin pekçok şehrinden büyük bir Tarsus var.Konum olarak doğru bir yerde Adana,Mersin arasında Tarsus'da ilave edecek olursak üç şehire hizmet verebilecek konumda.Yatırımların şehirsel ayrımcılığı olmamalı,bu bir belediye hizmeti degil,birbirine bu kadar yakın üç şehrin bulundugu alanda Adana için ayrı Mersin için ayrı Tarsus için ayrı bir havaalanı düşünmek anlamsız bir kıskançlıkdan başka bişey değildir.
camarothy ~ 7 yıl önce
Havalimani adana da iken mersine goturdunuz kusura bakmayin..antepteki havalimanini neden maraşa goturemediniz sorarim size.antebin lobisi çok guçlu de ondan.vermediler havalimanini..antep ile maraşa da ortak havalimani yaoilacakti yalniz havalimani maraş ilinin içinde olacakti antepliler ortaliği kaldirdilar ve proje yatti..şu an maraş havaliminina yeni terminal yapiliyor mevcut eskidi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
İki ay sonra bu şirket de batmasın bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isi bilen ~ 7 yıl önce
TAV'a verseydiniz YID modeli ile cebinizden bu zor günlerde para çıkmazdı. Bu kadar kindar olmayın.TAV bu ülkenin gururudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lbhr ~ 7 yıl önce
bu sadece alt yapı için olan ihale sonucu mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 7 yıl önce
Benim bildiğim-duyduğum, nihayet sonuçlanan bu ihalenin "altyapılar" ihalesi olduğudur. Yine bilebildiğimce, Pist, taksirutlar, apron(lar), PAT sahaları yapımları, çevre güvenlik vb. Yani Terminal, Kargo Terminali, ATC Kulesi, İtfaiye vb. üst yapıların ihalesi dahi ortada yoktur!... Onun için bu havalimanında işler başladı, 3 yıla kalmaz uçak iner oraya diye kimse boşuna sevinmesin!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 7 yıl önce
Yaklaşmasını incirlikte ki askeri kontrolörler yapsın!! Zaten hali hazırda onlar yapıyor, hataya yaklaşmada askerlerde!!! Ayrıca konya,diyarbakır,kayseri,merzifon,malatya meydanlarınında kule+yaklaşma askerlerde! Malatya ve diyarbakır urfa,mardin vs. Meydanlarında yaklaşmasına bakıyor... DHMİ çalışıyor Türkiye uçuyor-:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000