11 Mart 2016, Cuma 09:08:02

Çukuova Havalimanı ihalesi İki hafta içinde yapılacak

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çukurova Havaalanına ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararı alındığını belirterek, "Bir iki hafta içerisinde de ihaleye çıkmayı hedefliyoruz" dedi.
  • Iyide Ulastirma Bakanina ait olan bir aciklamayi siz niye yapiyorsunuz. Kendini hatirlatmak istiyorsan seninde bakanligin var. Kendi projelerin varsa onlari konus.
  • Sayın bakanım sayın başbakanım havaalanı yapaçaktı osmaniye'ye ne oldu NERDE KALDI SAYIN BAKANIM OSMANİYEYE YAPILAN HAVAALANI ÇOK GÜZEL OLACAK VE BİRCOK YER FAYDALACAK SAYIN BAKANIM BİZ HAVAALANI İSTİYORUZ SAYGILAR
  • Rize havalanı ne oldu.Yalan mı oldu.
  • Bu arkadas kadar basarisiz biri yok. Kendisi UB iken cocuklar Yavuz Selim koprusu direklerine cikip selfie cekiyorlardi. Simdi sadece show yapmak icin konusuyor.
  • Yeniceden, doğuda Osmaniye ve batıda Silifkeye kadar hızlı tren yapılmadıkça Çukurova amacına ulaşamaz... Çünkü Adananın doğusunda 850.000 mersinin batısında 520.000 olmak üzere yaklaşık birbuçuk milyona yakın nüfus var... Ayrıca mevcut Adana Mersin karayolu da havalimanı trafiğini kaldırmaz. Havaalanı inşaatı bitmeden bunların çözülmesi gerekir...

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çukurova Havaalanına ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararı alındığını belirterek, "Ben 2 gün evvel Ulaştırma Bakanımızla da görüştüm, bir sıkıntı görünmüyor, muhtemelen bir iki hafta içerisinde de ihaleye çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milletvekilleri, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyeti Başbakanlıkta kabul etti.

Konuklarının taleplerini dinleyen Elvan, Mersin'e yönelik projelerin son durumuna ilişkin bilgi verdi. Elvan, bu projelerin bir an önce tamamlanması için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi. Turizm projelerinin imar planlarının yapımında bir gecikme olursa sorumluluğu Mersin Valiliğinin üstleneceğini belirten Elvan, 9 turizm projesinden 3'ünün işlemlerinin tamamlandığını, bundan sonraki aşamada Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışma başlatacağını söyledi.

Mersin'in Organize Sanayi Bölge bağlantı yolunun projesinin tamamlanması halinde yapımına başlanacağını ifade eden Elvan, Mersin-Adana karayolunda liman ve hal kavşağından itibaren, Kazanlı beldesine kadar olan kısmın yapımına da kısa sürede başlanacağını bildirdi.

Elvan, Çukurova Havaalanı konusunda Çukurova Bölgesinin çok talihsiz bir süreç yaşadığını dile getirerek, "Firmanın 50 milyon avroluk yatırım yapmasına rağmen iflas etmesi nedeniyle yatırım yarıda kaldı ki altyapıya yönelik önemli bir çalışma yapılmıştı" dedi.

Daha sonraki süreçte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla görüşerek bu projenin maliyetinin devlet tarafından karşılanmasına karar verdiklerini anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Bugünlerde de muhtemelen, tahminim bir iki hafta içerisinde de ihalesine çıkılacak. Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Ben 2 gün evvel Ulaştırma Bakanımızla da görüştüm, bir sıkıntı görünmüyor, muhtemelen bir iki hafta içerisinde de ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla yapımına süratle başlayacağız. Kamu olarak yapıp, ileride gerekirse kamu olarak biz de işletebiliriz veyahut da bazı havaalanlarında olduğu gibi işletmesini yine ihale yöntemiyle yarıştırarak firmaları, birilerine işlettirebiliriz. O tercih tamamen o zamanki bizlerin kararına bağlı."

Mersin ile havaalanı arasında hızlı tren bağlantısı kurulmasına yönelik bir çalışma bulunmadığını ifade eden Elvan, "Bugün itibarıyla yapacağımız havaalanı ile Mersin arasındaki bağlantı yolunun kamulaştırma çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Çukuova Havalimanı ihalesi İki hafta içinde yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Cemile ~ 8 yıl önce
Iyide Ulastirma Bakanina ait olan bir aciklamayi siz niye yapiyorsunuz. Kendini hatirlatmak istiyorsan seninde bakanligin var. Kendi projelerin varsa onlari konus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osmaniyem ~ 8 yıl önce
Sayın bakanım sayın başbakanım havaalanı yapaçaktı osmaniye'ye ne oldu NERDE KALDI SAYIN BAKANIM OSMANİYEYE YAPILAN HAVAALANI ÇOK GÜZEL OLACAK VE BİRCOK YER FAYDALACAK SAYIN BAKANIM BİZ HAVAALANI İSTİYORUZ SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En az 5 yıl var ~ 8 yıl önce
Çukurova havalimanı devreye girip Adana havalimanı devredışı kaldığında Osmaniye'ye de bir güzellik yapılacak.
RZE ~ 8 yıl önce
Rize havalanı ne oldu.Yalan mı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgut ~ 8 yıl önce
Bu arkadas kadar basarisiz biri yok. Kendisi UB iken cocuklar Yavuz Selim koprusu direklerine cikip selfie cekiyorlardi. Simdi sadece show yapmak icin konusuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 8 yıl önce
Yeniceden, doğuda Osmaniye ve batıda Silifkeye kadar hızlı tren yapılmadıkça Çukurova amacına ulaşamaz... Çünkü Adananın doğusunda 850.000 mersinin batısında 520.000 olmak üzere yaklaşık birbuçuk milyona yakın nüfus var... Ayrıca mevcut Adana Mersin karayolu da havalimanı trafiğini kaldırmaz. Havaalanı inşaatı bitmeden bunların çözülmesi gerekir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000