30 Temmuz 2011, Cumartesi 13:49:04

CONTINENT AIRLINES İFLAS ETTİ

Continent Havayolu şirketi iflas etti, yaklaşık 500 yolcu havaalanlarında mahsur kaldı.
2007 yılında Moskova merkezli kurulan Continent adlı havayolu şirketi, mali durumu nedeniyle iflasının ardından Rusya’nın güneyindeki Krasnodar, Gelencik, Soçi ve Anapa’daki havaalanlarında 500’e yakın yolcunun mahsur kaldığı bildirildi.

Rusya Ulaştırma Bakanı İgor Levitin’in talimatıyla iflas eden havayolu şirketinin uçuşlarına izin verilmezken, Anapa havaalanında bekleyen yolcular nedeniyle Krasnodar Bölge Vali Yardımcısı Vadim Lukoyanov havaalanını ziyaret etti.

Mahsur kalan yolcuların bölgede otellere yerleştirildiği ve bir gün sonra bir başka havayolu tarafından taşınacağı belirtildi.

Continent Airlines'ın uçaklarına yakıt ikmalini yapamadığı ve bu sebeple şirket müdürünün, Rusya Havacılık Otoritesine iflas ettiklerini bildirmesinin ardından yetkililer seferleri durdurma kararı aldığı açıklanırken, bugün itibariyle Continent Havayolları'nın Rusya’da havaalanlarına 32 milyon ruble, yani yaklaşık 1.5 milyon dolar borcu olduğu ifade edildi.

Filosunda 11 adet Tupolev 154 ve 3 adet Ilyushin Il-76 tipi yolcu uçağı bulunan şirket sadece Rusya içi seferler yapıyordu.
CONTINENT AIRLINES İFLAS ETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000