14 Şubat 2012, Salı 09:34:41

ÇİN'İN HELİKOPTERİ HIZ REKORU KIRDI

Çin'in öz kaynaklarıyla ürettiği AC313 tipi büyük ölçekli helikopter, test uçuşu sırasında saatte gerçekleştirdiği 336 kilometre hız ile rekor kırdı.
  • TAI'de binlerce muhendis uyumaya devam etsin. Dunyanin maasini alin sonra hicbirsey yapmayin orada. Emekli pasalar yonetici olsun kendi adamlarini doldursun. Nereden bu degirmenin suyu? Ordudan. Milli savunma butcesinden. Hic utanmadan hemde. Parayi al ucak yapiyorum de sonrada yapma kuaginin ustune yat. Su TAI'ye 5 kurus vermemesi gerek devletin. Ayrica TAI'den neden VERGI alinmiyor kardesim? Bugun bir isadami uretip satip vergi veriyorsa "VATAN" icin yapiyor bunu. TAIde vergi versin yok oyle kulaginin yatmak. Bunlarin hesabi sorulsun. Teneke uretip yesile boyayip orduya satip vergi vermeden PASA gibi yasamak olmaz. O sistemin sonu gelecek elbet.
  • biz ne zaman araba yapacağız zu ha ha ha ha
Ayrıca, aynı helikopter eksi 46 derecede uçarak kuzey ve güney kutupları gibi aşırı soğuk bölgelerde uçuş yapabilme kapasitesini gösterdi.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Asya Kıtası'nın en büyük sivil amaçlı helikopteri olarak kabul edilen Çin yapımı AC313’nün, ülkenin kuzeyindeki aşırı soğuk bölgelerden birinde düzenlenen test uçuşunu başarıyla tamamladığı bildirildi.

Haberlerde, test uçuşunun Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı ve sıcaklığı eksi 46 dereceye ulaşan Hailar Havalimanında yapıldığı belirtildi. AC313 tipi helikopterin, afetlere müdahale, orman yangınlarının söndürülmesi, ulaşım, deniz sahalarında çalışma, tıbbi müdahale ve turizm gibi çok çeşitli alanlarda görev yapabileceği kaydedildi.

AC313 tipi büyük ölçekli helikopter, geçtiğimiz yılın Mart ayında ülkenin güneyindeki Jiangxi eyaletinde ilk deneme uçuşunu gerçekleştirmişti.

Öte yandan, bu helikopterin dünyada 4 bin 500 metre yükseklikte uçabilmeye elverişli ilk sivil amaçlı helikopter sertifikası olduğu kaydedildi.
ÇİN'İN HELİKOPTERİ HIZ REKORU KIRDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
TAI'de binlerce muhendis uyumaya devam etsin. Dunyanin maasini alin sonra hicbirsey yapmayin orada. Emekli pasalar yonetici olsun kendi adamlarini doldursun. Nereden bu degirmenin suyu? Ordudan. Milli savunma butcesinden. Hic utanmadan hemde. Parayi al ucak yapiyorum de sonrada yapma kuaginin ustune yat. Su TAI'ye 5 kurus vermemesi gerek devletin. Ayrica TAI'den neden VERGI alinmiyor kardesim? Bugun bir isadami uretip satip vergi veriyorsa "VATAN" icin yapiyor bunu. TAIde vergi versin yok oyle kulaginin yatmak. Bunlarin hesabi sorulsun. Teneke uretip yesile boyayip orduya satip vergi vermeden PASA gibi yasamak olmaz. O sistemin sonu gelecek elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
biz ne zaman araba yapacağız zu ha ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000