28 Mart 2024, Perşembe 09:15:42

Çin'in gemi konuşlu erken uyarı uçağı görüntülendi

Çin’in KJ-600 gemi konuşlu havadan erken ihbar (AEW) uçağının yeni görüntüleri ortaya çıktı.
  • Sayın yetkililer sizden ricamız; Sabihagökçen havalimanı arkası, Aydınlı köprüsüne çıkan tünelin biran önce faaliyete geçirilmesidir. Ülker bölgesinde tırlardan ilallah ettik Kavakpınar caddesi keza öyle.

Çin’in KJ-600 gemi konuşlu havadan erken ihbar (AEW) uçağının yeni görüntüleri Çin sosyal medyasında ortaya çıktı. Defence Blog tarafından yapılan habere göre geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotoğraflar, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması’nın (PLAN) KJ-600’ünün temel tasarımını ortaya koyarak gri renk şemasını ve ABD Donanması’nın E-2 Hawkeye uçağını anımsatan belirgin özelliklerini sergiliyor.

Xi’an Aircraft Company tarafından geliştirilen KJ-600, 2020 sonbaharında uçuş denemelerine başlamıştı. Çift turboprop motora sahip olan uçak, dört ila altı kişilik bir mürettebatı barındıran geniş bir gövdeye sahiptir ve gövdenin üstünde konumlandırılmış büyük bir radar ile donatılmıştır.

Yüksek düz kanat konfigürasyonu, dört kuyruklu, üç tekerlekli iniş takımı ve muhtemelen bir AESA tipi radar sistemini barındırmak için kullanılan büyük bir radar kubbesi bulunmaktadır. Devam eden uçuş testlerine rağmen, KJ-600’lerin catapult ile kalkış ve iniş kurtarma testlerine tabi tutulduğuna dair görsel bir onay yoktur. Ancak prototip uçuş testlerinin ilerlemesi ve programın muhtemelen düşük oranlı başlangıç üretimine yaklaşmasıyla birlikte, KJ-600’ün gemi konuşlu operasyonlara entegrasyonu yakın görünmektedir.

Uydu görüntü analizi, KJ-600’ün 24.4 metrelik bir kanat açıklığına ve 18.4 metrelik bir uzunluğa sahip olduğunu göstermektedir. Bu da kompakt bir gemi konuşlu uçak tasarımı için beklentilerle uyumludur.

2023 yılının sonlarında ise en az dört ila altı prototipin katıldığı “yoğun denemeleri” içeren raporlar ortaya çıktı. Buna ek olarak KJ-600’ün güverte tabanlı bir uçak olarak performansı, özellikle fırlatmayı kolaylaştıran CATOBAR (Mancınık Destekli Kalkış Ancak Tutuklanmış Kurtarma) konfigürasyonunu kullanan Amerikan uçak gemileriyle karşılaştırıldığında hala bir soru işareti olmaya devam ediyor. Bu bağlamda KJ-600’ün Çin’in mancınıksız güvertelerini kullanan mevcut iki uçak gemisi Liaoning ve Shandong’da çalışabileceğine dair henüz bir kanıt yok. Analistlere göre Çin’in üçüncü uçak gemisinin KJ-600 ile uyumlu, elektromanyetik mancınıklara sahip düz bir güverteye sahip olması bekleniyor.

Çin'in gemi konuşlu erken uyarı uçağı görüntülendi

Yorumlar

Müdür ~ 30 gün önce
Sayın yetkililer sizden ricamız; Sabihagökçen havalimanı arkası, Aydınlı köprüsüne çıkan tünelin biran önce faaliyete geçirilmesidir. Ülker bölgesinde tırlardan ilallah ettik Kavakpınar caddesi keza öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000