07 Aralık 2010, Salı 08:12:43

ÇİN KENDİ F-16'SINI ÜRETTİ

Rus jeti Sukhoi-27’lerin ters mühendislikle tıpatıp aynısını üretmeyi başaran Çin uçaklara J-11B jetleri adını koydu. Uçak ABD’nin F-15 ve F-16 jetleriyle aynı klasmanda sayılıyor.
  • Türkiye almaz bunlardan.
  • TEBRİKLER... ADAMLAR ÇİNLİ MİNLİ AMA ÜRETİYOR BOŞ DURMUYOR !!!
  • sende yap kardeşim, satın alma, kopyala F4 aynısını yap, easa bağlı değilsin savaşırken, sana gürültü sertifikanı sormayacak bomba atarken, yada senin memleketinde üretmeyip boş boş konuşan adamların var o yüzden uçak uçamaz diyemeyecek, al F111 aynısını yap isterse düşsün ama bidaha yap, hatadan problem doğar ama gelişimde. boş boş oturmaktanda boş adamlar, küçük olsun kendimizin olsun, adamlar farkında en ufak anlaşmazlıkta rusya nın uydudan seyruseferi kapatacağının gps bile kullanmamış ınu koymuş, sen tependeki elin uyduları ile seyrusefer yaparken o uçakların kendine mi ait olduğunu zannediyorsun, ne demiş dedelerimiz, elin cinsel organı ile gerdeğe girilmez, bırakın Türkiye de yapsın kopyalasa bile yapsın, yapın edin oturmayın
  • Tersine Mühendislik- Reverse Engineering google bir sürü tanımı var.
  • Uçağı almışlar sökmüşler hemen hemen tüm parçalarının kalıplarını çıkartıp kendilerine göre birtakım uyarlamalarla toplamışlar. Ne yapmışlar tersine mühendislik yapmışlar.
  • uçagın 1-tuvaleti 2-atık su kısmı 3-kompozit çakmaları 4-hiç bir şeyyyyyy
  • TERS MÜHENDİSLİKLE ÜRETMEK??? NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLEN VARSA ANLATABİLİR Mİ???
  • Bizim ülkemizde hala kayıkçı kavgası birisi çıkmış şu böyleyse şerefsizim veya şerefsizsin kavgası geç bunları kardeşim satmakdan başka nasıl bir sanayi kurdun.Uçağı geçtik kendi markan bir binek otomobilin kalmadı.Eller aya biz yaya sordunmuda duble yollar bir karda çukur içinde.
  • abi uçagında taklidini yapmısşlar ama yapmışlar yani biz %20 lik kısmını yapsak bile büyük bşarı
  • haberde bir tezatlık yok mu ? "şimdilik rus motoru kullanan" cümlesi geçen yazının sonunda "üretimin son halkası jet motoru oldu" var.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Çin, Rusların gururu olarak bilinen savaş jeti Sukhoi-27’lerin ters mühendislikle tıpatıp aynısını üretmeyi başardı. Çin’in J-11B jetleri aynı zamanda ABD’nin F-15 ve F-16 jetleriyle aynı klasmanda sayılıyor.

Haberde Çin’in daha gelişmiş savaş jeti modeli JF-17 için potansiyel alıcılar arasında Türkiye’nin de adı geçtiği idda edildi. Şimdilik Rus motoru kullanan bu jetlerin Türkiye dışında diğer olası müşterileri olarak Pakistan, Sri Lanka, Bangladeş, Venezüella, Nijerya, Fas olarak sıralandı. Çin’in ilk yerli üretim uçak gemisini de tamamlamak üzere olduğu belirtildi.

ÇİN, RUSYA'NIN POTONSİYEL MÜŞTERİSİYDİ

Çin, Soğuk Savaş sonrası dönemde Rusya’nın en büyük savunma sanayii müşterilerindendi. Rusya’nın bu dönemde Çin’e sattığı silah ve savunma sanayii ürünlerinin toplam değerinin 20-30 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Bunun bir milyar doları ise 24 adet Su-27 için ödenmişti.

 Rusya’nın Çin’e yaptığı satışlar yalnızca uçak, tank, füze, denizaltıdan değil, bazı araçların üretim lisanslarını da içeriyordu. Bunlardan biri de kısaca Su-27 olarak bilinen uçakların lisansıydı.

Son iki yıldır Rusya’ya savunma sanayiine ilişkin tek bir sipariş bile vermeyen Çin, Su-27’lerin elektronik ve radar sistemlerini bir süredir zaten üretiyordu. Zinciri tamamlayan son halka ise jet motoru oldu. Dünyanın büyük silah ve savunma sanayii ihracatçıları arasına girmek için Çin’in önünde uzun bir yol var. Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü’nün (SIPRI) raporuna göre dünya savunma sanayii ticaretinde 2005-2009 yılları arasında bu ülkenin aldığı pay yalnızca yüzde 2’ydi.

ÇİN KENDİ F-16'SINI ÜRETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye almaz bunlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEBRİKLER... ADAMLAR ÇİNLİ MİNLİ AMA ÜRETİYOR BOŞ DURMUYOR !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sende yap kardeşim, satın alma, kopyala F4 aynısını yap, easa bağlı değilsin savaşırken, sana gürültü sertifikanı sormayacak bomba atarken, yada senin memleketinde üretmeyip boş boş konuşan adamların var o yüzden uçak uçamaz diyemeyecek, al F111 aynısını yap isterse düşsün ama bidaha yap, hatadan problem doğar ama gelişimde. boş boş oturmaktanda boş adamlar, küçük olsun kendimizin olsun, adamlar farkında en ufak anlaşmazlıkta rusya nın uydudan seyruseferi kapatacağının gps bile kullanmamış ınu koymuş, sen tependeki elin uyduları ile seyrusefer yaparken o uçakların kendine mi ait olduğunu zannediyorsun, ne demiş dedelerimiz, elin cinsel organı ile gerdeğe girilmez, bırakın Türkiye de yapsın kopyalasa bile yapsın, yapın edin oturmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tersine Mühendislik- Reverse Engineering google bir sürü tanımı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağı almışlar sökmüşler hemen hemen tüm parçalarının kalıplarını çıkartıp kendilerine göre birtakım uyarlamalarla toplamışlar. Ne yapmışlar tersine mühendislik yapmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçagın 1-tuvaleti 2-atık su kısmı 3-kompozit çakmaları 4-hiç bir şeyyyyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TERS MÜHENDİSLİKLE ÜRETMEK??? NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLEN VARSA ANLATABİLİR Mİ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizim ülkemizde hala kayıkçı kavgası birisi çıkmış şu böyleyse şerefsizim veya şerefsizsin kavgası geç bunları kardeşim satmakdan başka nasıl bir sanayi kurdun.Uçağı geçtik kendi markan bir binek otomobilin kalmadı.Eller aya biz yaya sordunmuda duble yollar bir karda çukur içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
abi uçagında taklidini yapmısşlar ama yapmışlar yani biz %20 lik kısmını yapsak bile büyük bşarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberde bir tezatlık yok mu ? "şimdilik rus motoru kullanan" cümlesi geçen yazının sonunda "üretimin son halkası jet motoru oldu" var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000