09 Temmuz 2009, Perşembe 06:38:51

CHP'li Milletvekili Heronları yeniden gündeme taşıdı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, alımları uzun süredir tartışılan İsrail yapımı İnsansız Hava Aracı "Heron" konusunu yeniden gündeme taşıdı.
  • Böyle "kart"lamış siyasetle kimi kandıracaklarını sanıyorlar? Erken uyarı uçaklarının teslimatı da gecikti, Boeing'e de bu sebeple ceza kesilecek. Ama dikkat: "kesilecek". Çünkü daha teslimat gerçekleşmedi. Tıpkı katil İsrail'in "Heron"larında olduğu gibi. Onların da teslim süreci bittiğinde cezaları -hem de katmerli olarak- kesilecektir. Her ne kadar "kart" siyasetçiler anlayamasa da...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İsrail'den alınacak olan 10 adet ''Heron'' tipi insansız hava aracının (İHA) teslimatıyla ilgili, ''Eylül 2007'de teslim edilmesi gereken uçaklar halen teslim edilmedi. 22 ay oldu. Bu sözleşmenin feshedilmesi ve sözleşmeden doğan tazminat haklarının devreye sokulması gerekir. Bunların yapılmadığını görüyoruz'' dedi.

Atilla Kart, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tarım ve sanayi alanında önemli sıkıntılar yaşandığını öne sürdü.

Vatandaşın mahsulünün para etmediğini ifade eden Kart, ''Kendi köylüsüne kendi işçisine sahip çıkmayan ve onları tüccara teslim eden bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Yine sanayide de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük küçülmesi söz konusu'' diye konuştu.

İsrail'den alınacak olan ''Heron'' tipi insansız hava aracının (İHA) teslimatıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kart, 10 adet ''Heron'' uçağının İsrail'den alınması için Ağustos 2005'te sözleşme yapıldığını belirtti.

Kart, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu uçakların Eylül 2007'de teslimi yapılması gerekiyordu. Bu sözleşmeyi Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı yapıyor. Ne oluyor aradan geçen süre içinde, İsrail'in sözleşme şartlarına uygun bir şekilde bu uçakları teslim edemeyeceği ortaya çıkıyor. Eylül 2007'de teslim edilmesi gereken uçaklar halen teslim edilmedi. 22 ay oldu. Bu sözleşmenin feshedilmesi ve sözleşmeden doğan tazminat haklarının devreye sokulması gerekir. Bunların yapılmadığını görüyoruz.''

CHP'li Milletvekili Heronları yeniden gündeme taşıdı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle "kart"lamış siyasetle kimi kandıracaklarını sanıyorlar? Erken uyarı uçaklarının teslimatı da gecikti, Boeing'e de bu sebeple ceza kesilecek. Ama dikkat: "kesilecek". Çünkü daha teslimat gerçekleşmedi. Tıpkı katil İsrail'in "Heron"larında olduğu gibi. Onların da teslim süreci bittiğinde cezaları -hem de katmerli olarak- kesilecektir. Her ne kadar "kart" siyasetçiler anlayamasa da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000