08 Eylül 2010, Çarşamba 08:28:34

Cengiz Topel Havaalanı 2011'de açılıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, önceki akşam Kocaeli Sanayi Odası’nın iftar yemeğine katıldı, Cengiz Topel Havaalanı hakkında önemli açıklamalar yaptı.
  • İyi güzel de o bölge körfez ve göl arasında kaldığında ve hava hareketi fazla olmadığından özellikle kış aylarında yoğun sis altında kalıyor bence para ziyanlığından başka bişi değil, ver ihaleyi yandaşların cebi dolsun ,
  • Mükemmel haber..geç bile kalındı..Hem alternatif havaalanı..Hem şehidimizin adı..Süper olmuş.
  • Uzun zamandir kaderine terk edilmis olan terminal bina ve donanimlar icin cok buyuk para harcamak zorunda kalacaklar. Anladigim kadariyla bu yerler tamamen talan edilmis. Acilinca iyi bir alternatif alan olacaktir.
  • saw kocaeli ne 60 km. 90 km Atatürk HL...Yarın metro ile Atatürk HL binince Gebze ye kadar gidilecek....Ama yinede açılsın bizim vergiler gereksiz pistlere gömülsün yeter ya
  • Cengiz Topel açılırsa çok güzel SAW alternate'i olur. IST tek piste kaldığı zamanlarda SAW için alternate alınamıyordu, bu durumda mecburen Çorlu veya Bursa Yenişehir kullanılıyordu. Özellikle SAW'da ILS in çalışmadığı dönemde divert etmek sorun haline gelmişti. Topel açılınca SAW operasyonu yapan dispatch'lerin bunu göz önünde bulunduracağını düşünüyorum.

Ergün yemekte yaptığı konuşmada, önümüzdeki haziran ayının ilk yarısı içinde Cengiz Topel Havaalanının sivil uçuşlara açılacağını söyledi.

ÖNCE İÇ HATLAR

Cengiz Topel Havaalanının sivil ulaşıma açılabilmesi için bazı tadilat ve onarımların yapılması gerektiğini söyleyen Ergün, “Bu konuda gerekli talimatlar verildi. İlk aşamada 3 kilometrelik pistten yurt içi seferler için havaalanı açılacak. İzmit havaalanına Boing 737 tipi ile, daha küçük uçaklar inip kalkabilecek” dedi. (Özgür Kocaeli)

Cengiz Topel Havaalanı 2011'de açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
İyi güzel de o bölge körfez ve göl arasında kaldığında ve hava hareketi fazla olmadığından özellikle kış aylarında yoğun sis altında kalıyor bence para ziyanlığından başka bişi değil, ver ihaleyi yandaşların cebi dolsun ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mükemmel haber..geç bile kalındı..Hem alternatif havaalanı..Hem şehidimizin adı..Süper olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uzun zamandir kaderine terk edilmis olan terminal bina ve donanimlar icin cok buyuk para harcamak zorunda kalacaklar. Anladigim kadariyla bu yerler tamamen talan edilmis. Acilinca iyi bir alternatif alan olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw kocaeli ne 60 km. 90 km Atatürk HL...Yarın metro ile Atatürk HL binince Gebze ye kadar gidilecek....Ama yinede açılsın bizim vergiler gereksiz pistlere gömülsün yeter ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cengiz Topel açılırsa çok güzel SAW alternate'i olur. IST tek piste kaldığı zamanlarda SAW için alternate alınamıyordu, bu durumda mecburen Çorlu veya Bursa Yenişehir kullanılıyordu. Özellikle SAW'da ILS in çalışmadığı dönemde divert etmek sorun haline gelmişti. Topel açılınca SAW operasyonu yapan dispatch'lerin bunu göz önünde bulunduracağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000