09 Ağustos 2017, Çarşamba 09:06:31

Çay ve kahve ile uçak alacaklar

Endonezya ve Rusya arasında ilginç bir askeri anlaşma imzalandı. Buna göre Rusya’dan 11 adet Sukhoi marka savaş uçağı alacak olan Endonezya hükümeti, uçakların parasını çay, kahve ve palmiye yağı ile ödeyeceklerini açıkladı.
  • Rusya 1967 yılında ağır sanayiyi Türkiyeye getirip karşılık olarak bize domates satın diyen bi ülke :D adam kaç tane demir-çelik fabrikası açtı sonra geldiler bizim mühendisleri eğitip fabrikaları bize devrettiler. 1967 yılı türkiye için sıçrama noktası olmuştur
  • Kardeşim 2,5 Milyar Dolara kaç kilo domates satılır veya komprime edip salca olarak satma imkanımız varmı!

Endonezya ve Rusya arasında ilginç bir askeri anlaşma imzalandı. Buna göre Rusya’dan 11 adet Sukhoi marka savaş uçağı alacak olan Endonezya hükümeti, uçakların parasını çay, kahve ve palmiye yağı ile ödeyeceklerini açıkladı. Bu anlaşma, akıllara Türkiye ile Rusya arasındaki domates ihracatı ve S-400 satışı konusunu getirdi. Rusya ile 2015 uçak krizinde bozulan ilişkilerin düzelmesinin ardından, Ankara’ya yönelik yönelik birçok ekonomik yaptırımı kaldıran Moskova yönetimi, Türkiye’den domates ithalatına ise halen başlamış değil. İki taraf arasında Rusya’nın Türkiye’ye satacağı S-400 hava savunma füzeleriyle ilgili görüşmeler sürerken, Ankara da karşı tarafa domates satmaya çalışıyor.

Endonezya Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Marolop Nainggolan, Rusya’dan alacakları uçakların ücretini, ana ihracat mallarıyla ödemek istedikleri için bu yönde bir karar aldıklarını söyledi. ABD ve Avrupa Birliği tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların da bu anlaşmada etkili olduğunu belirten Endonezya Enerji Bakanı Enggartiasto Lukita ise “Rusya, yaptırımlar nedeniyle ithalat için yeni pazarlar arıyor. Bu, kaçırmamamız gereken bir fırsattı” diye konuştu. Lukita, Rusya ile işbirliğini enerji alanına da yaymak istediklerini ifade etti.

Çay ve kahve ile uçak alacaklar

Yorumlar

TOFITA ~ 7 yıl önce
Rusya 1967 yılında ağır sanayiyi Türkiyeye getirip karşılık olarak bize domates satın diyen bi ülke :D adam kaç tane demir-çelik fabrikası açtı sonra geldiler bizim mühendisleri eğitip fabrikaları bize devrettiler. 1967 yılı türkiye için sıçrama noktası olmuştur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S-300 ~ 7 yıl önce
Kardeşim 2,5 Milyar Dolara kaç kilo domates satılır veya komprime edip salca olarak satma imkanımız varmı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prensip!!! ~ 7 yıl önce
Mesele karşılıklılık ilkesinin ticarette de işleyebilmesidir ey yüce insan. Yoksa illaki gidilip başka bir ülkeden de bir şekilde tedarik edilebilir. Sen benim çıkarlarım bahanesiyle benden mal almazsan, aynı sebepten bende senden almam başkasından alırım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000