04 Kasım 2008, Salı 08:36:30

Cafe Tur ile Onur Air'den işbirliği

Yurtdışı turlarına katılmak isteyenler artık İstanbul’a gelmek zorunda değil. Cafe Tur, düzenlediği kampanya ile Anadolu’nun 8 ilinden Paris’e götürecek.

Yurtdışı turlarına katılmak için artık sadece İstanbul’da olmanız gerekmiyor. Anadolu’dan yurtdışına çıkmak isteyenlerin kendi imkanlarıyla İstanbul’a gelerek bu turlara katılmasına gerek kalmadı. Cafe Tur tarafından gerçekleştirilen ‘Her Gün Paris’ kampanyası kapsamında 31 Mart 2009’a kadar İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinden Fransa’ya tur organizasyonu düzenlenecek. Cafe Tur Genel Müdürü Ali Akyüz, 1 Kasım-31 Mart arasında düzenlenecek kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi: ‘Her gün Paris adı altında minimum 3 gece konaklama, uçak bileti ve yarım günlük şehir turu dahil olmak üzere 2 yıldızlı otellerde kalarak bunu 299 Euro’ya Türk halkının hizmetine sunduk. 4 yıldızlı otellerin de paket fiyatını 399 Euro olarak belirledik.’

HEDEF 5 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Anadolu'da çok büyük bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Akyüz ‘Bu kampanya kapsamında Anadolu’nun 8 şehrindeki uçuşlarla buradaki insanları uçak transferleriyle İstanbul’a getirip buradan Paris’e yolluyoruz. Biz bunu yaparken Anadolu insanının ayağına giderek bu hizmeti vermeyi amaçladık’ dedi. Akyüz, yılda 15 ile 20 bin kişiyi Paris’e getirdiklerini, bu kampanya döneminde 5 bin kişiyi Paris’e getirmeyi hedeflediklerini anlattı. Akyüz, aynı kampanyayı Prag’a da uyguladıklarını, tur fiyatının ise 279 ile 399 Euro arasında değiştiğini kaydetti. YENER YALÇIN

Sektörde bazı iflaslar olabilir

Akyüz, yılda 1 milyondan fazla Türkü Avrupa’ya getirerek Türk turizmine katkı sağlayan Marmara Grup iştiraki olan Cafe Tur’un, Türkiye’deki ‘tek’ tur operatörü olarak Fransa’ya her gün kendi uçuşlarını gerçekleştirdiğini kaydetti. Akyüz, ‘Hem İstanbul’da hem de diğer tur operatörlerine de tur hizmetlerimizi satıyoruz. Turun dışında aynı zamanda biletimizi de satıyoruz. Paris’te, burada yaşayan Türkler arasında Cafe Tur çok önemli bir yer edinmiştir’ diye konuştu. Küresel krizin etkisinin henüz belli olmadığını kaydeden Akyüz, maliyetinin altında iş yapan sektördeki bazı şirketlerin batışlarına bu kış şahit olunacağını da söyledi.

İsteyene İstanbul turu

Akyüz, Anadolu’dan katılımlarda vatandaşlara, Onur Air ile anlaşmaları kapsamında, İstanbul’dan bindikleri uçakla Paris’e oradan da tekrar uçakla İstanbul’a geldikten sonra iç hat transferleriyle geldikleri kente dönme imkanı sunduklarını bildirdi. Ayrıca İstanbul dışından gelen müşterilerin, İstanbul’u gezme isteklerine göre farklı bir alternatif daha ortaya koyduklarını ifade eden Akyüz, İstanbul dışından gelenler için isterlerse gelişlerinde ya da dönüşlerinde İstanbul’da bir gece konaklama imkanı verebildiklerini, bunun da fiyatta 20 ile 30 Euro arasında değişiklik yaptığını ifade etti.

Kaynak: Star

Cafe Tur ile Onur Air'den işbirliği

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000