28 Aralık 2012, Cuma 08:31:45

"BURSA'YA BİR HAVALİMANI DAHA YAPILACAK"

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Yenişehir ve Yunuseli havalimanlarının bulunduğu Bursa'nın Gemlik ilçesine deniz uçağı ve hızlı trenin ardından ikinci (!) havalimanının kurulacağını açıkladı.
  • ne yoğunluğundan bahsediyorsunuz şu anda yenişehire sadece günde 2 sefer var oda ankaradan borajetin seferleri.bazende charter seferler oluyor ve yenişehir havalimanının kapasitesi oldukça fazla ama uçuş yok malesef.tarım ürünleri falanda gönderilmiyor oradan o amaçla yapıldı ama hala tırlarla gidiyor yenişehirin tarım ürünleri avrupaya
  • denız ucagının gemlık e gelmesı ıcın hv lım nın yapılmasına gerek yoktur.. ancak herseye ragmen denız ucagının gelmesı ıstenıyrsa bunun ıcın gemlık korfezıne yolcuların ınıp bınebılmesı ıcın 100 m karelık kapalı bı alanın yapılması yeterlı olacaktır. seabırd un denız ucaklarının yolcu kapasıtesı 19 kışılıktır.. bursa vılayetı ıcıne 3.cu bır hv alanının yapımı ısraftan başka bı şey dıldır. yenışehır hv lımanının yapımı aşamasında da cok şeyler solenmesıne ragmen meydan beklenen ragbetı gorememıştır.. meydan ortalama olarak gunde 10 15 ucaga hızmet vermektedır. meydanın konumu ıtıbarıyla ıst a yakın olması vede hıc bır yere baglatısının bulunmaması yenışehır ıcın bır handıkaptır.. oraya gelen ucaklar sadece bursa ve yoresıne gelen ınsanları getrmektedırler. arada bır de kargo yada tarım urunlerı ıhracatına yonelık seferler yapılmaktadır.kaldıkı bursalı ış adamları dahı yenışehırı uzak bularak yunuselıyı tercıh etıklerını solemektedırler.
  • bence geç kalınmış bi yatırım bi an evvel yapılmalı çünkü yenişehir havaalanının kapasitesi yetmiyor
  • YUNUSELİ HAVAALANI SİYASİ NEDENLER İLE KAPATILDI , YENİŞEHİR HAVAALANINA DA İNMEK İSTEYEN UÇAKLARA BİR AY SONRASINA GÜN VERİYORLARMIŞ (YOĞUNLUKDAN).HALİYLE GEMLİK'E ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ.AYNI MASALLARI ZAMANINDA YUNUSELİYİ KAPATIP YENİŞEHİR'E OKADAR YATIRIM YAPARLARKENDE DİNLEMİŞTİK.İSTEYEN GİDİP GÖREBİLİR YENİŞEHİR HAVAALANINDAKİ ATIL SOĞUK HAVA DEPOLARINI.MEYVE SEBZE İHRAÇ EDECEKLERDİ. BİR VARMIIŞŞ BİR YOKMUŞŞŞ. EVVEL ZAMAN İÇİNDE......................

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ile birlikte Kaymakam Cahit Işık’ı ziyaret eden Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik ve bölgesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, "Bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Gemlik’in yanı sıra Orhangazi ve İznik ile alakalı yatırımları da takip ediyoruz. Gemlik için son dönemde büyük yatırımlar yapıyoruz. Bir deniz uçağının ilçeye gelmesi, hızlı tren hattına Gemlik’in ilave edilerek bu bölgenin bir lojistik üssü haline gelmesi sadece Gemlik için değil, bölgemiz için de büyük bir mutluluk kaynağıdır dedi.

Işık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Gemlik’in büyüyen ve gelişen Türkiye’de yapılan yatırımlardan gereken payı aldığını görmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Kaymakam Işık ilerleyen günlerde başlatacakları iki ayrı sosyal projeye destek istedi. Işık, 'soframızda size de yer var' kampanyasının yanı sıra, ilçede her yıl 700 evlenmeye karşı 200 boşanma olduğunu  bu konuda sosyal devlet ilkesini harekete geçireceklerini söyledi.

Kaymakamlık çıkışı balık halinde balıkçık esnafı ile konuşan İsmail Aydın daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Kemal Akıt, son günlerde ilçenin korkulu rüyası haline gelen Gemlik Gübre konusunda Aydın'dan destek istedi.

Milletvekili Aydın ise Gemlik Gübre'nin durumunun net olduğunu, çevreye ve yeşile zarar veren, insan hayatını riske atan hiç bir yatırma müsaade edilmeyeceğini söyleyerek, "Buraya ölüm makinaları kurulmasını Gemlik halkı istemiyor, biz de istemiyoruz. Hükümet olarak ileri demokrasinin gereği olan halkın isteği noktasında son derece kararlıyız. Halkımıza hiç bir dayatma kabul ettirilemez" dedi.

Havalimanı müjdesi de veren Aydın, "Gemlik’e gelecek olan deniz uçağı ve hızlı tren müjdesinin ardından Bursa’nın ikinci havalimanı da Gemlik’e kurulacak. Burası bir lojistik üs haline gelecek. 2012 yılında kasım sonu itibariyle 152 mikyar dolar ihracat var, 2023 hedefimiz 500 milyar dolar. Bunun için alt yapı lazım. Bizler bu bölgeye yapılacak ikinci havalimanın mutlaka Gemlik’e kurulması için çaba sarf edeceğiz. Gemlikle birlikte bölgemiz de kalkınacak, ülkemiz de kalkınacak" diye konuştu.

Kumla barajının temelinin ilk bahar aylarında atılacağını söyleyen Aydın, TOKİ ve yeni hastane çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

"BURSA'YA BİR HAVALİMANI DAHA YAPILACAK"

Yorumlar

kapasite mi? ~ 11 yıl önce
ne yoğunluğundan bahsediyorsunuz şu anda yenişehire sadece günde 2 sefer var oda ankaradan borajetin seferleri.bazende charter seferler oluyor ve yenişehir havalimanının kapasitesi oldukça fazla ama uçuş yok malesef.tarım ürünleri falanda gönderilmiyor oradan o amaçla yapıldı ama hala tırlarla gidiyor yenişehirin tarım ürünleri avrupaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
denız ucagının gemlık e gelmesı ıcın hv lım nın yapılmasına gerek yoktur.. ancak herseye ragmen denız ucagının gelmesı ıstenıyrsa bunun ıcın gemlık korfezıne yolcuların ınıp bınebılmesı ıcın 100 m karelık kapalı bı alanın yapılması yeterlı olacaktır. seabırd un denız ucaklarının yolcu kapasıtesı 19 kışılıktır.. bursa vılayetı ıcıne 3.cu bır hv alanının yapımı ısraftan başka bı şey dıldır. yenışehır hv lımanının yapımı aşamasında da cok şeyler solenmesıne ragmen meydan beklenen ragbetı gorememıştır.. meydan ortalama olarak gunde 10 15 ucaga hızmet vermektedır. meydanın konumu ıtıbarıyla ıst a yakın olması vede hıc bır yere baglatısının bulunmaması yenışehır ıcın bır handıkaptır.. oraya gelen ucaklar sadece bursa ve yoresıne gelen ınsanları getrmektedırler. arada bır de kargo yada tarım urunlerı ıhracatına yonelık seferler yapılmaktadır.kaldıkı bursalı ış adamları dahı yenışehırı uzak bularak yunuselıyı tercıh etıklerını solemektedırler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa ~ 11 yıl önce
bence geç kalınmış bi yatırım bi an evvel yapılmalı çünkü yenişehir havaalanının kapasitesi yetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BURSAND ~ 11 yıl önce
YUNUSELİ HAVAALANI SİYASİ NEDENLER İLE KAPATILDI , YENİŞEHİR HAVAALANINA DA İNMEK İSTEYEN UÇAKLARA BİR AY SONRASINA GÜN VERİYORLARMIŞ (YOĞUNLUKDAN).HALİYLE GEMLİK'E ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ.AYNI MASALLARI ZAMANINDA YUNUSELİYİ KAPATIP YENİŞEHİR'E OKADAR YATIRIM YAPARLARKENDE DİNLEMİŞTİK.İSTEYEN GİDİP GÖREBİLİR YENİŞEHİR HAVAALANINDAKİ ATIL SOĞUK HAVA DEPOLARINI.MEYVE SEBZE İHRAÇ EDECEKLERDİ. BİR VARMIIŞŞ BİR YOKMUŞŞŞ. EVVEL ZAMAN İÇİNDE......................

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000