24 Eylül 2009, Perşembe 10:51:56

BURSA HAVA YOLLARI NE OLDU?

Bursa'da İl Özel İdaresi ile sanayici ve işadamlarının ortak girişimiyle kurulacağı açıklanan, Bursa Hava Yolları (BHY) projesi ne durumda? AirportHaber gelişmeleri sizin için araştırdı.
  • Bakıyorumda burada Bursaya çamur atmaya çalısan kişiler var. Bursada eskiden business jetler güne ve gece boyu ucuyorlardı. Sönmez hava Yolları hergün istanbula 3 sefer yapıyordu.Unutmayalım ki Bursa 2 milyonluk turistik + sanayi ve tarım sehridir.Türkiyenin 4 büyük ili olma yolunda ve ihracattta 2 sırada yer alan şehridir. Bu arada arkadasın neyi nasıl yazması gerektigini hatırlatacagına o Turboprop yazamadı diye eleştirecegine gelde o arkadsın elini sık. Niye mi dersen Bursaya en cok arap Turisti o arkadas getirir. Sen Türkiyeye hiç tursit getirebildin mi arkadaşım.?
  • şu turboprop hakkında yorum yapıpta turboprop nasıl yazılır bilmeyen arkadaş,meteorolojik şartlar yada cografya nasıl oluyorda turboprop kullanılmasına engel teşkil eder bir açıklasana eger en ufak bilgin varsa tabi???
  • Büyük heveslerle kurulan İz-Air'in başına gelenlerden ders alınırsa başarılı olacağına inanıyorum. Şahsen bunlarında 1 sene sonra Pegasus'un himayelerine geçmelerine üzülürüm. --Volvo--
  • Yorumları yazanlar sanırım Bursanın askeri meydanı kapanana kadar buranın hava taksi açısından bi cennet olduğunu ya unuttular yada bilmiyorlar. Minicik hava alanından jet ve turboproplarla operasyon yapılıyordu. İlk Falcon 900 burada konuşlanmıştı. Şehrin havacı vizyonunu kaybettiren meydanın kapatılması ve tekstil firmlarının zora girmesi idi. Yeni oluşumun başarılı olacağına inanıyorum...
  • Umarım fizibilitesini iyi yapmışlardır. Teknik konularını pek iyi bilmem ama yanlız Bursa, o kadar uçuşu doldurabilecek yolcu sağlıyabilir mi? Bursa'nın en büyük dezavantajı Istanbul'a yakın olmasısdır.
  • Tokatli isadamlari gelsinler Bursa ile birlik olup beraberce bir sirket kursunlar derim.
  • Sadece bir şirket bu işe başlayıp biraz yol alsa biliyorum ki arkası çorap söküğü gibi gelecek. Tokat, Adana ve diğerleri sadece bir öncü bekliyor.
  • BHY ve ekibine simdiden basarilar dilerim. Cesurca turboprop projesine girisiyorlar. Umarim iyi bir ornek olabilirler.
  • ben şahabetin harputa güveniyorum çünkü o önceden bizim şanlıurfa nın valisi idi tutugunu koparan bir yapısı var ben eminimki bursa bu hava yollarını kurar ve büyük bi yolcu potansiyelini de yakalar çünkü türkiye istanbul ankara antalya dan ibaret deyil saygılarımla
  • Sevsinler. Ne güzel bir fizibilite yapmışsınız. Kimin elini sıktığınızı bilmem ama kolunuza dikkat edin o da gitmesin.

Türkiye’nin 4. büyük şehri olarak bilinen Bursa, yıllardır havayolu ile seyahat konusunda çeşitli sıkıntılar çekiyor. Bölge halkının sıkıntısına çözüm arayışlarında bulunan Bursalı girişimciler, 2007 yılında Bursa Hava Yolları’nın kurulacağı müjdesini vermişlerdi.

2007 yılında gündeme gelen, özellikle de Bursa halkında büyük bir heyecan yaratan projeyi yakından takip eden TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu eski Başkanı Hasan Erdem, konuyla ilgili gelişmeleri AirportHaber’e anlattı.

“YUNUSELİ HAVAALANI KİLİT NOKTA”

AirportHaber’e özel açıklamalarda bulunan Hasan Erdem, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un projeye büyük önem verdiğini ifade ederek, “Şuanda projeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2007 yılında biz bu projeyi duyurduğumuzda da büyük destek almıştı. Ancak bürokratik engeller, siyasi nedenler derken çok fazla bir yol kat edemedik. Valimiz bu projeye büyük destek veriyor. Gerekli yerlere proje sunuldu ve şuan uçuş yapılacak noktaları belirlemiş durumdayız. Ancak burada önemli bir nokta var. O da Yunuseli Havaalanı... Biz 2007 yılında Yunuseli için girişimde bulunmuştuk ancak Milli Savunma Bakanlığı bazı gerekçeler sunarak oradan uçuş yapılmasına izin vermemişti. Şimdi Vali Şahabettin Harput’un önderliğinde, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de büyük destekleri sayesinde Yunuseli Havaalanı’nın uçuşlara açılması gündeme geldi. Havaalanıyla ilgili fizibilite ve mania çalışmaları yapılıyor” dedi.

“11 YA DA 12 NOKTAYA UÇULACAK”

Bursa Hava Yolları’nın 10 milyon dolarlık bir bütçeyle kurulması planlanırken, 11 ya da 12 noktaya uçuş yapılması düşünülüyor.

Uçuşların Turboprob tipi uçaklarla yapılacağını söyleyen Erdem, “Uçuş yapacağımız bölgelerde yolcu potansiyelini araştırıyoruz. Biz, bu projeyle Bursa’dan 11-12 noktaya uçmak istiyoruz. Bursa'dan; Sofya, Üsküp, Selanik, KKTC, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Antalya, Bodrum ve Nevşehir'e sefer düzenlemek istiyoruz. Burada asıl amaç Bursa halkını uçaklarla büyük meydanlara taşımak” dedi.

©AirportHaber.com

BURSA HAVA YOLLARI NE OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bakıyorumda burada Bursaya çamur atmaya çalısan kişiler var. Bursada eskiden business jetler güne ve gece boyu ucuyorlardı. Sönmez hava Yolları hergün istanbula 3 sefer yapıyordu.Unutmayalım ki Bursa 2 milyonluk turistik + sanayi ve tarım sehridir.Türkiyenin 4 büyük ili olma yolunda ve ihracattta 2 sırada yer alan şehridir. Bu arada arkadasın neyi nasıl yazması gerektigini hatırlatacagına o Turboprop yazamadı diye eleştirecegine gelde o arkadsın elini sık. Niye mi dersen Bursaya en cok arap Turisti o arkadas getirir. Sen Türkiyeye hiç tursit getirebildin mi arkadaşım.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şu turboprop hakkında yorum yapıpta turboprop nasıl yazılır bilmeyen arkadaş,meteorolojik şartlar yada cografya nasıl oluyorda turboprop kullanılmasına engel teşkil eder bir açıklasana eger en ufak bilgin varsa tabi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Büyük heveslerle kurulan İz-Air'in başına gelenlerden ders alınırsa başarılı olacağına inanıyorum. Şahsen bunlarında 1 sene sonra Pegasus'un himayelerine geçmelerine üzülürüm. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumları yazanlar sanırım Bursanın askeri meydanı kapanana kadar buranın hava taksi açısından bi cennet olduğunu ya unuttular yada bilmiyorlar. Minicik hava alanından jet ve turboproplarla operasyon yapılıyordu. İlk Falcon 900 burada konuşlanmıştı. Şehrin havacı vizyonunu kaybettiren meydanın kapatılması ve tekstil firmlarının zora girmesi idi. Yeni oluşumun başarılı olacağına inanıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım fizibilitesini iyi yapmışlardır. Teknik konularını pek iyi bilmem ama yanlız Bursa, o kadar uçuşu doldurabilecek yolcu sağlıyabilir mi? Bursa'nın en büyük dezavantajı Istanbul'a yakın olmasısdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tokatli isadamlari gelsinler Bursa ile birlik olup beraberce bir sirket kursunlar derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sadece bir şirket bu işe başlayıp biraz yol alsa biliyorum ki arkası çorap söküğü gibi gelecek. Tokat, Adana ve diğerleri sadece bir öncü bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BHY ve ekibine simdiden basarilar dilerim. Cesurca turboprop projesine girisiyorlar. Umarim iyi bir ornek olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben şahabetin harputa güveniyorum çünkü o önceden bizim şanlıurfa nın valisi idi tutugunu koparan bir yapısı var ben eminimki bursa bu hava yollarını kurar ve büyük bi yolcu potansiyelini de yakalar çünkü türkiye istanbul ankara antalya dan ibaret deyil saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevsinler. Ne güzel bir fizibilite yapmışsınız. Kimin elini sıktığınızı bilmem ama kolunuza dikkat edin o da gitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000