11 Haziran 2010, Cuma 08:11:03

Bu uçaklarla yeni bir devir başlayabilir

Rusya'da geliştirilen Sigma-5 tipi uçaklar, normal bir garaja sığabilen ve 1 dakikada katlanabilen küçük kanatları ile alanında yeni bir devri başlatıyor
  • bizim ülkemizde tutmaz bu,olmaz abi,herkeste oldugunu düsünsenize,tam bir felaket tablosu:))..yerdeki trafigin aynısı havada yasanır,kolunu camdan cıkarıp sigara icmeye bile kalkan olur:))..
  • Bizim Sivil Havacılık izin vermez bu uçaklara..
  • istanbul yada ankarada yasayanlar merak etme bu ucağı kaldıra bir şekilde park eder kanatlarını toplar yine park eder. ama o istanbul trafiğinde nereye iniş yapacaksın bunu sorman daha mantıklı önce iniş yerini sor sonra iş kaldırıma gelsin
  • Güzel de bu uçağın Türkiye'ye gldiğini varsayalım. İstanbul ya da Ankara gibi büyük kentte yaşıyanlar, uçaklarını nasıl kaldırıma park edecekler kullanmadıkları zaman?

1 DAKİKADA KATLANIYOR

Sigma-5, özel uçak alanında çığır açmaya hazırlanıyor. Kanatları 1 dakikada katlanabilen iki koltuklu küçük uçağın, akılcı görevler, orman devriyesi, güç hatları ile petrol ve gaz boru hatları kapsamında kullanılması hedefleniyor. Tasarımcılar, uçağın küçüklüğü sebebiyle özel seyahatte kullanılacak ilk Rus uçağı olabileceğini söylüyor.

SON UÇUŞ TESTLERİ YAPILIYOR

Zhukovsky'de son testleri gerçekleştirilen uçağın hafif, kolay kullanılabilir, normal bir garaja sığacak kadar küçük ve kanatlarının tek bir kişi tarafından 1 dakika içinde katlanabilir özelliğe sahip olduğu belirtiliyor.

75 bin euro fiyat biçilen uçak, 600 kg ağırlığında ve saatte 270 km hız yapabiliyor.

Bu uçaklarla yeni bir devir başlayabilir

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bizim ülkemizde tutmaz bu,olmaz abi,herkeste oldugunu düsünsenize,tam bir felaket tablosu:))..yerdeki trafigin aynısı havada yasanır,kolunu camdan cıkarıp sigara icmeye bile kalkan olur:))..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim Sivil Havacılık izin vermez bu uçaklara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istanbul yada ankarada yasayanlar merak etme bu ucağı kaldıra bir şekilde park eder kanatlarını toplar yine park eder. ama o istanbul trafiğinde nereye iniş yapacaksın bunu sorman daha mantıklı önce iniş yerini sor sonra iş kaldırıma gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel de bu uçağın Türkiye'ye gldiğini varsayalım. İstanbul ya da Ankara gibi büyük kentte yaşıyanlar, uçaklarını nasıl kaldırıma park edecekler kullanmadıkları zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000