04 Şubat 2012, Cumartesi 09:46:21

BU UÇAKLAR NEREYE GİDİYOR?

Ekonomik krizden kurtalamayarak iflasını açıklayan Macar milli havayolu şirketi Malev, filosundaki uçakların bir kısmını kiralama şirketine geri gönderdi. Uçakların teslimat uçuşunda çok ilginç bir görüntü ortaya çıktı.
  • hicbisi olmaz daha verimli hale gelir thy torpillilerden silkelenip :))
  • malev hükümet desteğini çekince iflas etmiş.bizim hükümette thyden desteğini çekse thynin hali ne olur acaba?
  • İlginç görüntü bu muymuş? Pazar akşamı ATA'ya inen uçakları görün ve sayın bakalım tespih gibi kaç tanesi dizilmiş..
  • one world to ILFC :) adamların tum filosu lease idi zati budapeste yolcularını kapan kapana bakalım kim ne kadar alacak:)
  • dünyanın birçok ülkesi uçakları almaz uzun süreli kiralar.thy'nin de uçaklarının çoğunluğu kiralıktır.
  • hala uçakları malev'in zannedenler var, bütün uçaklar ilfc'den finansal kiralamada. adamlar ilk fırsatta uçakları snn'ye çektiler, thy ilfc'den 738 istedi de adamlar yok mu dedi? bunlara da aynı fiyatı çekerler, kelepir filan olmaz.
  • 737-700 ve 800'ü türk şirketler almayı düşünebilir.
  • iflas eden malevin uçaklarını pazarlıkla ucuza milli havayolumuz thy alsın, nasıl olsa uçağa ihtiyaçları da var ve yaz sezonu yaklaşıyor.kaçırılmayacak bir fırsat. batık malevin filosundaki uçakların hepsi tip olarak thy nin işine yarayabilecek uçaklardan oluşuyor.regional jetler bile var.....
Malev Macar Havayolu şirketi dün sabah itibariyle iflas ettiğini açıkladı ve uçuşlarını durdurdu. Yaklaşık 200 milyon dolarlık borca ulaşan Malev’in artık ekonomik olarak yola devam edemeyeceğinin anlaşılması üzerine havayolu şirketi dramatik bir şekilde kapısına kilit astı.

Malev’in iflas etmesiyle filodaki uçakların geleceğinin ne olacağı merak edilirken, leasing şirketleri Malev’deki uçaklarını geri çağırmaya başladı.

Malev filosunda bulunan 8 uçak İrlanda merkezli kiralama şirketine teslim etmek üzere dün Budapeşte’den İrlanda’nın Shannon kentine uçtu. Uçakların peşpeşe yaptığı uçuş flightradar24 sitesine dramatik bir şekilde yansıdı. Konvoy halinde ev sahibine dönen uçakların bu görüntüsü yürek burktu.

Macar milli havayolu şirketi Malev’in filosunda 6 adet 737-600, 7 adet B 737-700, 5 adet Boeing 737-800, 4 adet Bombardier Q400 ve 2 adet Embraer 120 tipi uçak bulunuyor.



©AirportHaber

BU UÇAKLAR NEREYE GİDİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
hicbisi olmaz daha verimli hale gelir thy torpillilerden silkelenip :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
malev hükümet desteğini çekince iflas etmiş.bizim hükümette thyden desteğini çekse thynin hali ne olur acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İlginç görüntü bu muymuş? Pazar akşamı ATA'ya inen uçakları görün ve sayın bakalım tespih gibi kaç tanesi dizilmiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
one world to ILFC :) adamların tum filosu lease idi zati budapeste yolcularını kapan kapana bakalım kim ne kadar alacak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünyanın birçok ülkesi uçakları almaz uzun süreli kiralar.thy'nin de uçaklarının çoğunluğu kiralıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hala uçakları malev'in zannedenler var, bütün uçaklar ilfc'den finansal kiralamada. adamlar ilk fırsatta uçakları snn'ye çektiler, thy ilfc'den 738 istedi de adamlar yok mu dedi? bunlara da aynı fiyatı çekerler, kelepir filan olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
737-700 ve 800'ü türk şirketler almayı düşünebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iflas eden malevin uçaklarını pazarlıkla ucuza milli havayolumuz thy alsın, nasıl olsa uçağa ihtiyaçları da var ve yaz sezonu yaklaşıyor.kaçırılmayacak bir fırsat. batık malevin filosundaki uçakların hepsi tip olarak thy nin işine yarayabilecek uçaklardan oluşuyor.regional jetler bile var.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000