30 Eylül 2011, Cuma 12:41:09

BU NASIL PİLOT?

Gökyüzünde pilot öyle bir hata yaptı ki...
  • Ben de bu nasıl otomasyon diyeceğim. Pilot değilim ama işim icabı otomasyon ve ilgili senaryolar yazarım. Bizim kitleme dediğimiz yazılımda kullandığımız matriksel önlemler vardır. İşi bilen biri cevap verebilir mi? 1- Otomatik pilota bağlı bir uçuş sistemi böyle bir düğme kullanımında devre dışımı kalır? Kalmasa da tepki verir mi? 2-O andaki hız ve yükseklikte (eğer bu bir aktuatörü on-off eden bir düğmeyse) komutu uçağın kabull etmesi normal mi? 3-Eğer bu rudder uçağın kuyruğundaki yatay dümense uçağın sağa sola dönmesi gerekmiyormu? yatma daha farklı kanatlardaki flaplarla gerçekleşiyor diyor web!!! Yani haber doğrumu?
  • The Japan Transport Safety Board also released a computer animation of the event and can be watched (.wmv file) here. (http://www.mlit.go.jp/jtsb/video/JA16AN-movie1.wmv) Continue reading on Examiner.com ANA Boeing 737 ends up almost inverted mid-flight - National General Aviation | Examiner.com http://www.examiner.com/general-aviation-in-national/ana-boeing-737-ends-up-almost-inverted-mid-flight#ixzz1ZcTkr2xr
  • evet parayı bastıran pilot oluyor da ALL NİPPON a pilot olamıyor. orda uçan Türkler bilet alıp uçabiyor (parasız Pilotlar da dahil).
  • ne yapsaydi adam japon hava kuvvetlerinden mi ayrilsaydi.cok komiksiniz sakamisiniz ne siniz
  • özel uçuş okuluna parayı bastıran pilot pilot oluyo
  • yan flapları kontrol eden düğmeye bastı. cok merak ettim o dugmeyi simdi??? :D tam bir safsata
  • 12345 yazıyorsun, çat açılıyor. al işte şifreyi de söylüyorum:)))
  • videoyu nerden seyredebilir başka? youtube da var mıdır?
  • rudder trim ile kapı düğmeleri birbirine yakın ve aynı şekilde yuvarlak. gerçi ebat farkı var ama dalgınlıkla karıştırmış belli ki.
  • Bunu açıklayacak biri varmı buralarda? Böyle bir tabir varmı havacılıkta
Havacılık sitesi aerotelegraph'ın haberine göre, 6 Eylül gecesi Naha-Tokyo seferini yapmak üzere 117 kişiyle havalanan uçağın yardımcı pilotu, tuvaletten dönen kaptan pilota kapıyı açmak isterken, yan flapları kontrol eden düğmeye bastı.

Bir anda sola yatan uçak, dalışa geçti. Pilotlar, 30 saniyede 1900 metre irtifa kaybeden uçağın kontrolünü zorlukla yeniden ele geçirebildi.

Pasifik okyanusunun üzerinde, Hamamatsu'nun yaklaşık 40 kilometre güneyinde meydana gelen olayda mürettebattan iki kişi yaralandı.

All Nippon, Havacılık Kontrol Dairesinin soruşturma başlattığı olayla ilgili tüm yolculardan özür diledi ve gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı
BU NASIL PİLOT?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben de bu nasıl otomasyon diyeceğim. Pilot değilim ama işim icabı otomasyon ve ilgili senaryolar yazarım. Bizim kitleme dediğimiz yazılımda kullandığımız matriksel önlemler vardır. İşi bilen biri cevap verebilir mi? 1- Otomatik pilota bağlı bir uçuş sistemi böyle bir düğme kullanımında devre dışımı kalır? Kalmasa da tepki verir mi? 2-O andaki hız ve yükseklikte (eğer bu bir aktuatörü on-off eden bir düğmeyse) komutu uçağın kabull etmesi normal mi? 3-Eğer bu rudder uçağın kuyruğundaki yatay dümense uçağın sağa sola dönmesi gerekmiyormu? yatma daha farklı kanatlardaki flaplarla gerçekleşiyor diyor web!!! Yani haber doğrumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
The Japan Transport Safety Board also released a computer animation of the event and can be watched (.wmv file) here. (http://www.mlit.go.jp/jtsb/video/JA16AN-movie1.wmv) Continue reading on Examiner.com ANA Boeing 737 ends up almost inverted mid-flight - National General Aviation | Examiner.com http://www.examiner.com/general-aviation-in-national/ana-boeing-737-ends-up-almost-inverted-mid-flight#ixzz1ZcTkr2xr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet parayı bastıran pilot oluyor da ALL NİPPON a pilot olamıyor. orda uçan Türkler bilet alıp uçabiyor (parasız Pilotlar da dahil).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne yapsaydi adam japon hava kuvvetlerinden mi ayrilsaydi.cok komiksiniz sakamisiniz ne siniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
özel uçuş okuluna parayı bastıran pilot pilot oluyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yan flapları kontrol eden düğmeye bastı. cok merak ettim o dugmeyi simdi??? :D tam bir safsata

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
12345 yazıyorsun, çat açılıyor. al işte şifreyi de söylüyorum:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
videoyu nerden seyredebilir başka? youtube da var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rudder trim ile kapı düğmeleri birbirine yakın ve aynı şekilde yuvarlak. gerçi ebat farkı var ama dalgınlıkla karıştırmış belli ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu açıklayacak biri varmı buralarda? Böyle bir tabir varmı havacılıkta

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000