15 Kasım 2012, Perşembe 08:28:35

BU DA ÇİNLİLERİN YENİ HELİKOPTERİ!

Son yıllarda havacılık ve uzay alanında büyük başarılara imza atan Çin, yeni saldırı helikopterinin görüntülerini yayınladı.
  • commanchi ni çakması bu nesini tartışıyorsunuz ? bu çin arakladığı teknolojinin telifini verse giyeceği çamaşırı bile kalmaz ! helikopter dizayn etmiş sevsinler ...
  • nun arkaplanında ki dağ, nasıl yükselmiş o nasıl bir açıdır öyle?
  • Adamlara helal olsun kopya veya değil adam yapmış uçuruyor mu gerisi boş isteyen istediğini konuşsun Amerikayı baştan keşfetmemiş,bizde de azıcık o beceri olaydı da bizde kopyalasaydık. Bu kafayla hakikaten işimiz zor gözüküyor,Millet aya biz yaya
  • Bari Apache'yi kopyalasalarmış. A129'u kopyalayıp ne yapacaksın? Bize Apache ve Cobra'yı istediğimiz gibi vermediler diye A129'u yapıyoruz.

Devlet medyası, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhuhai şehrinde yarın başlayacak havacılık fuarı öncesinde Çin'in  saldırı helikopterinin fotoğraf ve görüntülerini yayınladı.

 

Z-9B orta model helikopterin geliştirilmiş hali olan WZ-10'un net ağırlığı 5 bin 543 kilogram, uzunluğu 14,15 metre, yerden yüksekliği 3,84 metre, toplam genişliği ise 4,35 metre.

1996'dan beri iki yılda bir düzenlenen fuar, pazar gününe kadar devem edecek. Bu fuarda ayrıca Çin, yabancı müşterileri çekmek için geliştirdiği son model askeri savunma ve saldırı araçlarını tanıtacak. Bunların arasında kendi yapımı füze savunma sistemleri, en az kendi yapımı dokuz savaş uçağı da bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk uçak gemisini hizmete koyan Çin, bunun yanı sıra ABD'den sonra aynı teknolojiye sahip dördüncü nesil J-20'nin ikinci sürümü olan beşinci nesil J-31 hayalet uçağını denemişti. Geniş çaplı askeri donanım geliştiren Çin, ABD ve Avrupa Birliği'nin yüksek teknolojiye erişim kısıtlamasından şikâyet ediyor. ABD ve Avrupa Birliği, kanlı bastırılan 1989 Tiananmen olaylarının ardından Çin'e ileri teknoloji ambargosu uygulamaya başlamıştı.

BU DA ÇİNLİLERİN YENİ HELİKOPTERİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

dikkatli ! ~ 11 yıl önce
commanchi ni çakması bu nesini tartışıyorsunuz ? bu çin arakladığı teknolojinin telifini verse giyeceği çamaşırı bile kalmaz ! helikopter dizayn etmiş sevsinler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk foto ~ 11 yıl önce
nun arkaplanında ki dağ, nasıl yükselmiş o nasıl bir açıdır öyle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MADE IN CHINA ~ 11 yıl önce
Adamlara helal olsun kopya veya değil adam yapmış uçuruyor mu gerisi boş isteyen istediğini konuşsun Amerikayı baştan keşfetmemiş,bizde de azıcık o beceri olaydı da bizde kopyalasaydık. Bu kafayla hakikaten işimiz zor gözüküyor,Millet aya biz yaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bari Apache'yi kopyalasalarmış. A129'u kopyalayıp ne yapacaksın? Bize Apache ve Cobra'yı istediğimiz gibi vermediler diye A129'u yapıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kopya ~ 11 yıl önce
kopya veya değil dalga geçilen Çin uaçan araç üretebiliyor peki ya yorum yapan siz neyi uçurdunuz kağıt uçak dışında ?
milli imkanlarla ~ 11 yıl önce
milli imkanlarla ucakhelikopte ve IHA yapiyoruz artik bizde. Ha? Zirrt Erenkoy :)
kopya'ya ~ 11 yıl önce
Yanlış kişiye yazdın dostum. Ben bu memlekette uçmuş olan birden fazla İHA'na emeği geçmiş biriyim. Ayrıca Türkiye kaynakları ile bugün uçak, helikopter, gelişmiş İHA, veya uçak motoru yapabilecek kapasitededir. Milli olarak tek başına yapılamamasını nedeni sadece ekonomiktir.
askeri vesayet ~ 11 yıl önce
askeri vesayetle bir cop bile uretemezsiniz. Paralari car-cur edersiniz. Zaten oylede oluyor. O yonetim kurulundaki pasalarin hangi fabrikada ne uretim tecrubesi var? Hangi sirketi yonetibiliyorlar disarida? Var mi bir bankanin basinda Pasa? Var mi Koc'un Sabanci'nin fabrikasini yoneten pasa? Yok. Ama TAI Aselsan Zartsan Zurtsan oldumu bocek gibi istila ediyorlar, is cikmiyor oralardan. Milyon dolar koyup onda biri kadar is yaptirabiliyorsun. Asalaklik en buyuk sorunumuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000