10 Temmuz 2009, Cuma 07:53:36

British Airways'e özendiler!

Küresel ekonomik kriz nedeniyle çalışanlarından ücretsiz çalışma isteğinde bulunan İngiliz havayolu şirketi British Airways'in ardından İsviçre merkezli tur opreratörü Kuoni de çalışanlarına benzer bir teklif götürdü...

İsviçre merkezli Kuoni kriz nedeniyle çalışanlarından ücretsiz izne çıkmalarını istedi. Kuoni personelinin isteğine bağlı olacak olan ücretsiz izin uygulaması maksimum iki hafta sürecek ve 1 Temmuz ila 31 Aralık arasındaki bir dönemde uygulanacak. Çalışanlara maaşlarından kesintinin nasıl yapılacağına ilişkin farklı alternatifler de sunulacak.

Kuoni'nin İsviçre ve İngiltere'de bulunan üst düzey yönteicileri izne çıkmadan aldıkları maaştan belli oranda fedakarlıkta bulunacaklarını açıkladı. Travelweekly'de yayınlanan habere göre Kuoni İngiltere Yöneticisi Nick Hughes konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sadece turizm şirketleri değil küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Maliyetlerimizi mümkün olduğunca düşürmenin bir yolunu bulmalıyız." dedi.

Kuoni'nin dünya genelinde 10 bine yakın çalışanı bulunurken bunların 650'si İngiltere'de istihdam edilmiş durumda. Şirketin 2008 yılı cirosu 4 milyar 855 İsviçre Frank'ı olarak gerçekleşmişti.

İngiliz bayrak taşıyıcı British Airways de geçtiğimiz haftalarda çalışanlarından maaşları konusunda fedakarlık istemiş, 800 çalışan bir süreliğine ücretsiz çalışmayı kabul etmişti. British Airways, bu uygulama ile 10 milyon Pound'luk bir tasarruf yapacağını açıklamıştı.

British Airways'e özendiler!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000