30 Ağustos 2008, Cumartesi 08:55:41

BonAir'a dev ortak

Borusan grubu, Türkiye’nin ilk özel uçuş okullarından ve hava taksi şirketlerinden BonAir ile havada ortaklığa gitti.
  • Ateş hanibu bu işi gerçekten çok iyi biliyor sektöre böyle isimler gerekli helal olsun ateş hanibu ya...

Enerji, otomotiv, çelik ve lojistik alanlarında son dönemdeki büyük yatırımlar›yla dikkat çeken Borusan Holding’in Başkanı Ahmet Kocabıyık, bu ayın ortasında BonAir ile birlikte ‘B ve B Hava Ulaştırma Taşımacılık’ (B&B) adlı 1.5 milyon YTL sermayeli bir şirket kurdu.

Kocabıyık’ın öncelikle yeni şirket üzerinden artan yurtdışı seyahatlerinde kullanmak üzere Cessna Citation XLS+ tipi bir uçak almayı planladığı öğrenildi.

Ancak sektöre yakın isimler, ortaklığın daha büyüyebileceğini ve iki ortağın havacılık yapmayı da düşünebileceğini söylüyor. Buna göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ruhsat alındıktan sonra B&B’nin uçak alması, satması ve bunları hava taksi olarak işletmesi de mümkün olacak.

Fiyatı 13 milyon $ civarı

BonAir’in kurucusu Ateş Hanibu, Borusan Holding Başkanı Ahmet Kocabıyık’la çok eskiye dayanan bir dostlukları bulunduğunu belirterek, “Ahmet’le çocukluk arkadaşıyız. Kendisi ilkokulda en iyi arkadaşımdı. O zamandan bugünlere kadar ailece görüşürüz. Geçen sene bu şirket kurmak için görüşmeye başladık. Şirket daha çok yeni. İlk hedef bir Cessna uçak almak” diyor.

Ortaklığı sorduğumuz Borusan grubu ise, “Borusan Grubu’nun küresel şirketlerle işbirlikleri, yurtdışı yatırımları ve yabancı ortaklıkları sonucu yurtdışına artan seyahat ihtiyaçları oluyor.

Bunları karşılamakta kullanılması planlanan bir uçak satın almak için bir süredir bir arayış var. Bunun için sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren BonAir ile ortaklık kuruldu.

B&B adı verilen yeni şirket üzerinden alınacak ve işletilecek Cessna tipi bir uçak, grup tarafından kullanılmadığı zamanlarda BonAir tarafından üçüncü şahıslara kiralanabilecek.

Sivil havacılık sektörüyle ilgimiz, iş süreçlerimize destek amaçlı bir girişim. Grubumuzun odaklandığı bir iş alanı değil” açıklamasını yapıyor.

BonAir’in 7 uçağı var

Borusan’ın almak istediği Cessna Citation XLS+ tipi uçak 7 - 10 arası yolcu taşıyor ve menzili 4.800 kilometreyi buluyor. Azami hızı saatte 815 kilometre olan uçağın fiyatı 13 milyon dolar civarında.  Sektörün en eskilerinden olan BonAir’in  bünyesinde ise ikisi hava taksi jeti, biri deniz uçağı ve dördü de pilot eğitim uçağı olmak üzere 7 uçak bulunuyor.

Serkan ARMAN
MİLLİYET

BonAir'a dev ortak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ateş hanibu bu işi gerçekten çok iyi biliyor sektöre böyle isimler gerekli helal olsun ateş hanibu ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000