08 Mart 2024, Cuma 18:20:35

AHMET BOLAT: "PAZAR MESAİLERİNİ UNUTUN!"

Türk Hava Yolları (THY) A.O. Yönetimi ile Hava-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ipler gerilirken THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, uçuş ekipleriyle bir araya geldi. Bolat'ın "Pazar mesailerini unutun" dediği öğrenildi.
  • cumartesileri de isteyin beyler...eksik kalmasın.
  • bütün ülkeyi kartal imamhatip yönettiği gibi bütün thy yide kartal imamhatip yönetiyor. bilal erdoğanın emir komutasındaki thy elbette personelden kısacak. geçen sene seçim için verilen bayram primleri, kar payları göz boyamalar hepsi bir bir personelden geri alınacak. beğenmeyene yol verilecek. ülkede böyle yönetilmiyormu zaten
  • Ahmet bey kesinlikle haklı. ancak keşke pazar mesaisi saçmalığını basın müşaviri, hukuk müşaviri çıkıp güzel izah etseydi herkese. 300 noktada operasyonumuz var. tüm havalimanlarında pazar uçuş oluyor. pazar günü çalışan bir uçucular değil. iş tanımı gereği operasyondaki çalışanların değişken hafta tatilleri olur. memurlar gibi hafta içi sabit mesai yok ki, pazar işe gittiğinde ek mesai alsın. uçucu alsa, satış trafikçi, operasyoncu, teknisyen ne olacak. pazar mesaisi ödenen dönemde planlamada kayırılan, uçuşlarını ahbapları yardımı ile pazara denk getiren hiç mi olmadı? olmayacağının garantisini kim verebilir. şirket alicenablık yapıp kesenin ağzını biraz açacaksa da bu zam oranı şeklinde herkese yansımalı ve pazar mesaisi konusu sonsuza kadar kapanmalı. hak, hukuk, adalet, mantık hepsi bunu gerektirir. e o zaman tis'e yazmasalardı derseniz geçen yıl 4-5 maaş dağıtıldı tis'de yoktu. tis'e göre %21 verilmeli iken %41 verildi. pazar mesaisi isteyenler bunları iade etmeye hazırlar mı?
  • Biz, Bay Bolat' ı unutacağız bu gidişle.
  • Aile sirketin ya senin atandan dedenden kaldi ya burasi sana miras ! O yuzden unutun diosun demi ? Ekip terminalinde yuzune bakmadim be o kadar derin duygular besliyorum dusun !
  • Hadi bakalimKhb iletisim baskani kirmizi elbise ve zor gulen Khb baskani Sop basliyor o koltuklardan gi de cek siniz
  • Ek ücret olarak verilen paralar gasp ediliyor.çok bir para veriliyormuş gibi birde alınan ek ücretler binek araç kullanlar memurlar merkezdeki arkadaşlar vs verilmiyor 7 yıldır buradayım sağlığım gitti ödül olarak görev pirimi olan 3000 TL paramı kestiler yani gasp ettiler yazıklar olsun Allah onlarada yedirmek nasip etmesin...
  • Cumayı bekledik…cuma bile açıklama yok sendikadan olumlu,olumsuz…airporthaberden bilgi almasak… hala cumadayız…bekliyoruz.
  • Bizler unutmadık, unutmayacağız Sizde unutmayın İŞÇİNİN alnının terinin hakkı olan pazar mesaisini unutun demek gerçekten bir CEO'YA yakışmıyor...
  • Elimizdeki "Sarı Öküz"u verirsek, gerisi gelir...Kissa'dan Hisse...

Türk Hava Yolları (THY) A.O. Yönetimi ile Hava-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ipler gerilirken THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, uçuş ekipleriyle bir araya geldi. Bolat'ın "Pazar mesailerini unutun" dediği öğrenildi.

THY ile Hava-İş arasındaki TİS görüşmeleri devam ederken işveren tarafı yüzde 50'lik zammın maaşlara yansıtıldığını ve anlaşma sonrası fark ödemelerinin yapılacağını duyurmuştu. THY personeli ile 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya gelen Ahmet Bolat'ın önemli açıklamalarda bulunduğu ifade edildi. 

Bolat'ın "Pazar mesailerini unutun o konuyu kapattık. İnşallah 1 haftaya toplu iş sözleşmesini imzayalayacağız" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Bolat'ın ayrıca yine yıl sonu için kar payı dağıtım sözü verdiği öğrenildi.

Öte yandan THY yönetiminin Hava-İş Sendikası tarafından kadın personele gönderilen çiçeklerin dağıtılmasına da izin vermediği iddia edildi. 

©AirportHaber.com

AHMET BOLAT: "PAZAR MESAİLERİNİ UNUTUN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (435)

cmrtesininbaşkelmi ~ 1 ay önce
cumartesileri de isteyin beyler...eksik kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal imam hatip ~ 2 ay önce
bütün ülkeyi kartal imamhatip yönettiği gibi bütün thy yide kartal imamhatip yönetiyor. bilal erdoğanın emir komutasındaki thy elbette personelden kısacak. geçen sene seçim için verilen bayram primleri, kar payları göz boyamalar hepsi bir bir personelden geri alınacak. beğenmeyene yol verilecek. ülkede böyle yönetilmiyormu zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avibi ~ 2 ay önce
Ahmet bey kesinlikle haklı. ancak keşke pazar mesaisi saçmalığını basın müşaviri, hukuk müşaviri çıkıp güzel izah etseydi herkese. 300 noktada operasyonumuz var. tüm havalimanlarında pazar uçuş oluyor. pazar günü çalışan bir uçucular değil. iş tanımı gereği operasyondaki çalışanların değişken hafta tatilleri olur. memurlar gibi hafta içi sabit mesai yok ki, pazar işe gittiğinde ek mesai alsın. uçucu alsa, satış trafikçi, operasyoncu, teknisyen ne olacak. pazar mesaisi ödenen dönemde planlamada kayırılan, uçuşlarını ahbapları yardımı ile pazara denk getiren hiç mi olmadı? olmayacağının garantisini kim verebilir. şirket alicenablık yapıp kesenin ağzını biraz açacaksa da bu zam oranı şeklinde herkese yansımalı ve pazar mesaisi konusu sonsuza kadar kapanmalı. hak, hukuk, adalet, mantık hepsi bunu gerektirir. e o zaman tis'e yazmasalardı derseniz geçen yıl 4-5 maaş dağıtıldı tis'de yoktu. tis'e göre %21 verilmeli iken %41 verildi. pazar mesaisi isteyenler bunları iade etmeye hazırlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok Öyle... ~ 2 ay önce
Biz, Bay Bolat' ı unutacağız bu gidişle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kirmizi uniformali ~ 2 ay önce
Aile sirketin ya senin atandan dedenden kaldi ya burasi sana miras ! O yuzden unutun diosun demi ? Ekip terminalinde yuzune bakmadim be o kadar derin duygular besliyorum dusun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aile şirketi ~ 2 ay önce
Kendii uçağın sahibi sanan pek çok insnddan sadece biri kendisi yazık Allah akıl fikir versin
ölüm var ~ 2 ay önce
birileride kendini şirketin sahibi sanıyordu ne oldu neredeler şimdi
Ka ~ 2 ay önce
Hadi bakalimKhb iletisim baskani kirmizi elbise ve zor gulen Khb baskani Sop basliyor o koltuklardan gi de cek siniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 ay önce
Ek ücret olarak verilen paralar gasp ediliyor.çok bir para veriliyormuş gibi birde alınan ek ücretler binek araç kullanlar memurlar merkezdeki arkadaşlar vs verilmiyor 7 yıldır buradayım sağlığım gitti ödül olarak görev pirimi olan 3000 TL paramı kestiler yani gasp ettiler yazıklar olsun Allah onlarada yedirmek nasip etmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 ay önce
Cumayı bekledik…cuma bile açıklama yok sendikadan olumlu,olumsuz…airporthaberden bilgi almasak… hala cumadayız…bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizler unutmadık ~ 2 ay önce
Bizler unutmadık, unutmayacağız Sizde unutmayın İŞÇİNİN alnının terinin hakkı olan pazar mesaisini unutun demek gerçekten bir CEO'YA yakışmıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Sarı Öküz" ~ 2 ay önce
Elimizdeki "Sarı Öküz"u verirsek, gerisi gelir...Kissa'dan Hisse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000