06 Haziran 2012, Çarşamba 11:50:23

BOEING TESLİMATLARA DEVAM EDİYOR

The Boeing Company, altıncı ve son Wedgetail Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) uçağını 2 Mayıs’ta Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne (RAAF) teslim etti.
  • en yakın kara devleti 8 saatlik uçuş mesafesinde. ne yapacaksın bu uçağı ???
  • ilk uçak geldi. şu an ankarada tai tesislerinde.

Avusturalya Kraliyet Hava Kuvvetleri Savunma Bürosu'ndan, “Collins and Wedgetail” program müdürü, Hava Mareşali Chris Deeble, : “Wedgetail’in tesliminde yeni bir kilometre taşına daha ulaştığı için Boeing’i tebrik ediyorum. 2 numaralı Filo, şimdi uçağın tüm donanımına ve bu yıl içerisinde açıklanacak olan “Initial Operational Capability” özelliğini sağlayacak olan ek kabiliyete sahiptir” dedi.

Boeing AEW&C Başkan Yardımcısı Rick Heerdt: “Son uçağın da Wedgetail filosuna teslim edilmesi, Boeing liderliğindeki ekibin ve Avustralyalı müşterimizin, alanında ilk olan bu güçlü havadan muharebe yönetim sistemini RAAF’a kazandırmaya yönelik işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği yoğun ve azimli çalışmalarının bir sonucudur” diye konuştu.

Boeing aynı zamanda tüm yer segmentlerini de Avustralya’nın Williamtown şehrindeki RAAF üssünde konumlanmış olan filoya teslim etti.

Heerdt: “ Boeing, Avustralya’da konuşlanmış olan Wedgetail One Team aracılığıyla, RAAF’ın opreasyonel gereksinimlerini karşılamak üzere ödenen bedelin karşılığını tam verebilen nitelikteki mühendislik, bakım, eğitim ve tedarik desteğinin yanı sıra en kaliteli düzeyde uçak mevcudiyetini sağlamak amacıyla RAAF AEW&C Sistemi Program Ofisi ve No. 42  Wing ile birlikte çalışıyor” dedi.

Boeing’in Yeni Nesil 737-700 ticari uçağı baz alınarak geliştirilmiş olan 737 AEW&C uçağı, havadaki ve denizdeki hedefleri eş zamanlı izleme kabiliyetine sahip gelişmiş çok işlevli elektronik taramalı radar ve 10 adet son teknoloji ürünü görev mürettebatı konsolu ile, havadan harp yönetim kabiliyeti sağlamak üzere tasarlanmıştır. Görev mürettebatı, operasyon alanının sürekli gözetimini sağlarken hücum ve savunma kuvvetlerini yönetebiliyor.

Boeing ayrıca Kore Cumhuriyeti’ne üç adet Peace Eye AEW&C uçağını teslim etti. Diğer uçağın ise bu yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Türkiye’nin ilk Barış Kartalı AEW&C uçağının planlandığı gibi bu yılın sonunda teslim edilmesi bekleniyor.

BOEING TESLİMATLARA DEVAM EDİYOR

Yorumlar

avustralya ~ 12 yıl önce
en yakın kara devleti 8 saatlik uçuş mesafesinde. ne yapacaksın bu uçağı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlatamiyorum galiba.. ~ 12 yıl önce
ilk uçak geldi. şu an ankarada tai tesislerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000