07 Mart 2016, Pazartesi 08:30:01

Boeing kendini temizleyen tuvalet geliştirdi

Amerikalı üretici Boeing, kendi kendini temizleyebilen uçak tuvaleti geliştirdi.
  • Bütün dünya havacılıkta iki markayı kıyaslıyor boeing vs.airbus fakat günümüzde airbus 8500den fazla sipariş aldı ve boeing küçülmeye gideceğini açıkladı ilerisi airbus artık,hemen ardından çirkin ingilizler boeing in bu durumuna kayıtsız kalmayıp avrupa birliğinden ayrılırız restini çekti.Durum böyleyken boeing piyasada bende varım yıkılmadım demek için mor flueresanı takmış ve hijyeni sağlıyor tuvaletler mis gibi olur demiştir.Oysa bıeing 737-400-800 model uçaklarda ön tuvalette yolcu içeride ne yapıyorsa koku dışarıdadır özellikle business class bu kokuyu çeker kabin memurlarıda air freshner ile yolcuyu bu kokudan kurtarmaya çalışır,es kaza teknisyen ön tuvaleti kullanırsa neredeyse sprey kokuyu gözüne sıkar.Çıkıştada ne olduğunu zar zor anlarsın birde rezil olursun.Şimdi bu sorun ta 737-200den bu yana var boeing bununla uğraşmayıp mor ampulü buldu öylemi geçiniz ilerisi airbus olacaktır çünkü gelişme airbusta.
  • Faydali bir eser!
  • bu neki biz hem kendi yapan hem kendi temizleyen tuvaletler yapıyoruz milli uçakta:)
  • Tuvalet kagidi koyma yerlerini kaldirsin baska bisey istemiyoruz boeingden. Boklu kagitlari tikiyorlar oraya ne cikarabiliyorsun ne de kokuyu kapatabiliyorsun.
  • bol sabunlu iyi olur!!!!!
  • deliğe değilde kenara yapılanları da temizliyor mu?
  • Kakaları kim temizleyecek?

Amerikalı üretici Boeing, kendi kendini temizleyebilen uçak tuvaleti geliştirdi.

Ülkemizde de birçok hava yolu şirketi bünyesinde yer alan ve yoğun olarak kullanılan Boeing yapımı yolcu uçaklarına, Boeing tarafından farklı bir yaklaşım getirilmiş durumda. Doğrudan Boeing firması tarafından yapılan açıklamaya göre Boeing, yeni nesil yolcu uçakları için kendi kendini hijyenize edebilen uçak tuvaletleri geliştirdi.

Bilindiği gibi uçak tuvaletlerinin atıkları, uçuş sonrası yer ekibi tarafından sağlanıyor. Ancak Boeing firması, yolcuların ortak kullanım alanı olan uçak tuvaletlerini, hijyen yönünden en iyi hale getirecek bir çalışma sürdürüyor.

Boeing tarafından yapılan açıklamaya göre kendi kendini temizleyen uçak tuvaleti konsepti, tuvalet içerisine yerleştirilen ultraviyole ışınım sistemi üzerine dayanıyor.

Shiftdelete'in haberine göre kullanım sonrası açılan bu UV sistem, uçak tuvaletinin tamamındaki patojenlerin yaklaşık %99,9’luk oranını temizleyebiliyor. 

Tuvalet kabinini tamamı üzerine yansıtılabilen bu UV sistemi, dolayısıyla tek bir işlem ile tüm uçak tuvaletini kullanım ardından temizleyebiliyor.

Boeing kendini temizleyen tuvalet geliştirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Mor ampulle olmaz bu işler ~ 8 yıl önce
Bütün dünya havacılıkta iki markayı kıyaslıyor boeing vs.airbus fakat günümüzde airbus 8500den fazla sipariş aldı ve boeing küçülmeye gideceğini açıkladı ilerisi airbus artık,hemen ardından çirkin ingilizler boeing in bu durumuna kayıtsız kalmayıp avrupa birliğinden ayrılırız restini çekti.Durum böyleyken boeing piyasada bende varım yıkılmadım demek için mor flueresanı takmış ve hijyeni sağlıyor tuvaletler mis gibi olur demiştir.Oysa bıeing 737-400-800 model uçaklarda ön tuvalette yolcu içeride ne yapıyorsa koku dışarıdadır özellikle business class bu kokuyu çeker kabin memurlarıda air freshner ile yolcuyu bu kokudan kurtarmaya çalışır,es kaza teknisyen ön tuvaleti kullanırsa neredeyse sprey kokuyu gözüne sıkar.Çıkıştada ne olduğunu zar zor anlarsın birde rezil olursun.Şimdi bu sorun ta 737-200den bu yana var boeing bununla uğraşmayıp mor ampulü buldu öylemi geçiniz ilerisi airbus olacaktır çünkü gelişme airbusta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 8 yıl önce
Faydali bir eser!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
obaaaa ~ 8 yıl önce
bu neki biz hem kendi yapan hem kendi temizleyen tuvaletler yapıyoruz milli uçakta:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wc ~ 8 yıl önce
Tuvalet kagidi koyma yerlerini kaldirsin baska bisey istemiyoruz boeingden. Boklu kagitlari tikiyorlar oraya ne cikarabiliyorsun ne de kokuyu kapatabiliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
k. ~ 8 yıl önce
hahahahahaha
Bardak ~ 8 yıl önce
TK'da ıslak mendil konularak değerlendirilen o bölme aslında yolcuların diş fırçalarken vs ihtiyaç duydukları bardakları yerleştirmek için tasarlanmıştır tuvalet kağıdı değil.
g ~ 8 yıl önce
bol sabunlu iyi olur!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 8 yıl önce
deliğe değilde kenara yapılanları da temizliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kk ~ 8 yıl önce
Kakaları kim temizleyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen varsın ~ 8 yıl önce
Sen ne ise yararsın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000