26 Kasım 2009, Perşembe 13:44:13

Boeing ilk teslimatı yaptı

Boeing, ilk iki Wedgetail Projesi 737 Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) uçağını bugün Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne (RAAF) teslim etti.
  • Bizimkilerin durumu meçhul.En son 2-3 ay evvel boyadan çıktığını duydum.Sonra kayboldu.
  • Bu uçaklardan Hv.K.K. da alacaktı. Bizimkiler göreve başladı mı?
  • aburicinler cikartma yapa bilir lazim böyle ucak

Uçaklar, Wedgetail filosunun ana harekat merkezi olan Willamtown RAAF Üssü’nde gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Törene; Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri, Avustralya Savunma Bakanlığı ve Boeing temsilcileri katıldı.

İki uçağın teslimi ve Boeing tarafından sağlanan Operasyonel Uçuş Eğitimcisi, Operasyonel Görev Simülatörü ve Görev Destek Sistemi’nin kullanımı, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin uçuş, görev ve bakım ekipleri için tanıtım eğitimlerine başlamasına olanak sağlıyor. Eğitimci ve simülatör, Williamtown Üssü’ndeki AEW&C Destek Merkezi’nde yer alıyor.

Biri Elektronik Destek Tedbirleri (ESM) ile geliştirilmiş olan son AEW&C konfigürasyonunu da içeren diğer üç Wedgetail uçağı, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne 2010 yılının sonunda teslim edilecek. Wedgetail filosundaki tüm uçaklar, 2011 yılının başında son konfigürasyon ile geliştirilecek.

Boeing Havadan Erken Uyarı ve Kontrol Programı Başkan Yardımcısı Maureen Dougherty, “Wedgetail Projesi, havadan gözetim teknolojisindeki köklü bir değişimi temsil ediyor. Avustralya, en kabiliyetli elektronik taramalı hava gözetim radarı ve savaş yönetim sistemi konusunda dünyaya öncülük etmektedir,” dedi. Dougherty sözlerine şöyle devam etti: “Dünya çapındaki gözetim pazarı Wedgetail’in gelişimini dikkate almıştır, ve bizlerde çeşitli müşterilerimizle gelecek gereksinimlerini belirlemek için çalışmaktayız.”

Boeing ilk teslimatı yaptı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bizimkilerin durumu meçhul.En son 2-3 ay evvel boyadan çıktığını duydum.Sonra kayboldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçaklardan Hv.K.K. da alacaktı. Bizimkiler göreve başladı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aburicinler cikartma yapa bilir lazim böyle ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000