16 Haziran 2017, Cuma 09:12:13

Boeing geleceğin uçağı için çalışıyor

Uçak dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Boeing, sürücüsüz ya da uçan otomobilleri gölgede bırakacak, dev bir planın peşinde!
  • Türk pilotu olmayan uçağa binmem, kimden zarar geleceği belli olmaz!
  • Adamlara Helal olsun sürekli üretmeye bakıyorlar bizde bırakın havacılığı tarıma bile önemsemiyorlar
  • geç bu işleri geleceğin uçağı milli uçak tabiiii kıskanmaya başladınız ama çok geç!
  • Hiç kimse 30.000 Feet yükseklikteyken , yerdeki konforlu odasında kahvesini yudumlayarak , elindeki oyuncak lövyeyi sağa sola kıvıran adama , hayatını emanet etmez .

Sürücüsüz arabalar, Tokyo Olimpiyatları için uçan arabalar ve şimdi de pilotsuz uçak... Paris Air Show öncesinde Boeing'in planladığını söylediği şey tam olarak bu; pilotsuz uçak!

Bu çok erken yapılmış bir duyuru ve şu anda tasarlanabilecek olan hava aracı hakkında çok az bilgimiz bulunuyor. Ancak testlere önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor. Bu fikrin arkasındaki sebep ise hava yolculuğuna giderek daha fazla istek olması ve bazı tahminler, önümüzdeki 20 yıl içerisinde talebi karşılamak için fazladan 1.5 milyon pilota daha ihtiyacımız olacağı yönünde.

Gerçekçi bir şekilde bakıldığında hava araçları zaten büyük oranda otomatik çalışıyor. Hatta uçaklar şimdiden kendi başlarına havalanabiliyor, uçabiliyor ve iniş yapabiliyor. Bu yüzden de yıllar içerisinde kokpit içerisindeki pilot sayısı 3'ten 2'ye düştü. Bunun yanı sıra pek çok askeri teşkilat drone'ları kullanarak Dünya'nın her yanında görevleri yürütüyor ve Boeing, benzer teknolojilerin kullanımını yolcu uçakları için de test etmek istediğini açıkça ortaya koyuyor.

Ancak halen pek çok soru işareti var: Düzenlemeler ile ilgili soruların yanı sıra, acil iniş yapılması gereken nadir ve uç durumlar gibi – 2009 yılındaki US Airways uçuş 1549'un mükemmel Hudson Nehri inişi örneği gibi – pilotlara ihtiyaç duyulan durumlar da sorgulanmakta. (Hürriyet)

Boeing geleceğin uçağı için çalışıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Kevser ~ 7 yıl önce
Türk pilotu olmayan uçağa binmem, kimden zarar geleceği belli olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 7 yıl önce
türk yapımı olmayan uçağa da binme ozaman. neyden zarar geleceği belli olmkaz.
Boeing Fan ~ 7 yıl önce
Adamlara Helal olsun sürekli üretmeye bakıyorlar bizde bırakın havacılığı tarıma bile önemsemiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 7 yıl önce
geç bu işleri geleceğin uçağı milli uçak tabiiii kıskanmaya başladınız ama çok geç!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 7 yıl önce
Hiç kimse 30.000 Feet yükseklikteyken , yerdeki konforlu odasında kahvesini yudumlayarak , elindeki oyuncak lövyeyi sağa sola kıvıran adama , hayatını emanet etmez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberin yok ~ 7 yıl önce
https://www.youtube.com/watch?v=kJZ1eHU_JZg Bu bilmem kaç sene öncesinde çekilmiş bir video. Tutupta yoldan birini lövyenin başına koyacak halleri yok. Bence tırstın biraz sen :)
Sonucu nasıl ~ 7 yıl önce
İndirebildilermi? Niye tırsayım.... indirselerdi tırsabilirdim
Tarih ~ 7 yıl önce
Hocam bilmiyorum tarihe baktınmı veya videoyu anladın mı ama uçağın düşürülmesi zaten amaç. Ki farz edelim amaç uçağı düşürmek değildi, video çekilme tarihi 2012 şimdi yıl 2017. 5 sene de insanların neler kat edeceğini düşünebiliyor musun? Kestiremiyorsan kurtul gözlüklerinden

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000