16 Kasım 2009, Pazartesi 13:39:57

Boeing, eğitime destek vermeye devam ediyor...

Boeing’in desteklediği bilişim teknolojileri sınıfı Yozgat ilköğretim Okulu’nda açıldı...
  • TASSA İlköğretim okulu'na da katkıda bulunmalı...

Boeing Firması, Türkiye’de yürüttüğü, çocuklara okulda ve hayatta başarılı olabilmeleri ve belki de gelecekte havacılık ve uzay alanında kariyer olanaklarını değerlendirebilmeleri için gerekli yeti ve fırsatları sağlamaya yönelik sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Yozgat’ta bir ilköğretim okulunda tam donanımlı bir bilişim teknolojileri sınıfı kurdu. Firma, aynı zamanda Diyarbakır’daki Okul Öncesi Eğitim Projesi’ne katkıda bulundu.

Boeing Yozgat’ın Çayıralan İlçesine bağlı Aşağı Tekke Köyü’nde 216 öğrencinin eğitim aldığı olan Hayri Yıldız YİBO’da bilişim teknolojileri sınıfı kurdu. Aynı zamanda Boeing Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte çalışarak Diyarbakır’da bulunan Alipaşa Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’ne katkıda bulundu. Merkez sosyoekonomik açıdan yeterli imkânlara sahip olmayan 5–6 yaş grubundaki çocukların okul öncesi okuryazarlık ve dil kullanım becerilerini geliştirerek zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve aynı zamanda Anne Destek Programları ve Baba Toplantıları yoluyla anne-babalarda çocuklarının gelişimsel ihtiyaçların hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yozgat Hayri Yildiz YİBO’da Bilişim Teknolojileri Sınıfı’nın açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çayıralan Kaymakamı Muhammet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yerel yönetim temsilcileri, hükümet yetkilileri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek yaptığı açılış konuşmasında alanında teknoloji lideri olan Boeing Firması’nın böyle bir teknolojiyi Yozgat İlköğretim Okulu’na getirdiği için firmaya teşekkür etti. “Devlet olarak biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Özel sektöründe eğitim konusunda duyarlılık göstermesine ve bu tür katkılarda bulunmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Kimbilir belki bu okuldan bir gün Boeing’de çalışacak mühendisler yetişecek,” dedi.

Törende konuşma yapan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin “Eğitim tüm çocukların iyi bir geleceğe sahip olmalarını sağlayan temel bir unsurdur. 2000 yılından bu yana Boeing Türk öğrencilerinin en iyi öğrenime sahip olmalarına katkıda bulunmaktan gurur duymaktadır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Biz Türkiye’deki çocuklara, yaşam boyu eğitimi teşvik eden ve onların gelecekteki günlük ve iş hayatlarında başarılı olmalarına yardımcı olan girişimlere destek vererek yardımlarımızı sürdüreceğiz.”

Boeing

Boeing, eğitime destek vermeye devam ediyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TASSA İlköğretim okulu'na da katkıda bulunmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000