16 Nisan 2012, Pazartesi 07:56:16

"BİZİ MOSSAD UÇURMADI"

Filistin'e okul yaptırmaya giden Belçikalı gönüllüler grubu, Brüksel Havaalanı'nda polisin sert müdahalesiyle geri çevrildi...
Aralarında 6 Türk'ün de bulunduğu 65 Belçika vatandaşı, Filistin'de okul inşa etmek için aralarında para topladı. Bu amaçla Beytüllahim kentinde arsa satın alan gönüllüler, temel atma törenine katılmak için aylar öncesinden Brüksel'den Tel Aviv'e gitmek için farklı şirketlerden uçak biletlerini aldı. 
 
Lufthansa, Brussels Airlines ve Swisair biletleriyle bu sabah Brüksel Havaalanı'na gelen gönüllüler, check-in yaptırtmak istediklerinde gişe görevlilerinin ellerindeki listelere bakarak ismi olmayanların işlemlerini yapmadığını fark etti. 
 
Hiçbir gerekçe gösterilmeden uçağa alınmayan Belçikalı gönüllüler, en azından bilet bedellerinin iade edilmesini beklerken polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Üzerlerine köpeklerini saldıkları gönüllüleri yerlerde sürüyen güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında bazı Ortodoks Yahudiler gişelerde işlemlerini tamamlayarak uçağa bindi. 
 
Polisin müdahalesinin ardından havaalanına dağılan gönüllüler, uzun süre bilet aldıkları şirketlerin önünde para iadesi için bekledi. Polisin çembere aldığı gönüllüler, saatler sonra para iadesi sözü alarak havaalanından ayrıldı. 
 
Gönüllüler, kendilerine daha önceden kesin bilgi verilmediğini ve İsrail gizli servisi MOSSAD'ın Belçika makamlarına verdiği listeye göre uçağa alınmadıklarını söyledi. 
 
Belçika vatandaşları İsrail'e vizesiz seyahat edebilirken karşılaştıkları uygulamaya şaşırdıklarını belirten gönüllüler, İsrail'i Filistin'i açık hava hapishanesine çevirmekle ve orada yaşananları dünyanın geri kalanından gizlemekle suçladı.
"BİZİ MOSSAD UÇURMADI"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000